Odkedy dojčím, tak sa bojím jesť zeleninu

24. aug 2020

caute znie to vtipne a aj mi to tragikomicke pride. cely zivot aj tehu som jedla vela zeleniny. odkedy dojcim jem maximalne cukinu tekvicu a mrkvu... vsetky tie odporucania od pediatricky a z netu. ovocia jem viac.
kazdopadne zvykla som jest kapustu brokolicu strukoviny hummus a teraz sa toho bojim jak cert kriza aby 3mesacne dieta nemalo z toho bolesti bruska. ako ste to mali vy? co mi radite? zacat postuone testovat alebo si povedat yolo? 🤣

lulu0123
24. aug 2020

Zacni jest vsetko.Ak sa bojis,postupne.Tzn.ze v priebehu jedneho dvoch dni vzdy len jednu novu potravinu, aby si vedela odsledovat pripadnu reakciu.
Ja som pri prvej riesila a aj tak jej stale nieco bolo-bolelo ju brusko aj vyhadzana bola.Pri druhej som jedla vsetko zaradom a nic jej nebolo.

pribinak
24. aug 2020

Normálne si daj červenú šošovicu, hummus je úplne super. Začni jesť aj karfiol a brokolicu, akurát vynechaj hlubiky.

Ja som jedla všetko okrem cesnaku a cibule. Bábätku nevadila ani kapusta či kel

lenuliatko84
24. aug 2020

Tie co menujes som ani ja nejedl,ale skor tam mas strukoviny.ved si daj ladovy salat,uhorku rajcinu mrkvu.

nnnuuunnn
24. aug 2020

Keby si s tym mala skusenost, ze ho brusko boli, tak pochopim, ale bat sa to jest preventivne, nedava zmysel. Skus zjest najskor trosku a uvidis, ved prestat mozes vzdy.

autor
24. aug 2020

dakujem. ked vsetci ma s tym strasili.. koliku mala nastastie len parkrat ale to stacilo na to aby som sa bala vobec to risknut a jieco take jej sposobit...

anjelicek26
24. aug 2020

Normalne jedz to co predtym... zacni mensim mnozstvom a potom si daj normalne celu porciu podla reakcie dietata... Deti spoznavaju chute a alergeny cez materske mlieko, takze prave naopak - vyhybat sa urcitym potravinam - je chyba... prave to stopove mnozstvo v mlieku robi to "ochutnavanie", ktore po nas chcu odbornici v rannom veku deti... ono ludia vela nakecaju no, par detom to vadi, drviva vacsina stravu matky neriesi a funguje... odsledujes si to a uvidis.

ckatka
24. aug 2020

Množstvo, ktoré prejde do materského mlieka je absolútne stopové, vôbec sa tým netráp. Mlieko sa "vyrába" inak ako precedenim obsahu tvojho žalúdka, neboj sa.
Ženy v našej rodine pri kojeni jedia všetko. Niektoré deti majú bolesti bruška iné nie. Ale nesúvisí to s jedlom ale skôr s vyvijajucim sa tráviacim.systemom tých detičiek. Mysli na to, že keď vynechávas zeleninu, ochudobnujes dieťa aj seba o vlákninu a vitamíny.

maryah
24. aug 2020

Ja som celé dojčenie jedla normálne, nijako som sa neobmedzovala... To, čo prejde do mliečka je úplne minimálne, práveže ty potrebuješ veľa vitamínov 🙂Tak sa vôbec neboj...

krisbar
24. aug 2020

Pocuvala som minule podcast Mama gang s laktacnou poradkynou a ona povedala, ze to co matka zje nema ziadny vplyv na dieta pretoze mlieko sa tvori z krvi a nie z creva. Ale asi to treba odsledovat.

bazalka1
2. sep 2020

Och no ja sa bojim aj ovocia uz....moje dieta ma tiez 3mesice a vkuse daco...som na bezmliecnej diete koly refluxu a boleniu bruska....no cerstva zelenina a hlavne ovocie unas robi bordel....
Raz som zjedla broskynu so supou a odvtedy sa mi vyhadze uz asi zo vsetkeho....paradajky mohla uz nemozem....dieta vybodkovane....to iste aj s melonom, cokoladou, uhorkami....a uz ma nenapada....
Dokola jem len cuketu a zemiaky a cestoviny🙈
Aspon ze maso jej nevadi....na karfiol som sa neodvazila....fazulu som len skostla a skoro sme revali spolu uz nadranom 😄
Ako moje travenie je uz tiez celkom narusene....dost som mala problemov predtym s pomalym metabolizmom....teraz uz ani nevravim....😔

autor
2. sep 2020

@bazalka1 okik cize nie som total paranoidna. ja som si povedala yolo zacala jest zeleninu a zatial je vsetko ok. klop klop. mate elzemy a alergie v rodine?

orangiiina
2. sep 2020

Som na tom rovnako. Dieťaťu vadilo snád úplne všetko. Dokázal revať aj do 3 rána. takže som prestala normálne jesť. Ale už má 4,5 mesiaca a jeho tráviaci trakt už by mal byť vyvinutejší. Takže už skúšam a jem v menšom množstve viac jedál. A neplače, len sa viac krčí a má viac prdíkov. Cibulu, cesnak, kapustu a strukoviny som ešte neskúšala. Inak už jem pomaly všetko, čo kedysi neprichádzalo do úvahy 🙂 Je čas, aby si aj ty začala skúšať.

era777
2. sep 2020

Ja keby som mala nejest vsetko co mi v porodnici povedali asi nejem nic 🤣 mlieko sa tvori z krvi a nie zo zaludka 😁 jem vsetko za radom a vsetko je okey

orangiiina
2. sep 2020

@krisbar laktačná hovorí, že kojené dieťa nie je treba dať ani odgrnúť. Keď som môjho nedala, celý sa mi zgrcal. Keď som si omylom dala cesnak alebo cibuľu alebo sa pomýlili moji rodičia, preplakal mi 2mesačné od 6 večera do 3 rána. Takže ja sa riadim mojím dieťaťom a nie, čo mi povie laktačná. Každé dieťa je iné.

bazalka1
2. sep 2020

Praveze ani nie....muz ma intoleranciu na laktozu ale unej sa to este stym mliekom moze pomenit....inak ziadne alergie o ktorych by som vedela....

krisbar
2. sep 2020

@orangiiina akurat ma o tom post na FB pani Hvorecka - Terapia jedlom. Mozte precitat ak vas to zaujima zo strany odbornika. Ale samozrejme aj tak si kazdy spravi po svojom