Ahoj. Mám 10dnove bábo. Ktoré mi zaspáva na prsníku. Tak hovorím skúsim odsavať. Lenže neviem čo s mliekom aby nevychladlo keď mala bude hladná napr o hodinku. Materské mlieko sa zohrievať nemá ak dobre viem. Prosím poraďte. Ďakujem
@dettilv mas zle info. samozrejme, ze sa materske mlieko zohrieva. ved ak by si ho dala babatku studene trebars z chladnicky, sposobila by si mu krce. presne ako je vyssie napisane, horuca voda do misky a do toho ponorit studene mliecko vo flasi. za 2 min.zohriate. ja mam 2mesacnu a tiez obcas odsavam a potom ju muz krmi z flase.
@dettilv Podla infa z porodnice a od laktacnej moze byt materske mlieko pti izboven teplote niekolko hodin. V nemocnici povedali 2, laktacna 10 🤷♀️
Ja som nechala na linke a pred podavanim ovonala, vzdy ho mala scucla do 3 hodin cize sa nestihlo pokazit a izbova teplota jej vyhovovala.
A ked treba ohriat tak ako bolo spomenute vo vodnom kupeli.
@nafka0483 to, co maju na mamile a co tvrdia laktacne je hlupost, staci pogooglit z fundovanych stranok od pediatrov, ci neonatologie. mamila ma na stranke salamunsky uvedene "mnoho hodin" pri izbovej teplote a "mnoho hodin" v chladnicke. co je hlupost. mamila ma dokonca, ze sa zohriate mm, ktore babo nevypije moze opatovne zohrievat. co je tiez hlupost. mne aj primarka pediatrie na kontrole po prepusteni z porodnice aj nasa-dcerina pediatricka povedali, ze tie info na mamile su nespravne a nemam sa nimi riadit.
@matkahelka Ved prave, viackrat mi laktacna tvrdila ze je nieco ok, ale riadim sa radami od lekarov. Len som to spomenula, ze oni tvrdia ze az 10 hodin a verim ze vela zien sa tym riadi a babatka su ok, preto aj ten smajlik.
Materske mlieko sa má zohrievať ak je z chladničky veď to ti aj v nemocnici museli povedať, dáš horúcu vodu do misky sklenenej a do toho mlieko vo flaši podržíš a hotovo