Nočný prísavník a moja chrbtica

any_soj
10. dec 2021

Maminy, ktoré ste kojili (kojite) v noci poležiačky.. Nemalo to nejaký dlhodobý následok na vašu chrbticu? Mám dcéru stále z jednej strany (po zvyšku postele bezcieľne v noci putuje trojročák, tak sa ju tam bojím dať). Často je pricucnutá v spánku dosť dlho, veľkú časť noci. Viem pri tom v pohode spať, len teda som dosť vykrivená (nemám úplne vhodné proporcie prsia vs. brucho na to, aby sa k nim vedela dostať). Čiže keď sa po hodine zobudím, boli ma chrbát. Zatiaľ stačí sa otočiť a prejde to. Len rozmýšľam, či to nemôže spôsobiť nejaké vykrivenie - neviem, či veci typu skolióza môžu vznikať aj takto.

michaela789
10. dec 2021

@any_soj a nechceš si k nej radšej sadať teda? Chápem, že v ľahu je to pohodlnejšie, že pospíš a nemusíš ju opakovane prikladať ale ak na to nemáš podmienky tak načo si ničiť zdravie?
Podľa mňa to môže zanechať následky na chrbtici, ak to bude takto dlhodobo.

pribinak
10. dec 2021

@any_soj vysťahovala by som toho staršieho do vlastnej postele
V takomto veku sa to dá pekne dieťaťu vysvetlit a nemusí to pochopiť ako vyhadzov

dankanka
10. dec 2021

@any_soj da sa predelit postel..nam tak muz predelil lebo starsia by nas dokopala..

katkasmacka
10. dec 2021

Ahoj,ja som obe deti mala nastahovane u seba v posteli😐 v noci som kojila po leziacky,ale nikdy to nebolo ze boli na ciciku dlho. Proste len sa prebrali,dala som cicik,napili sa,zaspali,cicik som vytiahla a bolo. Max 10min. zalezitost. A tiez som menila strany...starsia potom spavala s otcom ked sme mali druheho. Skus aj ty ci by to tak neslo. A ak by sa dalo aj toho starsieho skus prestahovat,ci uz do vlastneho alebo k otcovi?myslim ze ano,taketo dlhodobe spanie moze mat negativny vplyv na chrbticu...a okrem toho deti nosis,zdvihas...chrbtice ma toho az az...

any_soj
autor
10. dec 2021

@michaela789 @pribinak @dankanka @katkasmacka ďakujem vám za rady ❤️ Starší má posteľ, zatiaľ v našej izbe, ale on v polospánku veľa mení miesto, často spí na zemi, potom príde k nám, zase na zem, do svojej postele... Tým, že to je v polospánku, sa mu to nedá racionálne vysvetliť, aby to nerobil. Najhoršie je, že sa na to nie vždy zobudím, niekedy ho proste len nájdem pri sebe. Do druhej izby ho nechceme dávať, lebo na to ešte on nie je pripravený (je u nás 2 roky v pestúnskej starostlivosti, začal teraz do škôlky na pol dňa, plus všetky tie zmeny so sestričkou, je toho na neho veľa). Rozdeliť sa s manželom do 2 izieb by sme sa chceli vyhnúť, chceme aspoň spať pri sebe, keď celé dni riešime spolu deti a manžel prácu. Ten nápad predelit posteľ skúsime. V hornej tretine aspoň, manžel je stolár, snáď niečo vymyslí. Mohla by som poprosiť foto pre inšpiráciu? Teraz mi napadlo, že manžel dnes ide k ortopédovi s prstom, tak ho poprosím, aby sa na to spýtal... Jaj a teda - mám strašne málo mlieka. Toto je spôsob, ako si udržať aspoň to (keď ju preberiem viac tým, že ju dvihnem, párkrát potiahne a bude nervózna a budem musieť hneď dať umelé cievkou - takto pocuckáva v polospánku dlhšie, aj dačo vypije aj stimuluje tvorbu a umelé stačí o hodinu-dve).

nwnw
10. dec 2021

@any_soj ja sa tocim raz na lavy bok, raz na pravy a velke dieta som oddelila velkym vankusom. Tato spi v detskej posteli 🤣

wawna
18. dec 2021

tiež som kojila kde ležala, ale dlho to netrvalo, lebo rychle sme prešli na umele mliečko. Ale inak v sede, leže