Očkovanie proti Covid-19 u dojčiacich

vasjar
2. júl 2021

Ahojte, je tu niektorá z vás, ktorá sa dala zaočkovať a koji? Je to bezpečné alebo aké máte k tomu názory?

evaachesa
2. júl 2021

Vyhľadaj si staršie témy. Je ich tu kopa. Na FB skupina: Očkovanie Covid-19 - tehotné, dojčiace & snažiace sa otehotnieť

andreagartnerova
2. júl 2021

Som zaočkovana a kojim, pozri si aj mamilu na FB majú tam písané o vakcine

lylyjana
2. júl 2021

@vasjar dala som sa ockovat este v marci Astrou, kojila som normalne, mala som den teplotu, ale kojila som standardne. Druhu davku som dostala na zaciatku juna, to mi nebolo skoro nic, tiez som kojila normalne. Malemu nebolo vobec nic.

kikaaa444
2. júl 2021

Mne pediater povedal že pfizerom alebo modernou sa zaočkovať môžem . Ale ja aj tak tomu nedôverujem a počkám si . By ma zaujimalo ako na to prišli že je to bezpečne keď ešte len pred pár mesiacmi tehotné a dojciace boli z očkovania vylúčené 🙄🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️ Nie ďakujem , nemienim byt súčasť nejakého experimentu

lylyjana
2. júl 2021

@kikaaa444 skus si o tom nieco nacitat a nie len tliachat do vetra, ze by ta to zaujimalo ako na to prisli. Skus si to proaktivne vyhladat, je k tomu kopec informacii. Napriklad: https://ahojmama.pravda.sk/clanky/ockovanie-pro...

kikaaa444
2. júl 2021

@lylyjana a stránka ahoj mama ma odkiaľ tie info ? 😀 tiež to nemusia mat z overených zdrojov . Ja netliacham hovorím len svoj názor . Ako píšem sam pediater mi povedal že môžem no moj názor je že nie . Prepac ale to ozaj nikto netuší čo to spôsobí mne alebo môjmu dietatu v budúcnosti

deginko
2. júl 2021

Som zaočkované modernou..dnes druhá dávka a kojim

lylyjana
2. júl 2021

@kikaaa444 a vies, ze ak by si sa dala zaockovat tak nejake protilatky by presli aj babatku a mohla by si ho tak aj ochranit? "Lactating people can receive a COVID-19 vaccine. Recent reports have shown that breastfeeding people who have received COVID-19 mRNA vaccines have antibodies in their breastmilk, which could help protect their babies. More data are needed to determine what protection these antibodies may provide to the baby."
Zdroj je z CDC https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vacci...

mamamasama
2. júl 2021

@kikaaa444 mna fascinuje ako si poniektore zeny nic nenastuduju a pouzivaju clanky z "ahojrit" ako relevantne zdroje.. vcera som mala presne debatu o ockovani so svagrinou a ta ani nevedela co za vakcinu jej vlastne pichli... ved hlavne, ze moze ist do chorvatska...

kikaaa444
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikaaa444
2. júl 2021

@lylyjana a vôbec citala si si ten článok keď mi ho posielaš ? 😀😀 nikde tam nie je potvrdené na 100% že to tak aj je . Pisu že vakcína BY NEMALA byt problem . to znamená že podľa vedcov nie je ale napisu že nemala by byt lebo v zálohe môže byt že nakoniec problem môže byt . Ďalej sa tam píše : Aj Americké centrum pre kontrolu a prevenciu ochorení CDC si myslí, že vakcíny mRNA nepredstavujú pre dojčené dieťa riziko.. … AMERICKÉ CENTRUM SI MYSLi .. takze sama si utvor názor . Ja teda nedôverujem niekomu kto si len mysli že by to nemal byt problem pre dojciace ženy 🙄

kikaaa444
2. júl 2021

@mamamasama 😂😂😂😂😂😂😀 nejaká stránka ahojmama.sk to už je len zdroj ty kokso😀☺️

kikaaa444
2. júl 2021

@lylyjana vidis a že kto tliacha ? Na tej prvej stránke pisu že vakcína sa do mlieka nedostane a ak áno tak zanedbane množstvo ktoré potom bliekoviny spracujú. A v druhom mi píšeš ze protilátky sa dostanú aj k dietatu . No a teraz si vyber 😀😀 posielaš mi tu podľa teba overené zdroje neviem z akej r*ti a všade sa píše niečo iné . No nie ďakujem . Nebudem ohrozovať zdravie môjho dieťaťa zato ze nejaký vedci si len myslia že vakcína pre dojčiace ženy je ok
. Ja si počkám na realne štatistiky kedy bude potvrdené že je to bezpečne a nie len že je to niekoho domnienka

dievcacitajucelist
2. júl 2021

@kikaaa444 súhlas na 100% ja som za očkovanie, ktoré je riadne otestované a nie na rýchlo "zbuchane za 3 sekundy".... Ešte že máme slobodný štát a vôľu a môžme sa sami za seba rozhodnúť.....

lylyjana
2. júl 2021

@kikaaa444 riziko, ze mne alebo malemu bude nieco z ockovania, je milionkrat mensie, ako keby sme dostali covid. Neviem, ci nastane ten den, ked napisu vetu ze na 100% nikomu nic nikdy nebude, lebo vzdy sa moze najst nejaka sialena vyminka. Ale fajn, ty si sa rozhodla tak, ja inak.

petamich
2. júl 2021

@kikaaa444 ked uz si robime srandu z ahojmama.pravda.sk asi treba podotknut, ze ide o podstranku pravda.sk resp. Pravda zatial este celkom spolahliveho periodika na Slovensku 🙂 co mi az taky zdroj "z riti" nepride nehovoriac o tom, ze v celom clanku su normalne a korektne pomenovane zdroje, z ktorych clanok cerpal, co sa o viacerych tu zdielanych (nemyslim tuto diskusiu) neda povedat - k clanku ako takemu sa nevyjadrujem, moj nazor je irelevantny 🤷‍♀️

kazdopadne ockovat vs. neockovat je za mna kazdeho osobna vec a uprimne nerozumiem tomu, na co vobec su dobre taketo diskusie :D mamicka A sa zaockovat neda, mamicka B sa zaockovat da a? hadam ja = mamicka C som svojpravna a rozhodnem sa sama 😂 ci autorka sa da zaockovat, ked jej 100 ludi napise JA SOM?

kikaaa444
2. júl 2021

@petamich každopádne v tom článku sa píše že “ vedci si MYSLIA že je to bezpečne “ a to mi úplne staci že si to len myslia 😉

kikaaa444
2. júl 2021

@petamich a autorka sa pýta na naše názory . Nehovorím že sa rozhodne podľa nás len chce poznat aj iné názory . V otázke sa to píše

petamich
2. júl 2021

@kikaaa444 prave preto si aj ja "myslim", ze kazdy si to musi zvazit sam 😃 a ako sa kto rozhodne...
to ako ked je tu ina tema, vsetkym zenam meska menstruacia po ockovani - no to by ma zaujimalo, kde ten autor pozna vsetky ockovane zeny 😂 a ano v tejto chvili si aj vedci len mysli, cize je za mna uplne v poriadku ak sa niekto rozhodne s ockovanim pockat

a mozno je to tym, ze ja osobne uz som alergicka na tuto temu ako taku, kazdy den je tu desat diskusii, zeny si "skacu" do vlasov, akoze 🤦🏼‍♀️

kikaaa444
2. júl 2021

@petamich viesco ja zas mám tuto covid tému rada lebo vždy sa dozviem niečo iné 😆😆😆

tara42
2. júl 2021

Kojim a nedavam sa zatial ockovat a hrhr nieco rychlo pichat do tela. Pediatricka je zasadne proti ockovaniu na covid. Okrem toho, deti su neni ohrozena skupina. Ja celkovo nie som o vakcine a presvedcena a ani odbornici, lekari nie su. Ako je mozne, ze niekde tehotne/dojciace zaockuju, niekde nie. A ja ako obycajny clovek mam verit tomu, ze neohrozujem zdravie mojho dietata ked sa ani odbornici nedokazu zhodnut? A to pisem ako clovek, ktoremu zomrel na Covid pomerne mlady rodic. Neberiem to na lahku vahu. Priatel napriklad zaockovany uz je. Ale neberiem nikomu jeho nazor nakolko nikto s istotou nevie povedat co je momentalne spravne.

kubkovamama
2. júl 2021

@vasjar ahoj,ja robim v zdravotníctve,ci chcem ci nechcem,očkovanie som podstúpila počas kojenia a urcite nebudem rozoberať či je očkovanie dobré,zlé,či sme ovce apod.Na očkovanie ako také mám svoj názor.Pre mňa je dôležitá literatúra nie o očkovaní,ale o kojení a u nás jediný dôveryhodný zdroj je mamila.sk.Akákoľvek liečebná alebo očkovacia látka prechádza do mlieka buď vôbec alebo v stopových množstvách.Dieťa dokáže látky na základe bielkovín rozložiť už v žalúdku.Vektorové vakcíny na princípe bielkovín teda dieťa ani nezaregistruje.Názory na liečivá pri kojení sa rokmi menia-kedysi lekári boli aj za zastavenie laktácie.Teraz môžeš kojiť pri skoro každej liečbe,odporúča sa iba po celkovej narkóze mlieko odstriekať.Iba ja osobne si myslím,očkovať by som sa nedala bezprostredne po pôrode,v 6tonedeli,počas choroby a počas alergie.A je pravda,že cca 3 týždne po druhej dávke protilátky vytvorené v tele matky už plne prechádzajú do mlieka.Bezprostredne po očkovaní mierne klesne produkcia mlieka na deň-dva,odporúča sa často prikladať,ak budeš mať teplotu a pocit choroby oddychuj a laktácia sa vráti do normy.Hádam som ti pomohla.

natalia137
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dievcacitajucelist
2. júl 2021

@natalia137 áno...citala som, že núkajú viac "benefitov" pre zaočkovanych...a "tresty" pre nezaočkovanych...dúfam, že zvíťazí zdravý rozum na stupiditou....

natalia137
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiki68
2. júl 2021

Pfizer a bez teploty, nic. Kojim dalej.