Odsávanie a kŕmenie z fľaše

11. aug 2024

Ahojte moje bábätko ma 1 týždeň a mlieko si odsávam pretože maličkého nemám od začiatku pri sebe, odsate mlieko odkladám do mrazničky aby som mu to mohla potom dávať, zatiaľ ho kŕmia v nemocnici z fľaše umelým mliekom. Nebude to problém ak bude už malý so mnou a budem si mlieko odsavať a dávať z fľaše ?

lunita91
11. aug 2024

Ja som to tak mala s dcérou. Bola na JISke, takže som ju dojčiť nemohla. Nosila som jej odsaté mlieko. Samozrejme, že si zvykla piť z fľaše. Keď mi ju dali na izbu, skúšala som kojiť, ale musela som aj dokrmovať tým odsatým mliekom. Doma som v tom pokračovala, keďže inak to nešlo, ale bola to zbytočná práca navyše - odsávať, skladovať a potom znova zohrievať. Často som si ju prikladala a postupne prešla len na dojčenie, takže potom už nebolo treba ani odsávať ani dokrmovať.

thereisabear
11. aug 2024

To je individuálne. Niekto tak funguje dlho, pre niekoho je to nezvládnuteľné. Ja som to tak robila trištvrte roka a povedala som si, že nikdy viac. Bolo to náročné na čas.

autor
11. aug 2024

@lunita91 keď ste to takto robila tak ako dlho vám spinkalo bábätko ? A ako často ste kojila ?

lunita91
11. aug 2024

Približne každé 3 hodiny sa budila na jedenie. Ale neskôr doma som ju aj častejšie kŕmila, keďže boli veľké horúčavy, aj každé 2 hodiny, podľa potreby. Preto bolo pre mňa lepšie zastaviť to dokrmovanie.

autor
11. aug 2024

@lunita91 ešte by ma zaujímalo že koľko teda akú dobu vám trvalo približne kým ste ju naučila len na dojčenie ? Naučila ste sa to tak že ste často prikladala alebo ako ?

lunita91
11. aug 2024

Už si to presne nepamätám, ale približne to bol asi mesiac. Prikladala som si ju a aj som používala klobúčiky- mne sa to osvedčilo, lebo ma to menej bolelo a aj sa jej ľahšie cez to pilo. A skúšala som na striedačku s klobúčikom aj bez a potom ešte dokŕmenie. A nejak tak prirodzene sme prišli k tomu, že klobúčiky už nebolo treba a aj som prestala dokrmovať. Trochu som mala obavy, či pije dosť, ale keď na poradni povedali, že dostatočne priberá a rastie, tak som bola spokojná a vedela som, že postačuje len to dojčenie. Nakoniec som ju kojila 1,5 roka.