Odsaté mliečko - prihrievanie verzus izbová teplota

dana_kosice
8. jún 2023

Ahojte mamičky, chcela by som sa opýtať, či je lepšie čerstvo odsaté mliečko aj prihrievať na 37 stupnov, alebo je lepšie däváť pri izbovej teplote. Mliečko prirodzene trochu ochladne. Ak som ho prihrievala na 37 stupnov a maličká ho nedopila, môžem ho nechať tak bez chladenia a neskôr jej ho nechať dopiť? Prípadne ho znova prihriať?
Viem že sa nemá opätovne prihriebať schladene mlieko.. ale čo tak to z izbovej teploty. Ďakujem za odpovede 🙂

anavixy
8. jún 2023

Ak uz ho raz prihrejes, hoci aj z izbovej teploty, tak druhykrat uz by som ho neprihrievala (tam ani nejde o to aka bola pociatocna teplota pred zohrievanim, ale o to samotne zohrievanie). Pokial jej chuti aj mlieko izbovej teploty, kludne moze aj take. No pozor na skladovanie mimo chladnicky, je coraz teplejsie aj vnutri a moze sa skazit rychlejsie, hoci podla mamily (a teda na zaklade konkretnej studie) vydrzi mm pri izbovej teplote az 24h a sice mozno chuti mydlovo a kovovo ale stale nie je skazene… 🙉 trosku zvlastne🤷🏻‍♀️ idealne by teda bolo naliat menej mliecka a pripadne este pridat ked dopije alebo potom dat dopit neskor mm izbovej teploty 🙂