Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať či sa tu nachádza niekto s podobnou skúsenosťou. Mám 3 mesačného syna, ktorého už mesiac nekojím, ale odsávam mlieko pomocou odsávačky, pretože mi začal odmietať prsník. Mieka mám akosi málo, nepomáhajú čaje, dostatok tekutín, melta...proste nič. Odsávam približne 8 krát denne, za deň ale nie som schopná odsať viac ako cca 500 ml, aj to len veľmi ťažko, dlhým odsávaním. Dieťa vypije cez liter mlieka denne čiže ho musím dokrmovať. Chcela by som sa preto opýtať či je alebo bol niekto v podobnej situácii a či sa vám to podarilo nejakým spôsobom vyriešiť. Za názory ďakujem.
Ahoj a neskušala si ho znovu prikladat? ja som si tymto prešla a nakoniec som dcéru kojila dva roky. Skus ho prikladat vnoci v polospanku alebo aj cez den v case ked má papať. To pomôže na tvorbu mliecka najviac. Skusaj prikladat pôjde to neboj 🙂 Medzi tým odsavaj ako sa ti bude sať.Ja som pila hroznovú šťavu, veľa vody. Držím palec.
Ja kojím malého stále, a už ma takmer 10mesiacov.... Odsavat som prestala niekedy okolo 1 mesiaca, keď som za hodinu odsala cca 30ml.....
Jednoducho neznamená, že máš iba toľko mlieka, koľko odsávač kou odsajes. Dieťa dokáže odsat o dosť lepšie.
Skus prikladať často, okolo 3 mesiacov býva taky bojkot, odmietajú prsník, po čase sa to upraví. Ja som niekoľkokrát striedala prsníky počas jedného kojenia, lebo po chvíli sa začal jedovat.
Prikladat. Najlepsie riesenie. Nemusi cucat. Staci,ze je blizko bradavky a tvori sa..
Mojho syna som nemohla kojit prve dva mesiace,napriek tomu sa mi potom podarilo kojit 2roky,v najtazsich chvilach velmi pomohli homeopatika ricinus comunis a Matysak hroznova stava, samozrejme naj je prikladanie, tiez som ho startovala prikladanim v noci….
Mne pomohla moringa a nočné dojčenie, cucanie na uspavanie a v polospánku, cez deň odsavam, málokedy sa mi v bdelom stave dcérka chce dojčiť kvôli nízkemu toku. Takto sa mi podarilo udržať ako tak tvorbu aktuálne 6 mesiac. Už bol aj stav, že bolo pár kvapiek. Treba skúšať, a podľa mojej skúsenosti aj meniť stratégiu..
Ďakujem za rady 🙂 cez deň sa mi prisávať malý necce, budem to teda skúšať v noci! Je ale fakt, že keď som to skúšala aj v noci, často mrnčal aj vtedy, že mu dobre netečie. Tak budem bojovať a skúšať ďalej🙂)
Kamarátka napr odsavala pri prezeranie fotiek malej v mobile, že vtedy sa jej mlieko spúšťalo. Ja som mala poranené bradavky, dieťa nemalo strihnutu uzdicku a zraňovalo má, čiže som na začiatku musela odsavat, lebo sa tá bolest nedala zniesť. nám sa podarilo čisto z flase prejst niekedy v 5 mesiacoch úplne na prsník, takze sa to dá.
Ešte by som skúsila doplnky na tvorbu mlieka - benedikt a senovka alebo moringa. Mne to pekne dvihlo tvorbu.