Odsávačka - za a proti

alex2019
19. jún 2021

Ahojte, chcem sa spytat ci je podla vas dobre kupit si este pred porodom odsavacku. S prvym synom som ju nemala, potom az po nejakych 2 mesiacoch som si kupila, nakoniec som mala aj tu velku medelu na nejaky cas pozicanu, proste mlieka som mala malo, od 3,5 m bol prikrmovany UM ale trapili sme sa ako sme vedeli. Myslim, ze mlieko sa mi nikdy uplne nerozbehlo, nikdy som velmi nemala pocit, ze ho mam dost, dieta sa kojilo nekonecne dlho a aj tak nebolo najedene. V kazdom pripade som si myslela, ze pri druhom si urcite kupim odsavacku, ze to snad pomoze ked ju budem mat od zaciatku, uz aj tu som konzultovala ze aku, planujem Medelu Swing. Len proste teraz ked ju mam uz prakticky v kosiku som zacala zase rozmyslat, ze ci ozaj je toto cesta, lebo ved potom treba mat rozmyslene, ako to odsate mlieko dietatu davat (asi flasa, lebo teda na cievkovanie sa tento krat uz asi necitim..), ako ho skladovat atd..a tiez mysliet na to, ze odsavanie zaberie dost casu.. Pokial si dobre spominam tak laktacne poradkyne mi odsavacku nikdy velmi neradili (hoci pediatricka ked u nas bola 1. krat tak vravela, ze si mam po krmeni este doodsavat..). Tak sa tu chcem este spytat vas mamiciek na vasu skusenost, najma teda pri 2 dietati, ked uz toho casu nie je tolko, odporucali by ste kupu odsavacky? Pomohla vam alebo si myslite, ze proste treba dieta radsej castejsie prikladat, alebo teda pockat ako to pojde a potom kupit? Dakujem za vase rady.

jana65l
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
19. jún 2021

myslim, ze na predeti.sk maju garanciu, ze ak sa u nich zakupena odsavacka nepouzije da sa do 100 dni vratit a vratia peniaze 🙂 tak pripadne aj to je cesta - ak chces mat pre istotu doma ale nahodou napokon nebude treba - neviem ale ci maju tu co chces a ci to plati na vsetky

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lavender273
19. jún 2021

Kolko mamiciek tolko nazorov / skusenosti. Ja mam sice len jedno dieta, odsavacku som neriesila. Nevedela som co vsetko kojenie obnasa. Po dvoch tyzdnoch, zufala, som kupovala odsavacku, naozaj to bolo pre mna spasenie. 🤭 ak by som mala dalsie dieta, odsavacka musi byt. (Len pre pripad). No pri druhom dietati vsetko moze byt ine.

andreatytler
19. jún 2021

@alex2019 Ja by som pockala a kupila az potom ak sa nebude darit s kojenim... ale necakat 3 mesiace ale 2 tyzdne.
Vacsina ludi ti potvrdi ze odsavacka nedokaze tak dobre rozbehnut mlieko ako dieta. Mne nerozbehla. Takze ak budes mat malo mlieka, urcite je lepsie castejsie prikladat ako odsavat. Ale tiez som mala taky isty problem ze dieta nevedelo efektivne tahat a musela som dokrmovat. Chcela som ay mal materske mlieko a tak bola odsavacka jedinne riesenie... bolo to velmi casovo narocne.
Tiez som mala Medela Swing

alex2019
autor
19. jún 2021

pripadne, teraz mi este napadlo, pokial ju chcem na rozbehnutie laktacie, pomohla vam aj manualna? Medela ma Harmony, co je 2 fazova manualna odsavacka, mozno by mi stacilo aj take daco.. prste nejake dlhodobe odsavanie si velmi neviem predstavit, viem kolko casu mi to zaberalo pri prvom dietati a nakolko teraz budem mat doma prveho pol roka aj druhe, tak radsej by som sa jemu venovala, ked babo bude spinkat a nie odsavala mlieko..

gugugaga123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gugugaga123
19. jún 2021

@alex2019 Nie.

slavka027
19. jún 2021

@alex2019 každá žena má dostatok mlieka, len treba niekedy vytuningovat techniky. Odporúčam naštudovať mamila.sk a absolvovať možno aj nejaké poradenstvo o správnom pristátí, o polohách, ešte pred pôrodom. Píšete, že ste mali laktacnu poradkyňa, potom už čo to určite viete. Niekomu sa laktacia rozbieha dlhšie, mne až na 4.den, netreba robiť paniku a hlavne nepočúvať ''osvedčené rady'' od radodajok tupych. Najdôležitejšia je hlavne dôvera v samu seba že to robíte dobre a pri druhom babatku to pôjde už lepšie. A hlavne byť v chille lebo stres tiež laktacii neprospieva.

amelie2017
20. jún 2021

Pri prvej dcerke som nekupila. Sice som mala vpacene bradavky, ale vsade som citala plus na kurze vraveli, ze to vobec nevadi a da sa kojit aj tak. A ze dietatko ich casom vytiahne. Porodila som v stredu vecer, v sobotu rano sme sli domov a vecer sa mi naliali prsia, ale nieco strasne, dve obrovske gule. Mala nevedela mlieko vytiahnut ani s klobucikmi, ani bez nich. Do pondelka som sa doslova prerevala. Muz hned rano bezal po odsavacku. Vyse mesiaca som nas trapila, ze som skusala kojenie, cize najprv bola pol hodinu na prsnikoch, potom som odsala a dali jej z flasky. No hroza. Potom som sa vykaslala na cele dojcenie a davali sme len z flasky. Uplne iny zivot 😀 4 mesiace som si odsavala kazde 3 hod, potom som o mlieko prisla a presli sme na um. O mesiac rodim, bradavky mam z odsavacky vytiahnute, ale zase ju nemam kupenu. Ale maju ju v lekarni, co je otvorena kazdy den az do 22 😀, ale dufam, ze tentokrat to pojde bez nej. Ak nie, uz viem, ze nas nebudem trapit a budem rovno odsavat a davat z flase.

makova333
20. jún 2021

Ani jedna osdavacka (a skusala som viac druhov a znaciek) mi neodsala viac ako dve tri kvapky mlieka. A skusala som to pri oboch detoch. Ci som mala vela mlieka alebo menej, nefungovala ani jedna.