Odsávanie mlieka

lucia23529
23. máj 2024

Ahojte, odsavam mliečko pre bábätko. Koľko ste približne minút odsávali jeden prsník? Prestali ste vtedy keď vám už nič nešlo?

Doteraz som odsávala 10 minút na jeden prsním a mala som cca 80ml a už nič nešlo. Teraz odsávam aj 20-25 minut a stále ide aj viac ml mám. Mám odstať až kým nič nepojde alebo to stopnúť? Nebudem mať hrčky?

anjelicek26
23. máj 2024

Ono sa počas odsávania samozrejme stále tvorí nové mlieko, takze pumpujes dalej - tecie dalej... Odsavam do uvoľnenia,nie do prázdna,väčšinou do 100ml, to stačí.

nika23t
23. máj 2024

@lucia23529 ja som odsavala približne po 15 min z jedného, niekedy aj viac, podľa toho, ako som mala čas. Odsavala som aj podľa toho, koľko ml vypila. Ak trebalo, tak aj dlhšie, v noci niekedy aj trikrát. Prispôsobila som to množstvu vypiteho mlieka. Ale poviem Ti, bolo to na nervy... Nevedela som sa dočkať, kedy odsávačku odložím konečne.

anavixy
23. máj 2024

Podla toho o co ti ide, ak odsavas aby si mala mlieko pre dieta krmene z flase, tak odsavaj bud kym mas dost pre dieta alebo kym ide, to je na tebe. Ak odsavas lebo mas prilis plne prsia a potrebujes ich povolit, tak odsavaj len do ulavy alebo len nejaky cas (kludne tych 10 min alebo menej), pretoze cim viac odsavas, tym viac mlieka sa tvori, kedze tvorba mlieka funguje na principe “dopyt-ponuka”. Ak by si potrebovala odsavat pre zvysenie tvorby (niekedy..) tak tam aplikuj metodu power pumping. V tvojom pripade odsavaj aby si mala dost pre dieta, kludne si aj namraz, ked mas vela, hrcky sa ti budu tvorit, ak nebudes prsniky vyprazdnovat pravidelne, ale mozu sa tvorit aj ked sa tvorba narazovo rychlo zvysi a mliekovody “nestihaju”, pokial je zvysovanie tvorby pozvolne, tak je to prirodzene a je to tak, ako to ma fungovat. Prsniky sa nedaju uplne vyprazdnit (aj ked ked mame malo mlieka tak sa nam zda ze ano), takze tym ze ti este stale ide mlieko sa urcite neriad 🙂