Odchod na deň od dojčeného dieťaťa

6. okt 2023

Ahojte, v januári mám termín a budem musieť od dieťatka odísť, na celý deň od rána do večera, asi tak 6x celkovo do jeho pol roka. Ako by ste riešili dojčenie v takomto prípade? Samozrejme, nemôžem vedieť, či budem dojčiť, ale dcérka bola iba na MM do pol roka, potom začal príkrm postupne, ale stále bola na MM až do 2,5 roka. Lenže od nej som nikdy nemusela odísť na celý deň, takže si to neviem ani predstaviť ako to poriešiť 🫣

ivangeline
6. okt 2023

Odsat vela. Dat do mrazaka tie prve tyzdne. A naucit nielen dojcit ale aj na flasu s tvojim mliekom. Striedst to,aby dieta bolo pripravene na verziu s flasou. Ak nebudes dojcit,nie je problem.. i ked moze byt mrzute bez tvojej pritomnosti,urcite to zvladne.

deti95060810
6. okt 2023

ja som od malého dieťaťa odchádzala pravidelne každý deň. Celý čas som dieťa kojila. Keď som nebola doma - moja mama mlieko zohriala - moje materské a podala cez fľašku. Kojila som aj v noci. Takto sme fungovali denne od 3 týždňov veku... Syna som kojila 6 mesiacov. Potom sa postupne prešlo na príkrmy.

autor
6. okt 2023

@deti95060810 a ako si teda skladovala to tvoje materské mlieko?

ailiba
6. okt 2023

Ked vies presne kedy, tak si mozes dopredu odsat. Samozrejme, vezmi si aj so sebou odsavacku, aby sa ti prsia nezapalili.

autor
6. okt 2023

@ailiba ďakujem to ma nenapadlo, že budem potrebovať odsávať behom dňa

deti95060810
6. okt 2023

v chladničke... nikdy som so sebou odsávačku nebrala..prsia sa mi nezapálili nikdy.
keď som sa domov vrátila poobede - nakojila som bábo a odsala mlieko. bolo ho strááášne moc.

ailiba
6. okt 2023

Niet ta co❤️...urcite budes. Ja by som teda cely den nevydrzala, neviem, ako to maju ine kojacie mamicky. Hlavne sa nestresuj, urcite bude dobre.

ailiba
6. okt 2023

@deti95060810 ona bude prec cely den, nie par hodin... Tak neviem, ja som vsade brala odsavacku. Cely den by som nezvladla.... Ale kazda sme ina.

martinka13
6. okt 2023

No bude to ťažké....

k47
11. okt 2023

Zásobu na celý deň asi neodsaješ za ten predošlý, takže by som poradila skôr nazbierať postupne, porciu za deň, a dať do mrazničky (do sáčku na MM). (Ja som si tak namrazila, ale nevyužili sme.)

k47
11. okt 2023

A počas dňa preč tiež odsávať. Celý deň bez dojčenia je veľa, hlavne v prvých mesiacoch. Neviem, či stačí symbolicky na úľavu, alebo by to rozhádzalo tvorbu mlieka a treba toľko, čo vypije dieťa. Akurát že bez chladničky po ruke už nebude vhodné pre dieťa.