Mamicky prosim vas vecer ak sa babo budi na kojenie tak nakojim dam spinkat babo ale su dni ak place a je nepokojne a len ja utisujem, drzim na rukach, chodim z izby do izby lebo muz sa potrebujem v noci vyspat lebo chodi do prace tak on v noci nevstava ale lezi, spi
No niekedy ja som uz zo silami vycerpana a jemu oznamit aby tiez vstavak v noci a bol pri babu a tiez utisoval no neviem co na to povie
Ale asi len to ze chodi do prace a potrebuje sa vyspat .....
Dakujem za rady pomoc
Jedine dospavat cez den, moja ma 13m a muz k nej vstal len 1x a to ked som videla, ze ma problem sam so sebou, tak som sa premohla a zas vstavam ja.
Je to tazke, ale tak snad do puberty sa v noci bidit nebudu🙈
Nuz áno, bohužiaľ, to je problém mnohých mamiciek. Únava a nevyspatost patria k prvým rokom života s dieťaťom.
Porozprávať sa s mužom, aby aspoň cez víkend vstal k dieťaťu on a ty by si mohla nerušene spať. Ak pije UM, je to jednoduche. Ak kojis, tak si mlieko odstriekat, no tam môže byť "problém" to ze ta aj tak zobudia plne naliate prsia a vstaneš tak ci tak. Ja som tak mala, hoci muž vstal k nim, ja som nemohla spať.
No a tiež si skus ľahnúť cez deň, keď drobec spi. Nerieš vtedy varenie, upratovanie, len lež a oddychuj. Ah keď trebárs nezaspís(nie každý vie spať cez deň) tak aj oddych ti pomôže.
A na povzbudenie - je to len obdobie. Áno, je ťažké a náročné, ale prejde to. Moji majú teraz skoro 3 a vyše roka a spia už celu noc.
Ahoj,
mm chodi spat okolo polnoci, do toho casu vymi ho zobral, keby treba. Potom uz nech spi, koli praci.
Skusila si dat male do satky, nosiča alebo do ulitky? Tak mi vedel zaspat alebo bol aspom pokojnejsi. Ja som si potom sadla tak do postele, podlozila sa vankusmi do pololahu a spala s nim v nosiči. Cez den som vzdy spavala s malym, aspom s prvym, teraz je to cez den bieda pri druhom 🙂 Ale pokial mam moznost cez vikend, spim. Muž zoberie starsieho von a ja spim s malym.
Pokial tvoj mava vecer koliky a preto nespi, vykasli sa na domacnost a radsrj si ozaj pospi.
Ja som to tiez tak mala s mladsou do jej cca 4 mesiacov. Ale nikdy som muza nebudila. Spal so starsim synom.v druhej izbe, ani jeden sa na plac nezobudil.. Neboj, to prejde. Ak mozes, spi s malou cez den. Ja som takych prilezitosti vela nemala, lebo starsi zas nechcel velmi poobede sponkavat a zosuladit denny spanok par.mesacnej a 2 rocneho bolo tazke.. malokedy mala zaspala vtedy, ked starsi..a ak aj ano, zas nespal on.
Ale prezila som 🙂
Mám doma extra nespavca, ak som za noc hore len 10x tak je to výhra. Chlap k nej vstal len jeden jediný krát, keď som mala vysoké horúčky a nevládala som ani žiť. To najhoršie však je to, že malá už bola/je tak zvyknutá na to že v noci je vždy somnou, že vrieskala kým som sa nepostavila a nešla za ňou ja. Neporadím ti nič, lebo sama neviem čo. Ale posielam ti veľa síl, energie a objatie. Viem ako sa cítiš, ale zvládneme to a raz bude lepšie 🌹
A to sa vážne muž nemôže obetovať a tisit jednu noc aspoň on? A nevieš ako to mužovi oznámiť? Jednoducho mu to povedať. Veď je to otec dieťaťa snad. Musíš dbať aj na seba.
Skus naprv pred dojcenim silno stlacit nozky k brusku (prd) a az potom dojcit... a po dojceni,ked nezaspava,tak dat grgnut. Mne v noci vsetky spali. Az nadranom sa budili. (3 a 4h ranna)
Nepomoze ked babatku ponuknes dojcenie? Dojcene deti sa casto ukludnia na prsiach dudlovanim. A pomaha to chodenie hore dole po izbe vobec? Moze byt, ze ti place lebo je unavene a neda sa mu zaspat.
Nie, muza som nebudila. Pri prvom som spala cez den. Pri druhom som si zvykla fungovat s minimum spanku+kava.
To, že bude on vstávať a časom stratí prácu lebo v nej bude nevyspatý robiť chyby, vám nepomôže.
Ty musíš späť keď spí bábätko. Aj cez deň.
Nosiť po izbe nie je riešenie. Náruč pomáha, ale bud je babo hladné alebo ho boli bruško, alebo je unavené alebo reflux. Iné možnosti u zdravého bábätká nie sú. Chodenie hore dole po izbe nevyrieši žiadnu z nich.
Môj staval somnou keď už bolo najhoršie a tiež chodil do roboty bol nevyspatý a prežil to
To je údel rodičov
Ale určite treba oddychovať cez deň
Mi zo začiatku sme chodili spat keď aj maly či bolo 18:00 alebo 20:00 sme spali lebo sme vedeli že budeme v noci hore a nebudeme vyspaty potom sme si už zvykli
A ver čím bude staršie bude to horsie pôjdu zuby ked bude choré atd nás bol hore aj keď bol pocikany
nikdy som od manzela nechcela aby v noci vstaval on.
on chodi do prace, ja som sa snazila akotak dohnat cez den - teda ked ti cez den dieta spi, neupratuj, nezehli,.. lahni a zdriemni si tiez
a vecer som neponocovala, proste som si sla aspon lahnut, ked uz nie spat
Cez den sa ti spat neda? Nuz to je zivot s dietatom, nevyspatost a unava je jeho velkou sucastou
Muz by mohol aspon cez vikend zobrat 1-2 nocne sluzby