Ahojte moje bábätko ma 1 týždeň a mlieko si odsávam pretože maličkého nemám od začiatku pri sebe, odsate mlieko odkladám do mrazničky aby som mu to mohla potom dávať, zatiaľ ho kŕmia v nemocnici z fľaše umelým mliekom. Nebude to problém ak bude už malý so mnou a budem si mlieko odsavať a dávať z fľaše ?
To je individuálne. Niekto tak funguje dlho, pre niekoho je to nezvládnuteľné. Ja som to tak robila trištvrte roka a povedala som si, že nikdy viac. Bolo to náročné na čas.
@lunita91 keď ste to takto robila tak ako dlho vám spinkalo bábätko ? A ako často ste kojila ?
Približne každé 3 hodiny sa budila na jedenie. Ale neskôr doma som ju aj častejšie kŕmila, keďže boli veľké horúčavy, aj každé 2 hodiny, podľa potreby. Preto bolo pre mňa lepšie zastaviť to dokrmovanie.
@lunita91 ešte by ma zaujímalo že koľko teda akú dobu vám trvalo približne kým ste ju naučila len na dojčenie ? Naučila ste sa to tak že ste často prikladala alebo ako ?
Už si to presne nepamätám, ale približne to bol asi mesiac. Prikladala som si ju a aj som používala klobúčiky- mne sa to osvedčilo, lebo ma to menej bolelo a aj sa jej ľahšie cez to pilo. A skúšala som na striedačku s klobúčikom aj bez a potom ešte dokŕmenie. A nejak tak prirodzene sme prišli k tomu, že klobúčiky už nebolo treba a aj som prestala dokrmovať. Trochu som mala obavy, či pije dosť, ale keď na poradni povedali, že dostatočne priberá a rastie, tak som bola spokojná a vedela som, že postačuje len to dojčenie. Nakoniec som ju kojila 1,5 roka.
Ja som to tak mala s dcérou. Bola na JISke, takže som ju dojčiť nemohla. Nosila som jej odsaté mlieko. Samozrejme, že si zvykla piť z fľaše. Keď mi ju dali na izbu, skúšala som kojiť, ale musela som aj dokrmovať tým odsatým mliekom. Doma som v tom pokračovala, keďže inak to nešlo, ale bola to zbytočná práca navyše - odsávať, skladovať a potom znova zohrievať. Často som si ju prikladala a postupne prešla len na dojčenie, takže potom už nebolo treba ani odsávať ani dokrmovať.