ahojte baby,mam doma skoro dvojtyzdnove babatko a milion nezodpovedanych otazok,tak prosim o vase skusenosti,kedy staci malemu uz len jeden prsnik?prsia sa mi naliali v nemocnici na stvrty den,musim aj odsavat kazdy den asi 100ml lebo mam dost plne prsia,niekedy papa pekne,niekedy vymysla a napije sa trosku z jedneho a zaspi...doteraz papal pekne z oboch tak 20min dokopy,v noci vstavame tak 2-3krat ako kedy,ale moc nechce spat v postielke,ked zaspi,lahnem si a za chviliu sa mrvi,hybe rucickami a zobudi sa,ako ho necham s nami vo velkej posteli zaspi lepsie aj na 3-4hodiny ale nechcem ho nechavat aby si zvykol s nami v posteli.ako to dosiahnut?pomohol by kolotoc nad postielku?este neviem co sa tyka odsateho mlieka,v noci mu ho sem tam dam,ale nevypije vsetko,mozem ho znovu dat to chladnicky a potom znovu ohriat,nevadi to?alebo mozem ho dat aj do mraznicky?dakujem za odpovede
@ewka0012 so spanim ti asi neporadim, lebo nasa mala s nami spava asi od jej dvoch mesiacov 😅 bolo to skorej pohlodlnejsie pre mna, lebo ako pises, stale sa v noci budila a pri mne spala dobre a ked bolo treba tak len prso von a bolo 🙂 proste potrebovala byt pri mne tak bola 🙂
ja som od zaciatku davala len s jedneho prsa a stacilo jej 🙂 prvy tyzden-dva som odsavala a mrazila MM lebo bolo vela , potom sa to ustalilo a tvorilo sa pozadovane mnozstvo 😉
kolotocom v postielke nic nedosiahnes, maximalne to, ze sa snim bude hrat. ked uz tak podla mna je postel miesto na spanie a nie hranie a mal by to tak chapat. proste spi sa v postielke, hra sa na deke , papa sa v stolicke...... chapes co tym myslim 🙂 samozrejme mamicky co maju kolotoce ma tu ukamenuju, len ti pisem, ze to neni automaticky riesenie mu tam nasankovat hracky.
a co viem, tak odsate a raz zohrievane by sa uz nemalo asi zase zohrievat. ale to som si nie ista 😅 v chladnicke vydrzi 24h, v mraziaku 3mesiace. rozmrazene treba spotrebovat na jedenkrat, znova nemrazit a znova nehriat.
staci poriadne umyt, sterilizovanie je obchodnikmi vymyslena ....... 😔 vsak uz teda ak by sa to tam zrovna aj sterilizovalo, vytiahnes, dotknes sa toho a mas po "sterilizacii" 😉
@ewka0012 v prvom rade blahoželám k bábätku 🙂 a v druhom T na množstvo nezodpovedaných otázok, ako uvádzaš v záhlaví odporúčam super stránku k dojčeniu - www.dojcenie.wordpress.com. Nájdeš tam ozaj veeeeľmi veľa užitočných rád, informácií i odpovedí na najrôznejšie otázky týkajúce sa dojčenia, ale aj iných procesov či problémov spojených s bábätkom. Tu na MK je tiež super téma - všetko o dojčení, kde Ti veľmi účinne poradia laktačné poradkyne, ako napr. prsky a strapco a tiež tam nájdeš príspevky mnohých dojčiacich mamičiek a ich starosti i radosti s dojčením. Tak krásne dojčenie prajem 🙂
@ewka0012
1 Kojenie sa este upravi, babatko je este malicke, po par tyzdnoch si najdete system, ty zistis ci vypil dost mliecka.... Ked sa napapa z jedneho a je babo kludne alebo zaspi, tak je to OK. Ja od zaciatku kojim z jedneho, dalsie kojenie z druheho...
2 Ja si myslím ze spanie v posteli s tebou je OK, ak to nevadi tebe a partnerovi. Moj 4-mesacny syn tiez spi so mnou v posteli. Vecer zaspi sam v postielke a ked sa prvykrát zobudí na papanie, co je okolo 23,00 tak si ho dám k sebe do postele a tam je az do rana. Pri kojeni vzdy zaspim, spíme v objatí. Ked sa zobudím, tak sa premiestnim trochu dalej a hotovo. Takto nam to vyhovuje. Dokonca som sa pristihla, ze ked idem spat a malý je vo svojej postielke, neviem zaspat, pozeram ci nie je hore, ci mu nie je zima.... 🙂
Ked nechces aby spal s vami posteli, treba ho asi po kazdom kojeni dat späť do postielky, snaď si zvykne. Kolotocom nad postielkou by si to asi nevyriesila. Ja som nazoru, a dodržiavam to uz od narodenia, ze v noci ma byt tma, ziadne hranie, rozpravanie.... Pri minimalnom svetle maleho nakojim, ked treba prebalim... ziadne mojkanie, rozpravanie, v noci sa ma spat. Takto si dieta lahsie zvykne rozoznavat den a noc. Vobec nemam problem ze by v noci nechcel spat, napapa sa a spi dalej. Spinka mi od 20,00 do 8,00.
3 To odsate mliecko by som mu nedavala z flasky, aby si na nu nezvyklo, lebo z flase to ide lahsie. A ked mu das z flasky tak sa ti v prsniku zas nahrodi mliecko. Radsej ho zamraz a ked bude treba tak budes mat v zasobe, aspon mozes ist ku kadernicke, na manikuru.... a tatino moze byt s babom 😵 😵
Ahojte. Aj ja som to mala zo zaciatku divoke.Tak som si nadbytocne mlieko odsavala a mrazila. Neskor sa mi zislo.Nasa mala spala prvych par tyzdnov v postielke.Potom v posteli.Z podobnych pricin,ako ty.Ked mala 6 mes.,muz chytil nervy.Vobec sa nevyspal.Dal z postielky dole bocnicu a prisunul ju k nasej posteli.Teraz je vedla mna a predsa na svojom. Mali sme to spravit davno.Je to super.V noci nakojim a spinka dalej.
ja ti s mlieckom moc neporadim lebo ja som ho mala zo zaciatku tak aby malemu stacilo a potom uz sme boli na UM, ale co sa tyka spania - maly spaval niekedy aj so mnou v posteli lebo spat sam nechcel a spinkal lepsie ked citil mna a moje srdce...potom vecerne spanie bolo ze zaspaval v kocari a ked sa zobudil tak sup do postielky (ta bola pri nasej posteli natesno) a teraz od cca 4m spime sami v postielke a v pohode, a co sa tyka kolotoca - tak u takeho maleho dietatka je to zatial zbytocne lebo to nevidi...
@strakovakatka jaj tak toto ti zavidim,hadam to aj u nas bude casom lepsie,v noci spinkal celkom dobre zaspal 21.30,potom papal o 1.00v noci a potom o 5.30hod,ale odvtedy sme hore,papa s prestavkami skoro kazdu hodinu,stale mrnci,asi sa dobre nenapil,ale prisaje sa k prsu,za par pinut spi,tak ho odpojim ulozim a za chvilu je hore a zas mrnci,dnes bude asi tazky den a to som este sama doma,dufam ze aj nam sa raz podari taky rezim ze v noci prespi dlhsie,lebo ja som taka povaha ze ked sa nevyspim v noci cez den mi to nejde zaspat
@ewka0012
Evi ahoj, ale ved maly Ti pekne spinka v noci, zobudi sa len dva krat, no parada 🙂
Ako pisali kocky, najlepsie vnoci len tlmene svetlo, ziadne rozpravanie ani mojkanie a nauci sa, ze v noci ma spinkat 🙂) Moj sa mi tiez budi dva tri krat za noc, ale hned zaspi. Spaval s nami v posteli prve dva mesiae a teraz spava v postielke bez problemov, ked Ti to je pohodlnejsie, nechaj si ho pri sebe v posteli a vyspite sa obaja 🙂
Tvorba mliecka sa tiez ustali, ja som mala prsia ako Pamela prve tri tyzdne a teraz nic, len take lentilky, ale mlieka mam dost, nedokrmujem tak sa mi to ustalilo 🙂
Drzim palce a blahozelam k drobcovi 🙂
evi ved to maš krasne ako ti spinka .moja sa budi aj každu hodinu na to že kaka a prdka a je po spanku.už sa stalo že som ju dve hodiny nosila aby grofka zaspala a ako som ju položila tak rev ako keby ju položim naihly a to už som aj postielku vylučila uplne 😅
@ewka0012 urcite sa najlepsie vyspinka pri Tebe-este je velmi malinky na samostatne spanie.. moja 2mesacna spi so mnou vo velkej posteli a nemame ziadny problem s nocou.. aj ja sa lepsie vyspim.. a este mame postielku pripojenu k velkej posteli,tak ju mam vzdy po ruke ☺️Musi citit maminku,nic ine nepozna.. neboj nenauci sa,je este velmi malinky
1. MM je ok 24h pri izbovej teplote, potom musi ist do chladnicky. Zohrievat sa vobec nema, tym akurat nicis enzymy atd. Dolezite je po kazdy raz sterilizovat flasky, cumle a odsavacku.
2. Cim viac budes odsavat, tym viac sa ti bude tvorit.
3. Lepsie je odsate mlieko zmrazit, aby si mala rezervu, ked budes chciet niekam ist bez dietata.
4. Kolotoc nad postielkou ti u tak maleho dietata nepomoze a taktiez je zbytocne uvazovat nad tym ako si zvykne byt s vami v posteli v tomto stadiu.