Dobrý deň, mám problém s dcérkou (5 mesiacov). Cez deň úplne bojkotuje dojčenie a odmieta sa prisať, otáča hlavičku na druhú stranu a ani sa prsníka nedotkne, keď sa snažím dlhšie začne krik. Snažila som sa prikladať ju v spánku, lenže má ten spánok tak plytký že sa hneď prebudí. Asi od jej dvoch týždňov musím aj prikrmovať fľaškou, mala ťažký reflux a nepriberala. v noci sa dojčí bez problémov 3-4 krát. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Existuje nejaký trik alebo spôsob ako ju ukľudniť aby sa prisala aj keď je bdelá?
@cefka29 Urcite bolo menej mlieka ako pri starsej, ktora pila cez den, Ale bolo. Obcas som dala aj flasu umeleho vecer, Ked sa mi nechcelo tolko vstavat, lebo on potom v noci vypil na 2 polkilove plienky 😂. Teraz si spominam ze pil este trochu pred poobednym.spamkom, ale len Ked som zatemnila izbu a v tichu.
Ono prist o mlieko trva dlhsie, raz, este starsie dieta som mala tyzden u babky Ked mala rok, a ja som si kazdy den len 1-2 krat odstriekala a po tyzdni som stale mala mlieko. A to som mala pri oboch zo zaciatku vzdy malo
Vyskusaj dat prso ked uspis cez den, u nas práve to funguje.
@cefka29 ahoj, ja som mala to isté keď mal malý 5 mesiacov. Mal proste strajk lebo som mala slabší tok mlieka ako chcel. Zacalo to ked som začínala prikrmovat. A teraz? V kuse na prsníku. Vytrapila som sa, ale teraz dojčím a malý ma 15 mes. Moja rada je prikladat, prikladat. Skús zmeniť polohu pri dojčení. Mne este pomohla senovka grecka a benedikt lekarsky - zvyšujú tvorbu mlieka. Ak chceš dojčiť, nevzdavaj to. Sice to potrvá ale uvidíš ze ked budes trpezliva budes este dlho dojčiť.
@cefka29 ved môžeš cez deň mlieko aj odsavat a to dávať miesto umelého. Syn sa odmietal kojit od 6 týždňov, štrajk, nervy, no celé zle. Musela som medzi 3.-6. týždňom dokrmovať UM. Keď som začala odsávať, začalo sa ho tvoriť viac a odvtedy UM nevidel. V mrazáku mám 4,5 litra MM. Tento týždeň bude mať syn 6 mesiacov.
@lentilkaxxx odsavam cez deň, lenže mlieko tak max na dve davky. A otravuje ma to strašne 😭 bolo by to o tolko jednoduchšie keby si to vycuckala sama...
U nas okolo 3 mesiacov strajk, cez den sa dojcit nechcel len v noci. Tak som cez den odsavala, ale mala som mlieko len v 1 prsniku tak som aj dokrmovala UM. Najprv som sa trapila ze preco, ale potom som si povedala ze spokojna mama = spokojne dieta a tak som sa nad tym nezamyslala a cca od 5-6 mes. bol uz len na UM. Ja nie som typ co by studovala mamilu a za kazdu cenu dojcila. Maly ma 5 rokov, chory nebyva max raz do roka sople. Treba spravit aby si ty bola spokojna, bude aj babo 😉 ak chces velmi dojcit isto sa to da, to mozno treba kontaktovat aj laktacnu poradkynu
@cefka29 verím, že ťa to otravuje. Denne mi to zabije tak 5 hodin. Ale nemám na výber, ak chcem, aby mal materské a nie umeliny.
@lentilkaxxx no...ja som sa presne nad tým zamýšľala, ze ako to spraviť...lenže mam aj staršie dieťa, psa, domácnosť, seba...nemôžem si dovoliť stráviť (okrem kŕmenia) ďalších x hodín odsavanim a papranim sa s mliekom...
Laktacna mi povedala, že sa robili nejake štúdie, a zistili, že umelé mlieko podávané cievkou z prsníka (čiže dieťa saje a ma fyzicky kontakt) ma lepší efekt ako materské podávané z fľaše.
@ckatka keď ti dieťa chce sať, je to fajn. Môjmu sa nechcelo. Bolo to psycho :(
@lentilkaxxx hm....A neriešila si nejakú laktacnu? Môjmu strihali uzdicku pod jazykom keď mal asi dva týždne. Hneď sa to prisatie zlepšilo. V pôrodnici to vôbec nekontrolovali. Iba hornú...
A teda dosť so mnou trénovala polohu pri kojeni a to všetko, čiže ani ma to potom nebolelo, aj on sa pekne pricucol, aj cievku som mu vedela strčiť pekne do úst. Bol síce problém niekoho zohnať domov xez sviatky a cez koronu, ale našla sa jedna. Veľmi mi to pomohlo.
@cefka29 je to štrajk. Z fľaše iba pije. Pridaj sa do Laktacnej poradne, tam ti poradia🙂