Odmietanie mliečka

teuska
9. jan 2012

Ahojte. Prestala som kojit a maly mi odmieta akekolvek ine mliecko. Skusala som sunar, hami s tych ho doslova napina na vracanie. Normalne kravske, sojove, aj s kakaom aj teple aj studene, aj s flase, s poharika, so slamky. Vsetko je bleeeeeeee. Viete mi nieco este poradit? Mam skusat aj dalej? Alebo akymi potravinami by som mohla mliecko nahradit? jeden jogurt denne sa mi zda dost malo. Budem vdacna za kazdu radu. 🙂

beton
9. jan 2012

@teuska odporucam opat rozbehnut dojcenie. pri takomto stave ani nemas velmi na vyber. dietatko do 6 mesiacov by malo byt zivene vylucne materskym mlieckom. kontaktuj laktacnu poradkynu vo svojom bydlisku www.mamila.sk. situaciu, ktoru opisujes musite riesit osobne na mieste. urcite sa podari, nie si ani prva ani posledna, ktora by rozbiehala dojcenie pri vacsom babatku, da sa to a pojde to. drzim palce.

mamavava
9. jan 2012

Moja malá bude mať čoskoro deväť mesiacov a pije ešte moje mliečko, ale moc ho teda nevypije (odstrekujem jej, tak viem koľko), preto sa snažím začleniť jej ho do inej stravy. Napríklad jej často robím na obed polievočky s mliečkom, dávam jej papkať syry, jogurty, raz denne nejakú mliečnu kašu. A mliečko stále ponúkam. Mne sa osvedčilo dávať jej ho, keď zaspáva, vtedy vypije okolo 100 ml a keďže ju uspávam dvakrát denne a raz večer, tak takto aspoň čosi vypije. A teda ešte raz v noci. Ale normálne cez deň by som do nej nedostala nič.

anjelicek26
9. jan 2012

@teuska - nasa mala odkedy som ju prestala kojit tiez mlieko nepije. Ziadne. Do varenia davam na striedacky ryzove ci sojove. Je zdrava ako ryba, krvne testy ukazkove. . Nahradzat hadam ani netreba, Saska je vyrobky z mlieka - jogurt, maslo, syry miluje. Takze tuky ma. Vapnik ziskava tak ci tak z inej stravy ako z mlieka, napriklad max ma niekolkonasobne viac vapniika ako mlieko... Mlieko nie je nutnost, je to len to, co sa nam mliekarensky priemysel snazi natlacit uz roky do hlavy... a aj tak to pravda nie je.

yvetulka
9. jan 2012

@teuska ja by som to teda neriesila, ved kravske mlieko je len pre teliatka a nie pre deti, to je len biznis nic ine. radsej by som ho nahradila jogurtami, acidkom a syrmi. ked ho odmieta, nenutila by som ho.

frick
9. jan 2012

@teuska No niektoré mamičky ma tu asi teraz ukameňujú.Ja som mala ten istý problém vystriedali sme mlieka aj fľaše a nič nepomáhalo.Tak som mu skúsila kravské troška osladiť na doporučenie mojej doktorky a zachutilo.Postupne som prestala sladiť a zvykol si na to a potom som skúsila Um a tiež mu chutilo ale musela som ho tiež troška osladiť ale asi len 3 krát a potom pil aj nesladené Je to o zvyku myslím si.A za skúšku nič nedáš.

gabika7706
9. jan 2012

@teuska pozeram, ze syn ma skoro 2 roky, ziadne nahrady mlieka nepotrebuje, suhlasim s @yvetulka. Ak chces ponukat mlieko kvoli vapniku, tak vedz, ze pokial to kravske mlieko nemas priamo od kravy, ovela viac vapnika najdes v inych potravinach (mak, brokolica, oriesky, tofu, tvrdy syr...). Ja som kojila 19 mesiacov, syn pije bezne neochutene acidofilne mlieko, sam si ho pyta, obcas ponuknem s cerealiami alebo coko gulickami, no sam si pyta ciste do pohara, tak skus ist touto cestou 😉

sympa1
9. jan 2012

@teuska no tak u nas to bolo to iste. ked vypila UM nejakych 20-30 som bola happy!!! potom uz ani to...bola prakticky uplne bez mlieka od 6 mesiacov..pytala som sa na to samozrejme detskej dr a nerobila z toho problem, kedze nasa mala jedla aj 3 jogurty denne a vecer ako tak detsku kasu z mlieka..naopak starsia pila ciste mlieko celu flasu rano vecer do 4 rokov. hmmm tak su uplne rozdielne.

teuska
autor
9. jan 2012

jeeeeeee diky baby za rady 🙂

kamilka22
9. jan 2012

@teuska ani moj syn po skonceni dojcenia /odstavil sa sam v 20 mesiacoch/ nevipil ani kvapku ineho mlieka, vsetko biele vo flasi je fuuuuuj..... neriesim to, papa jogurty, syry, maslo a pri vareni pouzivam aj mlieko, takze tak. Nevidim v tom problem.

mamavava
9. jan 2012

Presne ako hovorí kamilka22. Ak mu dáš iné mliečne výrobky, prípadne iné potraviny, ktoré obsahujú vápnik, netráp sa. A ponúkať mlieko môžeš, za to nič nedáš a ak nie je alergik, normálne kravské.

sueh
2. mar 2012

Ja mam vacsi problem, mam 10 mesacnu dcerku a ta sa prestava kojit, jednoducho nechce iba ked zaspi aj to len cucka a nechce ziadne ine mliecka ani jogurt ci acidko, syr som este neskusala jedine mliecne zje kasu na vecer aj tej tak deci, poradte co mam robit?Co jej dat namiesto mliecka aby nemala deficit vapnika ano inak nechce takmer vobec pit takze je to problem

strapco13
2. mar 2012

@sueh ak chces pokracovat v dpojceni, tak ponukaj prsnik castejsie cez den, neviem ci nema privela prikrmov alebo tekutin..ked ano tak mozes cast nahradit prave dojcenim, tak stupne laktacia
mozes do varenia bud svoje mliecko /na zaver pridat, nevarit uz/, syry a skusat nadalej jogurty acidko a pod