Odmietanie prsníkov po prvom očkovaní

jenny123
8. jan 2013

Moj maly syn (12 tyzdnov), zacal odmietat prsnik hned po prvom ockovani v 8 tyzdni ( vecer hned po zaockovani). Tazko povedat ci to je dovod, alebo mu zacal nahle vadit silny tok mliecka alebo ho bolia dasienka (zda sa mi, ze sa mu zacinaju formovat zubky). Do 8 tyzdna bolo vsetko idealne, maly priberal cca 350-450 g za tyzden. Teraz je to uz len do 100 g a bojim sa, ze zacne chudnut, pretoze ma od vcera (musim priznat, ze som ho dost tlacila pit aj ked mozno nebol hladny striktne kazde tri hodiny) dojcensky strajk a averziu k prsiam. Nadojcil sa az ked bol uplne vyhladovany, dovtedy vsetky moje pokusy odmietal. Posledny tyzden som skusala krmenie kazde tri hodiny v noci, budila som ho, inak by prespal celu noc. Fakt uz neviem,co robit, aku strategiu zaujat. Ponukat mu prsia co najcastejsie nezabera a zda sa, ze prispieva k este vacsej averzii. Mam aj odsavacku mliecka, myslite ze ak krmim maleho kazde 4 hodiny z jendeho prsa, mam si druhe odsavat? Velmi rada by som kojila aspon 6 mesiacov, prosim poradte.

xlucia
8. jan 2013

@jenny123 bez ohladu na to, ci to suvisi alebo nie s ockovanim, dieta sa do jedla NENUTI. ako donutis dieta sat s prsnika????
na zuby je priskoro, si myslim, trojmesacneho v noci nebud, rano bude hladny, tak sa napapa sam. podstatne je ze pribera, nestagnuje a nechudne. daj tomu cas. a dalsie ockovanie odloz, kym nebude uplne fit. aj keby si malo trvat niekolko tyzdnov ci mesiacov.
v lekarni mu kup infandophilus a davaj mu kazdy den. a hlavne to male chudatko nestresuj.

asocial
8. jan 2013

nezabudni jednu vec, tvoje dieta ma tri mesiace, a tam uz sa znizuje prirastok na vahe...takze nemozes ocakavat, ze bude priberat pol kila na tyzden, 100 g je ok...
a inak, pokial viem, aj podla pediatricky mojej, take dieta uz moze spat celu noc...6 hodin je ok, netreba ho budit..

a inak 350-450g za tyzden je fakt dost vela, takze tym by som sa neriadila..

jenny123
autor
8. jan 2013

@xlucia Dakujem za rady, menim od dnes strategiu kojim len na poziadanie. Zda sa, ze to zatial zabera, hladny je vsak az po 4-4,5 hodinach. Nie je to prilis dlho caz den?

jenny123
autor
8. jan 2013

@asocial Dakujem, a keby pribral menej ako 100 g je to zle? Porodnu hmotnost mal 3,89 kg a teraz v 12 t ma 6,85 kg, posledny mesiac kazdy tyzden pribral do 100 g, tento tyzden zda sa este menej (zajtra bude tyzden)

xlucia
8. jan 2013

@jenny123 pocuj zeno, prestan stresovat. vseobecne pravidlo, VSEOBECNE je ze dieta ma v polroku vahu zdvojnasobit a v roku strojnasobit.... dieta je zivy tvor nie stroj. moze byt mesiac, kedy za cely mesiac priberie len sto gramov. je to ok, pokial je dieta inak kludne spokojne, prosperuje, atd.

boka79
8. jan 2013

ahoj, moze sa jednat aj o dojcenecky strajk, byva to aj po ockovanie, vtedy plati jedno, nenutit, ponukat, mojkat sa , tulit sa, nechat ho evtl spat s tebou v posteli, nech sa v polospanku chyti, moze a nemusi to suvisiet s ockovanim, ale my sme tiez po ocovani mali nechutenstvo. piberanie sme mali podobne, ako vy, najpr kilo za mesiac, od í.t. iba 100 g a zijme, mame sa dobre, a teraz , ked mi pribere 150 g za mesiac som happy, pritom pekne papa aj z cicika , a aj prikrmy sa vylepsili vyrazne.. my vahu urcite nestrojnasobime, kazde dieta je jedinecne, ako aj my dospeli...

precitak si na www.mamila.sk protokol o dojc. strajku, je tam aj pribeh o tom, ako ro jedna mamicka riesila. Dolezite je ponukat,nenutit, kontakt koza na kozu a evtl. zvysit tok mlieka senovkou benedictom, a tak.

ked maly nepije tak ako zvycajne, kludne si odsaj, aby sa ti mlieko dalej tvorilo. Casto treba byt len trpezlivy

kmkke
8. jan 2013

@jenny123 Takže aby si nestresovala, tu je ako to má vyzerať:
Hmotnostne prirastky kojenych deti maju byt nasledovne:
1-2.mesiac - 124-140g/tyzden
3-4.mesiac - 70-105g/t
5-6.mesiac - 35-56g/t
O prikrmovani sa uvazuje vtedy, ak babatko nepriberie viac ako:
113g/t alebo 454 g/mesiac v 1-3.mesiaci
85g/t alebo 340g/m v 4-6.mesiaci
Môj malý mal na 3 mesiace 6300gramov a 62cm, teraz (4mesiace a 2 týždne) má 6870gramov a 67cm. Takže tvoj nás predbehol o dosť, sme plne kojený, kojím na požiadanie, len ty máš asi v prsníkoch smotanu, tak je chudák prejedený 😀 😀 😀