Od včera mám zápal prsníka

hell23
6. jún 2020

Ahoj môžete mi prosím poradiť od včera mam zapálený prsník. Malý ma dva a pol mesiaca a spinkal cez noc 7hodin a ráno som sa zobudila s bolestivým lavín prsníkom.Dostala som zimnicu a mala som teploty nad 38 aj po užití paralenu.Maleho som si častejšie prikladala, masíruje si teplou vodou obklady plienka na prsníku aby bol v teple. DNES je druhý deň a pokračuje to ráno a celé poobedie bez teploty akurát malému sa asi nedarilo vycucnut lebo sa jedoval teraz som tam mala nahromadené mlieko nedalo sa mi od streknut ani odsat keď sa mi to podarilo je žĺtka ste malý potom aj rostahal nevadí keď bude piť aj také mliečko ci mam ísť k dr.? Mam aj začervenanie hore na prsníku.

kp7333
6. jún 2020

@hell23 treba co najcastejsie odsavat a kojit tak, aby brada dietata smerovala k zapalenej casti prsnika. ak mlieko netecie, moze byt upchaty mliekovod - vtedy pri stlaceni bradavky vystupuje taka bodka zlta - akoby bublinka.

nini1010
6. jún 2020

Ja som to mala pred 2 tyzdnami,vyplesla som 30 e u laktacnej (a to sa vraj plati 50)a dnes viem ze by som to zvladla az aj sama,vlastne som celu liecbu mala nastavenu kym skm k nej prisla.
Takze takto-1.Musi z toho prsnika pit,pit,pit kolko sa da.
2.Neuzivaj paralen,to nie je dobre.Paralen sa neodporuca pri kojeni.Uprednostnuje sa Ibalgin,ten davaju aj v porodnici,neboj sa.Ten mozes aj ked kojis a navyse ma protizapalove ucinky a stiahne ti teplotu.Daj si ho kazdych 6-8hodin,podla potreby.Daj si 400-ku.
3.Daj si zabal bud z chladneho tvarohu,alebo z bieleho vina zriedeneho s vodou,alebo rozvalkany kapustny list do podprvy ale ten iba max na 15-20min lebo kapustny list vyrazne znizuje tvorbu mlieka!Zabal si davaj len na miesto zapalu,alebo teda tam kde mas hrcu.
4.Snaz sa kojit tak,aby malo babo bradicku pri hrcke,bude ti ju rozmasirovavat a nezabudni co najviac z meho kojot.Ak toto budes robit do 2-3dni mas po probleme.

nini1010
6. jún 2020

Este sa spytam,nevytvorila sa ti nahodou na bradavke taka biela bodka?ak ano trebalo by ju prepichnut a vutlacit,to by znamenalo upchaty mliekovod.

hell23
autor
6. jún 2020

@nini1010 Ďakujem za rady,hrčku bielu nemám a teraz som vyskúšala na strúhaný zemiak a malý hneď potom začal viac ťahať, tak dúfam ze to pomôže. O tom paralelne som to nevedela🤦‍♀️Ďakujem moc

hell23
autor
6. jún 2020

@kp7333 snažím sa co najviac kojiť z neho ka dúfam ze to zvládneme, ďakujem

pininka1
6. jún 2020

@hell23 daj si na kapesnik Alpu a do podprsenky na noc, uvidis ráno bude oveľa lepšie.

lija22
6. jún 2020

ahoj, ani raz si sa nepostazovala. si velmi statocna. mne ked sa toto dialo mi to prislo strasne a ty pekne statocne.prajem, nech sa to uz nokdy nevrati

hell23
autor
6. jún 2020

@lija22 sťažovanie mi nepomôže, iba cenné rady od Vás co ste to už zvládli. Ďakujem

pufiqq
25. jún 2020

Dievčatá... ja mám podobný problém, až na to, že nekojim už mesiac.. a teraz sa mi spravili na oboch prsiach veľké hrce a je to začervenané a strašne bolestivé.. teraz už bolesť aj pod pazuchu akoby uzliny..bola som aj na gyn- ten povedal že rozšírené mliekovody a že pre istotu na Sono sa mám objednať- to som aj spravila ale Sono až o dva týždne 😕 teplotu nemám tak neviem či je to zápal alebo niečo iné. Čím si pomôcť zatiaľ?

hell23
autor
25. jún 2020

@pufiqq ahoj mne pomohol nastrúhaný surový zemiak do vreckovky a priložiť na to zapálené miesto a malý mi ho hneď aj pekne roztahal pri kojeni. Ale ty keď mesiac nekojis tak asi len odsat.

pufiqq
25. jún 2020

@hell23 vďaka vyskúšam