Ahojte,
Som prvorodicka a snazim sa davat odgrgnut novorodenca ale zatoal ani raz sa mi nepodarilo. Vsimla som si ze si ale poprdkava. Ale zatial ani raz nerobil nic ze by ho bolelo nieco ze mu chyba to odgrgnutie. Pytam sa za to lebo aj v nemocnici aj vsetci vzdy vravia ze treba dat odgrgnut.
@lucia13022023 aj po umelom mlieku?
Niektore deti nepotrebuju odgrgnut. Syn negrgal takmer vobec a ani som ho aktivne nedavala odgrgavat. Zato dcera musi odgrgnut vzdy + do toho prdi jak stary chlap.
Moji dvaja synovia negrgali. Musela som ich akurát dlhšie držať v tej pozícii na odgrgnutie inak by sa povracali
Moj syn neodgrgaval nikdy, v lahu na chrbte vypil mlieko a popri tom zaspal, ziadne grganie sa nekonalo. No a teraz dcera ak si po mlieku neodgrgne aspon 3x, tak je zgrcana hned, takisto nemoze spat na chrbe, lebo jej mlieko z ust vyteka. Takze ta len na bruchu.
Áno, po um. Mala som dobrú fľašku, nenahltal vzduch
Samozrejme, že dieťa hlta aj vzduch a ten bud odgrgne alebo prejde celým tráv.traktom,čo je horšie pre dieťa. Moje deti som poctivo držala v patricnej polohe aj 20 minút a odgrglo sa vždy.
Ja som kojila a maly neodgrol. V noci som kojila po leziacky, on hneď zaspal. Neviem si predstaviť budiť ho na odtrhnutie. To platí pri zdravých detoch! Pokial nema reflux a je inak v pohode, nerieš.
Moje dieťa negrgalo a nemalo žiaden problém.