Ahojte, potrebovala by som poradiť. Stal sa mi úraz a zaočkovali ma tetanovkou, pri tom všetkom som zabudla povedať, že kojím... Nevadí to, môžem kojiť ďalej, alebo nie? Napadlo ma to až teraz, keď som kojila a k dr. sa už nedovolám, lebo je veľa hodín...
Ahoj Lyongirl,
teraz som volal k svojej známej detskej lekárke, môžeš kojiť. 🙂
Nech sa ti darí.
ahoj, tak mne doktorka povedala, ze ma nemoze proti tetanu zaockovat, pokial kojim...
Jaron ďakujem Ti zo srdca!!!
bibi - keby ma nemuseli očkovať, tak dobrovoľne sa asi nedám, ale všetko sa to tak rýchlo zbehlo - úraz atď, že až doma som zistila, čo a ako...
určite z tetanovky ide niečo do mlieka ale neviem čoho a koľko a ako je to bezpečné a nebezpečné no asi je lepšie neočkovať, ale ja som nemala na výber
aj mne povedala, ze ma nezaockuje, ked kojim,ale tento tyzden bolo v damskom magazine na stv 1 - hovorila to doktorka, ze sa moze ockovat proti tetanu
tetanovka je mrtvá vakcína, takže by to nemělo ničemu vadit - během kojení se normálně nedává (tzn. když uplyne těch 10-15 let od posledního přeočkování), ale pokud se stane úraz a je potřeba přeočkovat, tak to nevadí 😉
Ahoj, já jsem se na to ptala, když jsem kojila prvního syna. Normálně mě naočkovali, že to nemůže miminku ublížit 😉
tak som rada, že viem o tom viac, lebo som nevedela nič...
Tetanovka obsahuje 25ug etylortute, ktorá sa určite dostáva do mlieka, a okrem toho dávku hliníka a formaldehydu. Nie som lekár; lekári zvyknú trpieť určitým mentálnym skratom, že pokiaľ sa niečo týka vakcíny, tak "nikdy žiadny problém neexistuje".
lyongirl: Treba to rýchlo detoxikovať. Daj si veľa vitamínu C, kľudne aj 4g po zvyšok dňa, ak nemáš poruchu obličiek, metabolizmu železa/medi alebo deficienciu G6PD. Musíš plynule veľa piť, aj 3l denne (dnes už asi len liter-liter a pol), aby obličky všetko to svinstvo čo najrýchlejšie zlikvidovali.
Ak máš selén, daj si kľudne aj 400-600ug, krátkodobo je to v pohode. Selén je dôležitý pri detoxikácii ortute.
Čas pracuje proti Tebe, etylortuť sa veľmi rýchlo ukladá v mozgu a tukových tkanivách, čím viac toho stihneš podniknúť v prvých hodinách, tým lepšie. Uložená ortuť sa z tela dostáva omnoho ťažšie, niekedy zostáva na celý život.
Vitamín C môže znížiť pravdepodobnosť niektorých vážnych neurologických následkov tetanovky, takže o dôvod viac užívať ho vysoké dávky aspoň nasledujúci týždeň.
Pozitívne na tom je, že zajtra poobede už bude mliečko pravdepodobne bez ortute (čo sa nestihlo vylučiť v prvých hodinách, to sa po 24h už uložilo v tele a už sa natoľko neprejavuje).
petot čítam až teraz normálne si ma vystrašil...
takže včera som nič nepodnikla tak skúsim niečo z toho dnes...
ešte ma napadlo, aj bežne ak človeka zaočkujú tetanovkou je dobré to dostať z tela von? Alebo je lepšie odmietnuť očkovanie alebo ako? Ak budú malého očkovať tetanovkou aj jeho mám detoxikovať?
čo mám doma selén, tak 1 tableta obsahuje 50mcg, tak neviem, koľko si ho dať, na obale odporúčajú 1 tabletu denne, tú si zatiaľ dám nič ňou asi nepokazím...
Vystrašenie nepomôže, začni viac piť a daj si céčko 😉
Selénu môžeš krátkodobo aj 600-800ug, dlhodobo je úplne bezpečných do 450ug denne. Takže ak si dnes a zajtra dáš po 600ug (rozdelené na viac dávok), nič nepokazíš.
O tom, či odmietnuť očkovanie alebo nie, je to na dlhú diskusiu, a je to skôr na fórum https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...
veľké ďakujem!!! 🙂
to mi nikto nevie poradiť?