Odsatie mlieka po 24 hodinách

martinap735
28. feb 2022

Ahojte. Prišla som si po radu. Mam 6 týždňoveho syna ktory je viac menej iba na umelom mlieku. Prvé 3 týždne som iba dojcila ale pribral za ten čas iba 20g. Začal byť veľmi nervózny, tak sme začali s dokrmovanim... ID začiatku dom vedela ze mam malo Mlieka, nikdy som necítila ze by boli prsia naliate, nejaký tlak, no proste nič sa u mňa po pôrode nezmenilo, ale malý bol tie 3 týždne celkom spokojný. Povedala som si ale ze to nevzdám a tak som Po 3 týždňoch som začala s odsávanim... Horko ťažko nazbieram pri odsani z oboch pŕs 20-30ml...zbieram pomaly celú noc 60ml co mu dám ráno vypiť... Je to dosť namahajuce, proste celých 6 týždňov sa točí iba okolo mojich pŕs a vidím ze sa to nezlepsuje, už teda ani nečakám nejaký zázrak..maly už 3 deň odmieta prsia úplne, takže už ho ani nehnevám a neprikladam ho. Akurát som sa snažila fakt každú voľnú chvíľu odsavat. Včera ale som to už vzdala, že nejdem kvôli 100-150ml co odsajem za 24 hodín, chodiť všade s odsavackou a myslieť len na odsávanie. Mlieko mam úplne riedke, nezasyti ho ani na chvíľu. Keďže hneď za ním vypije 90ml UM a toľko vypije bežne.
No a teraz otázka..Zaujima ma, či mu môžem dať vypiť mlieko, ktoré si idem odsat po 24hodinach,kedze som sa taky čas neodsala. Teraz cítim ze mam tvrdšie prsia ktoré potrebujú vyprázdniť. Určite mi zas zo dňa na deň mlieko nezmizne.

squ1rrel
28. feb 2022

@martinap735 samozrejme mozes, v prsiach sa ti mlieko nepokazi ☺️

domak2
28. feb 2022

Ved je normálne, že deti najprv po pôrode schudnú a až potom začnú naberať, ak bol 3 týždne spokojný tvoje mlieko mu pravdepodobne stačilo. Ono sa tvorí aj priamo počas kojenia, je jedno koľko odsajes. Ale ak si sa rozhodla, že je to takto lepšie, tak si prsia odsavaj len do uvoľnenia tlaku,inak si budeš stimulovať tvorbu. Mlieko sa v prsiach nepokazí, ako už bolo písané a môžeš použiť napriklad aj do kúpeľa. 🙂

andreatytler
28. feb 2022

@martinap735 Ano, mozes. V prsiach sa mliecko nepokzi.iem ako sa citis. 6 mesiacov som odsavala a dokrmovala umelym. Bol to kolotoc odsavania, umyvania, krmenia.