Obmedzenie nočného dojčenia

michaelan92
17. jan 2022

Ahojte mamicky,
Prosim vas, viem ze kazde dieta je ine, ale chcela by som sa opytat, ktore ste mali podobnu skusenost ako ja s nocnym kojenim.
Mam 17 mesacneho syna, ktoreho velmi rada kojim, avsak uz sa nam to vymyka spod kontroly,pretoze v noci sa budi este viac ako pred tym. Niekedy aj viac ako 10x za noc. Este pred 2 mesiacmi bol schopny niekedy v noci aj sam znova zaspinkat po prebudeni. Ked nie, potiahol si mliecko, odpojil sa, otocil na druhy bok a spinkal dalej. Lenze uz ho z toho casteho budenia boli brusko v noci, ale samozrejme ked sa zobudi na brusko po 15 minutach ako som ho nakojila, tak sa znova dozaduje kojenia lenze brusko ho aj tym padom boliet neprestane ked sa stale namala mliekom. Skusala som mu aj nedat ked som uz vedela ze ma dost, ale nezaspal ale bol nervozny a plakal, ndokonca si zacal aj hlavku buchat. Ukludnovala som ho. Zo zaciatku to pomahalo. Spev nebol pre neho, hladkat sa nechcel dat. Nakratko pomohol len sepot. No nechcel zaspat. Potom po case som odolala a dala prsnik ale uz nezaspal. Chcela som to spravit setrne a dokonca este aj pockat ci sa to same nevykristalizuje ale taketo caste papanie mu fakt nerobi dobre. A hlavne som to chcela obmedzit bez placu ale asi ani to nepojde.
Mate podobne skusenosti?

nikpa
17. jan 2022

@michaelan92 dudlik alebo dať cucnut trošku vody z fľaše si neskúsala? Inak neviem, toto je začarovaný kruh 😕

kristallka
17. jan 2022

Myslím si, že má len také obdobie, keď predtým spinkaval lepšie. Nejdú mu zúbky? Ja mám 18 mesačnú a tiež má niekedy pokojnejšiu nič a inokedy sa stále budí. Ja ju už síce nekojim, ale tiež sa mi budieva na mliečko. Keď ho vypije, otočí sa a spokojne spinká ďalej. Možno vyskúšaj miesto kojenia dať mu fľašu s čajíkom. Naša malá raz mala hnačku a nemohla som jej dať mlieko, tak spokojne píla aj čajík. Ani neznášala a potom spinkala ďalej.

lukina20
17. jan 2022

@michaelan92 syn ma 14 mesiacov a mam to iste...
nakojim, on je spoko, otoci sa na druhy bok a zaspi... niekedy sa zobudi o 15 min znova... zase kojit
niekedy vsak staci ho iba hladkat a zaspi...
spinka so mnou v posteli, takze aspon nemusim casto vstavat k postielke, je to pre mna pohodlnejsie
inak neviem tiez ako z tohto zacarovaneho kruhu vyjst... citala som, ze niekedy pomoze len 3 noci vydrzat a davat flasku s cajikom a potom si uz na prsnik ani nespomenie, al teda tie 3 noci vraj budu zaberak
jedna moja kamoska hovorila, ze cca do roku a pol kojila, ptm si prelepila bradavky, povedala synovi, ze mamu bolia cici... syn to vraj pochopil a nedozadoval sa uz

nevenka
17. jan 2022

Toto je obdobie. U nas zacalo pri kazdom dietati okolo 9 mesiacov-rok, ked iali ocne zuby a isli zasadne naraz 😝
Najmladsi robi to iste, ma 13 mesiacov. Kojit nemienim prestat este, tak len nejak vydrzat. Dudel ma, ale nepomaha ked sa preberie, chce prso, zvycajne zaspi, ale niekedy, ked sa prida bolest bruska, ze treba poprdkat a nejde, tak sa preberie a je hore aj 3 hodiny a nic nepomaha. Nakoniec ho uhojdam v kociku, mam taku starsi odpruzeny, vyhegany. Ale som ako zombik. A cakam, kedy to prejde.

michaelan92
autor
17. jan 2022

Dudlik nechce uz od narodenia a flasku s vodou alebo cajom som este popravde neskusala, ale skusim urcite a dam vediet. Skor ma aj trapi to ze si chce buchat hlavku. Mrzi ma ze je to takto. Zubky mu idu uz davno. Ale este nema vsetky vonku. Ja som si aj vravela ze pockam do 2 rokov a potom sa uvidi ale to brusko mu neda vzdy ani cez den spinkat. Musi spat v kociku lebo ked spi dnu, tak ho musim aj pocas spanku nakojit aby buval dalej.

nevenka
17. jan 2022

@michaelan92 no u nas aspon cez den spi, ale stale v kociku, inak ho uspat neviem, cez den povozim, dam plienku na oci, cumlik a spi. Vecer je problem zaspat.
Tak veru neviem, co este skusit...🤔

kristallka
17. jan 2022

Škoda, že ten dudlik nechce, lebo mám dojem, že to kojenie má ako upokojovanie. Asi ani nie e je hladný, len sa chce upokojiť. Viem, že tie mamičky, ktoré nepoužívajú dudlik používajú namiesto toho niečo iné. Nejakého maznáčika a to dieťa ho aj žužle (závisí teda od veku, tvoje už možno ani nebude) a to ma akože namiesto dudlika. Naša malá zbožňuje plyšáky, má asi dve najobľúbenejšie a s nimi aj spinkáva a vedia ju upokojiť. Ak by to však bolo kvôli zubkom, odporúčam homeopatiká Camilia - taký roztok je balený v plastovom obale a potom, ako tí moji roztok vypili, hryzkali ešte ten obal a veľmi ich to upokojovalo (ale treba na nich dozerať,aj keď nejako nebezpečné to nie je).

michaelan92
autor
18. jan 2022

Skusala som dat vodu, celkom si aj potiahol, ale ked uz bol dlhsie hore tak si zacal zas dozadovat prsnik. Hladkanie ani sepot nepomahal. Velmi ani nosenie nie. Zacal byt nervozny, chcel si buchat hlavku. Mam pocit ze som mu týmto narusila nocny rezim. A nie som si ista ci je vhodne pre neho to riesenie, ze teraz ti nedam dudu, ale o hodinu uz mozes, pretoze som si chcela stanovit intervaly. Zo zaciatku som ho nechcela uplne obmedziť v noci, iba znizit pocet kojeni.
Svagrina mi vravela, ze niekde tu na MK písali zeny, ze osvedcene maju do polnoci nedat mlieko, potom o polnoci ano, a ze dieta si zvykne potom spinkavat do tej polnoci vkuse a postupne tento interval posuvat. Ale ked nadranom sa mi budi najcastejsie a spinka niekedy dlhsie len vdaka tomu zw mu nadranom dam dudu aj kazdu hodinu.