Od fľaše k dojčeniu

25. máj 2021

Mam 7 tyždnove babatko naučene na flašu žial. Nebudem opisovat prečo, bolo by to moc zdlhave. Ja si mliecko odsavam a krmim cez flašu. Chcela by som dojčit ale babo mi prsnik odmieta. Mate niekto osobnu skusenost ako nato? Alebo ak by som začala krmit cievkou po prste chcelo by potom prsnik? Či by to bola len strata času? Za každu radu vopred ďakujem

1aduliatko1
25. máj 2021

moji už keď boli naučení na fľašu, prsník nechceli ☹

juliet86
25. máj 2021

zavolaj si domov laktacnu poradkynu drzim palce

ditavan
25. máj 2021

Ahoj, bojujem s niecim podobnym. Babo na flasi a na klobucikoch, priniesli sme si ich z nemocnice s nazorom sestricky, ze "s takymi prsiami nenakojim". Bola u mna laktacna poradkyna a skusame treti den krmit cez prst a cievku. Prilezitostne skusam malej davat bradavku do ust ale zatial sa chyti iba na par sekund a pusti plac a nechce cecok ani vidiet. Mam uz aj malo mlieka, aj ked snazim sa pomahat si benediktom a senovkou. Sama som zvedava, ci to cele k niecomu bude.

autor
25. máj 2021

@ditavan joj tak sme na tom podobne. Akurat ja nemam malo mlieka. Hrozne by som chcela kojit. Vela kvoli tomu plačem.

ditavan
26. máj 2021

ja tiez, kazdy jeden den uz ked mam ist krmit tak sa neviem udrzat a placem. Velmi ma to trapi kvoli malickej. A citim, ako velmi mi chyba kontakt s nou cez kojenie, rovnako ako jej. Neviem ako to zvladnem. Je skvele, ze mas aspon to mliecko, ze tvoje babatko moze pit materske.

autor
26. máj 2021

@ditavan inač ja som tiež nemala mliečko tak som potom začala odsavat každu hodinu a krmila cievkou. A rozbehlo sa mi to, ale trvalo to mesiac kym som to rozťahala. Ale strašne som sa vyčerpala. Asi som to nemala až tak silit, lebo potom som z vyčerpania siahla po flaši lebo cievkovanie je zdlhave a ja som uz nevladala a už sa mi mala nechce prisat 😢. Tak lutujem ze som nevydržala. Teraz mam mlieka habadej, uz mam kopu aj v mrazaku ale čo z toho ked sa neda kojit. Mala jači na prsniku ako hrom, nechyti nepotaha. U teba ked sa zvyši tvorba tak ti bude tahat a budete kojit, len nedaj flašu.

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anniii
26. máj 2021

Neporadím, ako na to, ale myslím si, že v 7 týždňoch nič nie je stratené. Môj starší prišiel z pôrodnice na umelom mlieku. Keď mal 3 týždne, laktačná poradkyňa ma naučila, ako ho priložiť tak, aby sa prisal. Potom som sa ho snažila čo najčastejšie prikladať, ale ešte dva mesiace som ho dokrmovala z fľaše. Od 11 týždňov bol už iba na prsníku. Myslím si, že to mohlo byť skôr, ak by som fľašu zrušila skôr.

autor
26. máj 2021

@rmm dakujem ano aj to som skušala vyhladovanie, ale dopadlo to tak ze mala netahala a prsnik az znenavidela a mne potom rychlo klesala tvorba. A na druhy den už vobec nechcela lebo prsia skvecnute a musela som tvorbu znova rozbiehat. Mne to mlieko strasne rychlo klesa ked neni dopyt

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denka259
26. máj 2021

My sme sa tiež trápili. Malička skoncila na flaši ale kúpila som jej medela calma pre dojčené bábätka. Ma iný systém sania ako ostatne fľaše. Teraz mame 4 mesiace a sem tam ju ešte nakojim.

daduska2009
30. máj 2021

Ahoj ja som odsavala 3 mesiace a včera sa mu maly pekne prisal a aj ťahá od včera rána len na ciciku treba len skúšať no nenúti drzim palce 🥰

autor
30. máj 2021

@daduska2009 to je užasne 😊

emmik46
13. júl 2021

Ahoj zlepšilo sa ti to nejako? Ja mam momentálne to iste mame 7tyz a mala sa nechce prisat na prsnik je to boj

autor
13. júl 2021

@emmik46 žial nie, stale odsavam.

marsella_22
13. júl 2021

Skúste kontaktovať laktačnú poradkyňu na mamila.sk. Ja som tiež tak bojovala s cievkou a prstom a nakoniec sa prisala. Neskutočný to bol pocit. Hoci som to chcela miliónkrát vzdať.