Prosim o radu. Od narodenia mame problem s prisatim. Nastrihovali nam uzdicku pod jazickom a po tom co sa s nami vytrapila jedna estricka tak sa krasne prisal. Ako sa nam rozbehlo mlieco pekne papal ale teraz sa nechce prisat na jeden prsnik. Najprv som si myslela ze mam vela mliecka tak sme skusali pred kojenim aj odsat ale teraz kedze z neho moc nechce papat tak ho tam uz tak strasne nieje ale pekne tecie. Na jeden prsnik sa prisaje bez problemov a pekne papa. Ten druhy si len ozuzlava a nechce tahat, hovorim si ze mozno nieje hladny ale ked mu ponuknem druhy tak sa hned prisaje. Obcas sa prisaje trocha potaha a pusti alebo len ocuclava. Tvari sa ako by papal ale skor si ho len cucle lebo tam nieje ziadny podlak, obcas sa trocha jeduje. Cim to je? Co mam vyskusat? Vopred dakujem za rady.
@lenkao asi do roku som si odstiekavala leob som mala strach aby nemal malo tak som tvorila zasoby 😅 . Len on odstriekane z flasky uz nechcel uplne mu stacilo to co mal z toho jedneho ono sa to prisposobilo na jeho potreby a tvorilo sa tam tolko kolko potreboval. Neskor som mu z toho odstriekaneho robila kase. Potom ma to uz prestalo bavit a postupne bolo mliecka menej a menej v tom prsniku. Z toho jedneho mu to bohato stacilo do tych 24 m a keby ho neodstavim lebo uz bol na prsniku aj cez den moc stale by sa cicikoval tak dojcime isto dodnes. Jedina nevyhoda je, ze prsnik z ktoreho som dojcila bol o 2 cisla vacsi ako ten druhy 😝
@lenkao zatial si odstriekavaj mliecko z toho co nechce ale ponukaj mu ho.cize ponukni, ked odmietne nakoj z druheho a tento odsaj..este je maly, moze zabudnut ze sa mu jeden nepaci 😉
pokial bude vytrvalo odmietat jeden prsnik mas moznosti nadalej odsavat a mrazit do prikrmov alebo do laktacnej banky alelobo neodsavat a mliecko sa postupne v danom prsniku prestane tvorit /teda odsat raz za cas budes musiet..ale len do uvolnenia tlaku, aby si nechytila zapal/
z jedneho prsnika sa da dojcit aj dlhodobo...v podstate zena ma dve prsia aby vedela nakojit naraz 2 deti /preto cicavce, ktore rodia viac deti naraz - psy, macky a pod..maju viac cecikov/
@strapco13
@dm1 dakujem za rady. Napriklad teraz z neho 2x relativne pekne sal. Skusame rozne polohy. Sme sa s manzelom smiali lebo som ho mala ukrceneho medzi nohami a prso v puse ze tipicky chlap 😀 😀 😀 Uvidime co bude pri dalsom kojeni v noci robit. Dufam ze sa to upravi. Pri Dominike sme takyto problem nemali a celkovo su uplne iny.
Hlavne ho vzdy najprv priloz na ten "neoblubeny" prsnik, aj mne toto robil maly a potom si pekne zvykol. Tak nevesaj hlavu.
Aj nasi mali obaja radsej jeden prsnik, ku koncu sa max posledne dva mesiace kojil uz len s toho jednoho a pohoda. Len ostal teraz väcsi ako ten lavy, snad sa to casom upravi 😅
@strapco13 A tak prisava sa nan ale problem zasa nastal v tom ze sa tam znizila tvorba mliecka tak nevydrzi a tak musime davat aj druhy. Tak teraz lavy ponukam ako prvy a pravy potom. Dnes sa mi na obed zdal byt lavy zasa plnsi a zasa trocha vymyslal ale nakoniec sa prisal. Celkovo sa mi zda ze tam ale inak saje. Na pravom vidim ze krasne papa ale pri lavom som si neni ista ci je alebo si len taha. Ale ked sa napapa z oboch tak vydrzi dlho tak myslim ze celkovo si z oboch vytiahne dost. Aj dnes v noci spal az 9hodin. Kiez by mu ten spanok vydrzal co najdlhsie. 😅
@lenkao ake ma vahove prirastky? lebo dieta moze spat tolko a moze byt vsetko OK..ale moze pit menej a preto moze byt slabsi a preto spi viac
skus upravit prisatie aj na tom prsniku na asymetricke http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/spravn...
@strapco13 Neviem ake ma prirastky, vahu nemam a v poradni sme boli len raz po prepusteni. Myslim ale ze si potiahne vela lebo mlieka mam dost a je vidiet ze papa pekne, nezaspava, zvykne sa aj pogrckat. Je na nom vidiet ked je hladny len hlada, vypyta si skor. Ked sa dobre napapa tak je spokojny len pozera a je kludnucky. Aj Dominika zvykla zo zaciatku spavat tak dlho asi do 3mesiacov.
@strapco13 Mozem sa este spytat tym ze vymysla a mame problem s tym prisavanim a obcas aj pokuse tak to odnasaju moje bradavky. Cim je dobre ich osetrit? Mliecko a vetranie moc nezabera. Mam masticku babylove ale tiez nejak neulavuje. Dnes znova vymysla s prisavanim, nakoniec sa sice prisaje ale bradavky ma uz strasne bolia 😢
@lenkao no to uz vyzera na zmiesanu bakterialnu a mykoticku infekciu...na volnopredaj je Canesten /antimykotikum/ a na predpis Framykon masticka /antibiotikum, moze predpisat pediater, obvodak/..striedaj ich obe aspon 2x denne..natieraj po kojeni, nemusis umyvat pred dojcenim, vetraj, ak ti je zima /mykoza robi bradavky citlive na chlad/ tak je celkom fajn /vlastna skusenost/ vetrat pri zehleni
liecba ma trvat este 2 tt po vymyznuti vsetkych priznakov..ale pokial do tyzdna nebudes citit zlkepsenie, tak sa skontaktuj s laktacnou nech ti zozenie univerzalnu mast /ak mas koznu naklonenu kojeniutak ti poslem zlozenie je to kombinacia antibiotokum, antimykotikum a kortikoid - na hojenie, len je draha/
@strapco13 Ten framykon myslis framykoyn? Nemam ho doma ale Domca mala predpysany bactroban je to tiez antibiotykum akurat v navode pisu ze sa pred kojenim musia bradavky umyt. To by nevadilo, ide o to ze obvodnej s malim nechcem ist a nemam ho kde nechat a pediatricka je dost daleko mhd a auto ide zajtra do servisu na 2 dni cize sa tam dostanem najskor stredu. Mohla by som ho nahradit aspon pokial pripadne nezozeniem ten framykon? Ak ano cim je dobre potom umyvat setrne bradavky?
@lenkao hej framykoyn..niekam zdrhol y 😅 hej mozes aj bactroban...inak ani ten sa nemusi umyvat lebo ak nanesies po kojeni v tenkej vrstve tak uz je davno vstreban a teda nemas, co umyt /to plati aj pre ostatne masticky, nanasaju sa v tenkych vrstvach aby pokozka dychala/ ale ked chces umyt detskym mydlom, nasledne oplachnut dobre vodou a vysusut /ale nie drhnut uterakom/..niecim makkym, pripadne fen na slabom stupni..ale naozaj netreba umyt
tak to si ma potesila 🙂 hned po kojeni natieram. Dufam ze bude aspon dlho spat nech sa hoja 😉 Dnes je extra nepokojny a upokojuje hol prsnik co je pre mna teraz utrpenie. Teraz vecer konecne zaspal az my ho je luto budit na kupanie ale uz sa mrvy a budi. Inak nespal dnes na dlhsie ako 10-15minut. Teraz co spinka 3hodiny. A to sa rano zobudil taky spokojny a vyskereny. V noci spal 7hodin, napapal sa a spal dalsie 3 hodinky az do osmej. Aspon sa v noci vyspim 😀
@strapco13 No len nevidim tam nejake ranky, bolia ma cele bradavky asi tak rovnomerne. Najhorsie ze dnes vymysla s prisatim na oboch prsnikoch. Nakoniec sa sice prisaje ale ta bolest k tomu ☹ Viem ze sa to moze zmenit, aj Domca tak spavala asi do troch mesiacov a potom sme mali laktacnu krizu a budila sa kazdu hodinu a uz to spanie nikdy nebolo take dobre. Dakujem ti za rady. Dufam ze sa to co najskor zlepsi 😀
@lenkao deticky obcas preferuju jeden prsnik..viac im vyhovuje tvar, poloha v ktorej sa dojcia
skus ju dat do polohy v akej by si ju prilozila na ten oblubenejsi a v poslednej chvili sa pootoc a daj jej ten druhy..alebo experimentuj s polohami http://www.kojeni.net/polohy.php