Odsávanie a strata mlieka

mimsdop
26. aug 2023

Ahojte dievčatá.

Prosila by som radu /pomoc.
Synček má 3 týždne. Narodil sa sc a kvôli zlému zdrav. stavu bol dlho na jiske, dokrmovany cez fľašu ( každé 2 hod, sladené mlieko aj infuzia kvôli glykemiam). Mne sa mliečko rozbehlo hneď, prvé dni som dokázala vytiahnuť odsavackou aj 120ml každé 3 hod. No posledné dni v nemocnici to začalo slabnut na max 60 ml a teraz doma počas dňa niekedy vytiahnem ledva 10ml. Dokrmujem bebou ako ho nastavili v nemocnici.
Skúšam ho dávať prisať no pri dobrej nálade vydrží max 5 min a to max raz.. dva x za deň. Takže čo odsajem mu dám cez fľašu a dolozim potom Bebou.
No viac ako to že sa nevie prisat a nemôžeme sa "potulit" a tak napapať ma mrzí ako malo toho mliečka mam. Je tu niektorá ktorá má skúsenosť ze mlieko iba odsavala a mala ho dosť a bábätku stačilo? 🙏Ze nebolo treba umelým? Už neviem ako si pomôcť.
Btw malý vypije 100-120 každé 3 hod.

anavixy
26. aug 2023

Tulit sa mozete a vlastne musite aj bez dojcenia, vela kontaktu koza na kozu je zaklad. Potom skus urcite power pumping. Raz za 3 hodiny je malo, ked potrebujes zvysit tvorbu. Dalej by urcite pomohlo keby si dokrmovala cievkou na prsniku. Skusit mozes aj bylinky, ale len v takom davkovani ako je na krabicke, nie ako radi mamila!

valentina12345
26. aug 2023

@mimsdop ja som bola tiez po sekcii, dieta som videla az Ked ma prepustili z porodnice za nim. Mesiac bol v nemocnici, postupne krmeny najskor sondou potom flaskou mojim mliekom. Po 2 mesiacoch sa mi podarilo ho plne kojit a je kojeny este doteraz (ma 16mesiacov). Ja som verziu, ze sa to nepodari, Ani nepripustala. Aj ked sme si teda uzili dost nervov uz len so samotnym krmenim. Prevazovala som pred a po jedle, striekackov premeriavala kolko vypije, malicko priberal, bol spravy a nevladal tahat, tak som zozaciatku cievkovala na prsniku. Kupila som si obojstrannu elektricku odsavacku (najlepsie rozhodnutie, take co vies odsavat a mas volne ruky, skratilo mi to cas odsavania + som mala volne ruky na cokolvek co bolo treba. pila som zeleny jacmen a stavu z cerveneho hrozna.
Hlavne ty musis byt v pohode. Je to narocne, aj s prichodom babatka, nie to stresy naviac ked mal zly zdravotny stav, ty ubolena po sekcii. Na svete beha vela deti ktore boli odchovane na umelom mlieku a budes rovnako dobra mamina aj ked ho dojcit nebudes.
Hlavu hore, ako radila mamina predo mnou, vela kontaktu telo na telo, bylinky su tiez fajn a co najviac oddychu, aby si bola aj ty v spokojna. Drzim palce.

nevenka
26. aug 2023

@anavixy ale on sa neprisava, tak cievka nema zmysel.
Ja som naucila 3 deti zo 4 sa prisat, trvalo to 4-6 tyzdnov a presli sme na vylucne dojcenie.
Chlapci mi dokonca odmietli neskor flasku uplne, dievcata akceptuju flasku aj dojcenie.
@autorka ak chces, napis mi, skusim poradit ako na to.

anavixy
27. aug 2023

@nevenka ale prisava ale vydrzi 5 minut, lebo mu zrejme netecie, ak by mu tieklo dalej, tak bude sat dalej, preto dokrm cez cievku na prsniku. Plus zaklady ako nedavat dieta na prsnik prilis hladne, no a samozrejme treba poriesit techniku prisavania ale to si autorka obrla jednoduchsie a pochopitelnejsie najde cez google a obrazky/videa, alebo pomocou laktacnej poradkyne/konzultantky