Odsávanie a kojenie

jannet07
23. apr 2016

ahojte mamky, chcem sa spytat, mame 9 dni. plne kojim, mam dost mliecka a rozmyslm, ze by som si zacala aj odsavat a malej by som dala flasticku ked budeme napriklad mimo domova( kojime sa po leziacky- po sediacky nam to nefunguje). otazka je, ze ked okusi flasku, bude mi chciet este papat z prsnika? ja by som chcela aby aj dalej papala z prsnika. dakujem za rady a skusenoti 🙂 🙂

zuz02
23. apr 2016

Moja skusenost je taka, ze ak zacnes pravidelne davat flasu, tak je po kojeni. Inak si kratko po porode, to, ze teraz dojcis len po leziacky je normalne. Chce to len cas, aby si presla na dojcenie v inych polohach. Urcite si zvyknes aj na dojcenie v sede. A odsavat mozes, zide sa ti do buducna, ak budes musiet niekam nakratko odist. Vtedy moze tvojim mliekom nakrmit niekto iny. A aj z flase. Jednorazovo to problem nie je, ale ak by to malo byt pravidelne, tak si tvoje babo moze zvyknut na flasu a prsnik uz nebude chciet. A kludne sa ti moze stat to, co mne a mojej sestre a to, ze nase deti odmietli pit z flase. Vypili ho len striekackou ( ked boli male babatka).

candii
23. apr 2016

Ja som tiez prve tyzdne odsavala a cez flasku podavala a skoro som prisla o mliecko. Zatial mas prsniky naliate este sa ti neupravila tvorba mliecka ale potom sa upravi a mne sa vtedy nedalo poriadne odsat. Videla som ze mlieko v prsniku mam ale nie a nie odsat a ked hej tak malinko tak som presla znova na kojenie zo zaciatku sa tazsie prisaval a cmukal pri kojeni ale teraz zase naopak uz flasku uplne odmieta. Takze ja by som ti poradila najst si vhodny styl kojenia cez prsnik. Vsak kojite sa sste kratko .. kedze mate len 9 dni istotne si najdete svoj system .. mne ti tiez dlhsie trvalo ale teraz si neviem vynachvalit hlavne tu pohodlnost. Vytiahnut prsnik a je a nie sa trapit s odsanavim popripade prihrievani a aj ho na prsniku uspim.. cize 2 muchy jednou ranou 🙂

siska53
23. apr 2016

@jannet07 ak to chces len obcas,ok,ale nedavaj jej vyskusat flasku skor ako po 2.m.,mne pedian vravela,ze dovtedy je velke riziko,ze zacne uprednostnovat flasu. Nas sa naucil z flase po 3.m.,ale dostaval t nej naozaj tak raz za 2tyzdne ak vobec,ak sa vyskytla dlhsia cesta alebo v lete vodicku som mu obcas davala.
A mozno sa to tvoje dietatko nenauci pit z flase - ako moja,ktora sa az v roku naucila.
Skor si namraz mliecko na "horsie casy" alebo na zarabku kasi.

pribinak
23. apr 2016

Este je babatko malinké, to ze sa vam nedarí dojčiť v sede teraz, neznamená, ze sa vam to nepodarí niekedy za 2 mes, okrem toho ide leto, hocikde vonku zoberieš deku a babo nadojčis aj v lahu, nie je to nic výnimočne (park, kupko)
Radsej si zamraz a raz to das do kasičiek

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz