Novorodenec a dojčenie

18. máj 2024

Ahojte, mam 7dnove babatko. Odkedy sme doma chce sa dojcit aj kazdu hodinu, okrem noci, tam vydrzi 3-4h bez kojenia. Je to ok?
Cez den zvacsa pocica 2-3min a zadrieme…

anjelicek26
18. máj 2024

Taj za 2-3 minúty sa 7 dňové babo nenapije samozrejme dosť,preto pýta taj často. Treba ho budit počas dojčenia- povyzliekat, škrabka uško, nožičky, dat odgrgnut a zasa prilozit, nech aspoň tých 15 minút ťahá.

autor
18. máj 2024

@anjelicek26 vecer a v noci kojim aj 15min a pekne zaspi na 3-4h, len cez den nam to akosi nefunguje.. skusim teda trosku pobudit🙂

anjelicek26
18. máj 2024

Urcite trochu, ked bude starsi, zvladne to aj za 5-7 minut, ale teraz este nie... moj maly ma teraz 2 mesiace a stale ho musim obcas postuchat, ze nespi a jedz 😅

pribinak
18. máj 2024

Za 2-3 min vypije len predne mlieko, potrebuje piť aj zadné, hustejšie
Ak prestane sať, treba ho poskrabkat na licku, jemne potiahnuť za ručičku, proste zobudiť, aby sa poriadne napilo. Takéto bábätko je potom aj dosť spave
Na prsníku by malo byt aj 20 min

autor
18. máj 2024

Dakujem,som neznala prvorodicka😅 vyskusam..

anavixy
18. máj 2024

Uplne ok, vydrz to, ono sa to zmeni, teraz je to pren velmi dolezite 🙂 predne mlieko neexistuje, ale budit na prsniku a stimulovat k satiu ho urcite treba, ked zaspi ako drevo, tak ho nechaj, ale ked sa da este nastartovat (stlacat ukazovakom pod bradou), tak nech saje kym vladze. Dieta strieda nutritivne a nenutritivne satie, teda pitie a dudlovanie, oboje je velmi dolezite pre babatko ale hlavne pre tvorbu mm. A nie, babatko nemusi byt na prsniku 20minut! Ma malicky zaludok, ktory sa rychlo zaplni a rychlo vyprazdni, preto sa potrebuje dojcit casto, niektore dieta sa zvladne napapat do sytosti aj za 5 minut, vobec nie je dolezite ako dlho saje, ale ako efektivne saje (ci prehlta) a ako som pisala, niekedy sa napapa za par minut a zbytok dudluje, alebo si to prestrieda.🍀 Odporucam na ig profily vasa laktacna konzultantka a lipirea blog, najdes tam vsetko co potrebujes vediet aby si nebola zneistena.

autor
19. máj 2024

@anavixy dakujem velmi pekne, pozriem tie profily. On mi v noci saje asi 15-20min a vydrzi spinkat 3h 🙂 rano ho skusim trosku pobudit a nastartovat. Dufam, ze si zvykneme🙏☺️