Ahojte
Mam taku otazocku...co robit ak babo odmieta nielen cumel ale aj flasu, som stastna,ze plne kojim a dufam,ze dlho budem,ale babo ma dva mesiace a obavam sa toho,ze pride den ked nedaj boze nebude mliecka a budem musiet zacat s flasou,tak mi ju krpec nezoberie. Ako ho potom nakrmim?
Dakujem🙂
Ak budes kojit aspon pol roka, tak uz nemusis ucit na flasku, mozes zacat ucit na poharik a to ze nechce cumel je uplne super, okrem rizik co to prinasa , potom nemusis oducat 😉 Moja tiez nevie pit z flasky, ale s tymi so sosacikmi alebo normalneho poharika si pocucka 🙂
@domak2
No to ja dufam,ze budem kojit a urcite sa snazim nemysliet na to,ze mliecka nebude....a este by ma zaujimalo,ze cim babo rastie,ci sa predlzuju intervaly medzi kojeniami,alebo to mozu byt stale kazde tri hodky. Teraz papame cca kazde tri.hodky,podvecer castejsie a v noci taktiez kazde tri hodky a niekedy sa zadari aj dlhsie pospat 😉
@bzunnka no ja som nikdy nemala tri hodky hehe, ona zo zaciatku pila velmi casto, teraz uz je to ovela lepsie, ale treba si uvedomit, ze dojcenie nie je len o mlieku, takze sa moze stat, ze bude potrebovat castejsie, ked pojdu zubky, bude chore, alebo niekedy bohvie preco 😀 Ale u mna sa to teda predlzuje pomalicky 🙂
@bzunnka ahoj...presne týmto sme si prešli aj my....najhoršie to bolo, že ked ho bolo treba utíšiť, tak jedine na prsníku....a vyťahuj v strede mesta.....že áno.... 😀 😀 😀 😀 ale nejako sa nakoniec naučil.....začala som mu dávať na noc kašu z fľaše a zvykol si ..najskor na tú fľašu a potom aj na cumlík....ale dodnes si nezoberie fľašku cez den....má zafixované, že fľaša je len na spanie...... 😀 😀 😀 ..nekojím ho od Vianoc, tak niekedy mám obavy, či dosť vypije, lebo okrem mliečka v noci a ráno, cez den nechce nič...ale je pravda...skúšala som aj nanútiť, nešlo to....musí sám chcieť.... 🙂
@bzunnka ha..a ešte jedna príhoda...bola som pre staršieho v škole a tam taký pán, kukol do kočíka, že : fuj, vypluješ tú dudku???? taký veľký, nehanbíš sa??? /mal 8 mesiacov 😀 😀 😀 😀 😀 / ...tak som na neho zazrela veľmi škaredo, že či si uvedomuje,že mne trvalo 4 mesiace, kým som ho naučila na cumlík.... 😠 😠 😠 😠 😠 ....si mala vidieť ten jeho zahanbený pohľad......
@bzunnka vobec by som sa s tym netrapila, a ani nemyslela na to ze mliecko nebude. Uzivaj si kojenie co najdlhsie. Nasa mala vobec nevie chytit klasicku flasu s cumlom, ani dudlik a navyse nebudes musiet potom oducat. Najskor cca od pol roka som jej skusala dat taku tu s tym sosacikom co tu uz baby spominali a teraz pijeme uz len zo stamprlicka uz jej skoro ani nevytecie pomimo vodicka 🙂 a mame takmer 10 mes.
@bzunnka no ja mam podobny problem ale nie koli strachu z nedostatku mlieka...my sme sem tam dali flasu ked bola mansia..naposledy na silvestra...dnes vecer idem na muzikal, odsala som mliecko a dufam ze mala nebude protestovat a napapa sa pekne z flasky s tatinkom...
raz za cas podla mna babu z flasky mliecko neuskodi bo potom dieta je aspon schopne napapat sa z flasky ked je nieco surne a potrebujes odist ..
@bzunnka no najskor hystericky plakala vraj hodinu a pol - ale to prtoze jej idu zubky - potom krasne sa stiahla 140 ml z flasky a buvinkala do rana 😀 😀 😀 😀 len tatinko nam bol z toho trosku mimo - mne bolo luto malej ale trosku som sa aj pousmiala ze otecko si to zasluzi nakolko mala vzdy hra formu vecer ked on pride z prace je ako anjelik 😝
Maminky a neviete čím to môže byť že moja mala odmieta fľašu, už som vyskúšala viaceru typov cumlov a nič. Kojím ju a dudlik má v pusinke len cez noc.
Moja ma rok, okrem troch týždňov najväčších horúčav keď mala 5 mesiacov k fľaši ani nepachla, upokoji ju len prsník a každý pokus o cumeľ odmenila pluvancom cumla do tváre... Asi v 10 mesiacoch chytila fľašu od Rajca s tým "cumlom", ale c čo vypije, to vypľuje...
Chodím ešte do školy, ktorú mám 50km z domu a malú beriem so sebou a chodí s.nami aj moja mama, kým som v triede, tak je s nou a ak treba vybehnem ju naklojit alebo uspať...
Keď som sa spytala Dr na tú fľašu tak povedal, jeho malý fľašu chytil až dva dni po odstaveni od kojenia...
@bzunnka mám dve deti a vôbec som im nedávala cumlík ani fľašku. Kojiť som ich kojila často, niekedy len tak podudlali, ale mne to nevadilo, zdalo sa mi to takto prirodzené. Tekutiny som im podávala lyžičkou a potom z pohárika so sosáčikom.
Nemusíš sa báť, bude to v pohode 🙂 Základ je čo najdlhšie dojčiť a nepripúšťať si myšlienku, že nebude mliečko!