Odmietanie prsníka

10. sep 2023

Ahojte chcela by som poradiť lebo som už zúfalá mala bude mať tento mesiac 6 m posledné 2 dní mi začala robiť že keď sa nasaje tak sa osaje a odneja prsník...mlieko musí tam lebo keď si stalcim tak mi vystrekne. Vedela by mi niektorá poradiť z čoho je to ? Je plne kojena ešte som jej nedala žiadne príkon.. No je spokojná neplace smeje sa ,plazí sa , zvandre

anavixy
10. sep 2023
filipka250
10. sep 2023

Je to sposobene zmenou toku mlieka. Aj ked pri stlaceni mlieko tecie, tvorba sa zrejme znizila. Deje sa to nenapadne.
Ked ju zvysis, babatko by sa malo opat prisavat bez problemov.
Vola sa to dojcensky strajk.

anavixy
10. sep 2023

tvorba sa nemusela vobec znizit, nemusi to byt ani spomaleny tok, naopak, kludne moze byt problem v prilis silnom toku, moznosti je velmi vela a zvysenie tvorby mlieka nie je odpovedou na vsetko. Dojcensky strajk nie je LEN o znizenej tvorbe. Tvorba sa este len znizi, ak dieta nebude efektivne sat, dolezite je dojcit- ak dieta prsnik odmieta, treba dojcit v polospanku, dolezite je dojcit v noci a ak je to potrebne, tak aj odsavat, aby bola tvorba mlieka udrzana, kym dieta opat zacne prsnik prijimat bez problemov- a zacne!

verka15
10. sep 2023

@anavixy so všetkým súhlasím a tu len pripojím taký tip, že u nás počas štrajku najviac fungovalo dojčenie na fitlopte 🙈 Malý chytil štrajk v 4 m a najhoršie to bolo asi mesiac potom sa to ďalší mesiac pomaly zlepšovalo. Ale aj som si poplakala a občas som to dojčenie fakt neznášala. Treba často prikladať, byť trpezlivá a vydržať. Ja som vôbec neprikrmovala umelým. Je to proste obdobie. A napáda mi ešte, či jej náhodou nerastie zub, lebo môj sa takto zlostí a málo cucá práve keď mu ide zub. Vždy to trvá aj pár dní. Samozrejme, najhoršie je to v noci 🙈