..ahoj..,potrebujem vasu radu..,ze môj syn ma o tyzden 4 mesiace..,kojim,ale spapa od 4 do 10min.,je to normalne? Niekedy po kojeni mrvi abo place a nechce viac papat..,neviem co si mam mysliet..a stalo sa mi,ze nechcel sahat mlieko z prsnika.. Vecer spapa do 20min. Cez noc dobre spi,vstane 1x a dobre napapa. Len cez den ne. Predtym pekne papal do 10-20min.a ked mal tri mesiace a vazil 6800g a meral 61cm. Pediatricka povedala,ze je velky a pekne pribera a aby som nedavala umele mliecko.. Hm.. Do porade pôjdeme az v decembri.. 😖
Prosim porad mi,diky..
ahoj, skus napisat do laktacnej poradne tu na MK, ale najvhodnejsie by bolo kontaktovat laktacnu poradkynu, zoznam najdes na http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... . Nie je pravda, ze dieta si vytiahne do 10 minut mliecko a potom len dudluje. Treba sledovat, co tych 10 minut robi, ci pije naozaj (pauza v brade) alebo len saje naprazdno. Moze byt na prsniku aj cely den a nemusi ziskat ziadne mliecko, ak naozaj nepije. V tvojom pripade to vyzera na znizenu tvorbu mliecka a nasledny strajk, ale tazko povedat, to treba vidiet osobne. Ak by to bolo toto, treba odstranit priciny, ktore k tomu viedli (napr. pouzivnie cumlika, ...), zvysit tvorbu mliecka, stlacat prsnik pocas dojcenia, a co najviac fyzickeho kontaktu (nosenie, spolocne spanie, kontakt koza na kozu...)Tu je na to protokol: http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora... alebo aj tu je to iste a aj ostatne protokoly http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora... Ale ako som pisala vyssie, najlepsie by bolo kontaktovat laktacnu, dojcenie treba vidiet. Drzim palce 🙂
@barbi_19 pekne ti priberá, cez noc má dlhšiu prestávku...podľa mňa máš dosť mliečka a UM zatiaľ nedávaj...časovo som nikdy nesledovala za ako dlho mi malá pije, len to zbytočne stresuje či pije dosť alebo málo...mrnčanie môže spôsobovať niečo iné ako množstvo mlieka, ktoré vyťahá...skús si všímať kedy mrnčí...tiež som mala také obdobie s malou, začala mi odmietať prsník a plakať a ja som si hneď myslela, že mám málo mlieka..ale potom som si všimla, že keď je veľmi unavená neprisaje sa mi na prsník a začala som ju kojiť hneď po prebudení, nie pred spánkom...skús sa takisto pozrieť na stránku http://dojcenie.wordpress.com/ nájdeš tam dobré rady...hlavne treba prestať stresovať lebo to bábo cíti, držím prsty 😉
@barbi_19 Cez noc deti pijú kľudnejšie a pomalšie lebo sú rozdriemané a aj tie, čo so cez deň pri kojení jedujú tak v noci pijú krajšie. My sa dojčíme maximálne 10 minút - niektoré deti si radi pomaly cuckajú a tie temperamentnejšie sa napijú rýchlo. Ak sa pri pití alebo po ňom pajedí - skús dať odgrnúť uprostred kŕmenia - keď sa viac ponáhľa možno si nabere viac vzduchu ako keby pil pomalšie. Ak chceš kojiť čo najdlhšie - nezačni s umelým mliekom - radšej sa skús poradiť s laktačnou poradkyňou. Kedysi pri synovi (5rokov) som ho kŕmila aj každú hodinu (keď bolo menej mlieka - to trvá tak 2-3dni) a potom sme vydržali 16 mesiacov a teraz pri malej bola 10 dní v inkubátore a zo začiatku sa chytila tak na 20ty krát ale skúšali sme dovtedy kým sa nepodarilo a je plne kojená už 6mesiacov. Neviem akú ste mali pôrodnú váhu ale teraz krásnu váhu - to majú niektorí v 6 mesiacoch.
Je to absolutne normálne! Zosilnel a dávku si vyťahá oveľa rýchlešie ako pred tým. My sme sa do troch mesiacov dojčili aj pol hodku, potom ledva pť minút. Myslím, že sa môže vztekať aj preto, že má už plné brucho a viac prosto nechce a Ty ho nútiš 🙂 Určite má dosť, veď je ako valibuk!
Iné by bolo, keby nechcel vôbec! To by najpravdepodobnejšie bol zápal stredného ucha, alebo zapchatý noc nádchou.
aj nam nastalo teraz pred zaciatkom 3tieho mesiaca troska zmien pri kojeni, mala sa napapa omoc rychlejsie ako predtym a napr.cucne dvakrat a zaziape,znova dvakrat a zas zaziape, tak som skusila dat odgrgnut, ked odgrgla papala dalej, al.znova cucne dvakrat a zaziape...tak som si povedala, mila moja asi si ty neni hladna...skusime neskor... a ked uz place, dam cici, prisaje sa a pije... no nechapala som co to moze znamenat... doteraz to nerobila, pijeme v tomto teple co dve hodky cez den a zrazu take ziapoty... ale uz viem, ze ked sa ziape pokračuje sa neskor... 🙂 🙂 🙂
@barbi_19 kojené deti si vytiahnu do 10 minut to čo potrebujú a zvyšný čas majú na..... dudlanie.... maminkovanie častokrát na príjemné spanie........podotýkam 45min. kojenia 😀 ......................ak priberá.a vidím že je mocný chlap...má dostatok mokrých plienok....nebolí ho bruško ....zúbky....neriešila by som...........je tu veľa tém možno je to kojenecký štrajk....alebo ho to prejde............. vydržte........ 🙂