Dobrý deň, potrebujem poradiť ohľadom odsávania mliečka. Som týždeň po pôrode, mliečka mam myslím veľa. Bohužiaľ bábätko je v nemocnici a ja ešte niesom pri nom. Doteraz sme mliečko mrazili a nosili dcérke, no teraz beriem ATB a vraj jej radšej také nedávať nakoľko ma sama dosť liekov. Vedeli by ste mi poradiť ako najlepšie skorigovať odsávanie? Treba každé tri hodiny a na striedačku prsníky ci ako si sama upraviť. Pri predchádzajúcich deťoch som odsavala iba prvé dva týždne a bábätko si to upravilo samé. Teraz mam stále do troch hodín plne obidva prsníky a neviem si s tým rady. Ďakujem pekne za skúsenosti..
Tiež som pravidelne každé 3h.z oboch odsavala
Pravidelne z oboch naraz odsať, rozhranie hodín si stanov sama kľudne na 4h.
Cim castejsie budes odsavat, tym viac mlieka budes mat. Ak chces poriadne rozbehnut dojcenie, odsavaj castejsie. A pozri si ucinnu latku antibiotik na tejto stranke https://www.e-lactancia.org/ (hore vies prepnut do anglictiny), stranka je 100% odborna a spolahliva, aj z atb vscsinou prechadza uplne minimum, tu ti radsej povedia nech nekojis, no je to skoda, odsavaj a das jej ked bude doma 🍀
kazde 3h z oboch