Nočné odstavenie kvôli refluxu

monika1302
5. máj 2014

ahojte dnes sme boli s dcerkou na gastre zistili jej ze ma iba maly reflux....ale povedali ze mlieko mose pit iba vecer a rano v noci nie...............ako ju mam tak zrazu odnaucit ked cumlik nechce ani cajik.......mali ste taky pripad niekto ako dlho vam to trvalo kym sa odnaucilo pit mlieko a salo normalne....dakujem

sabina1975
5. máj 2014

@monika1302 moja malinka mala tiez reflux sice sme neboli na gastre ale doktor mi povedal ze kojit najlepsie po leziacky a v mensich davkach naozaj si neviem predstavit nedat dietatu papat ked je zvyknute moja papa aj 5-6x za noc

monika1302
autor
5. máj 2014

@sabina1975 no hej al eja moju nekojim uz na pije norm mlieko kazde dve hodiny...a doktorka povedala ze jej ho nemam dat vobec iba vecer polhodku pred tym ako pojde spat a az rano.....ze bude to vraj tazke ale da sa to zato chcem vediet ci s tym ma niekto skusenosti

lucymk
5. máj 2014

@monika1302 ahoj.môj nazor je ak si dietatko pyta aj v noci,tak nevydim dôvod ho odstavovat.doktorove reci by som hodila za hlavu.mi mame tiez reflux a praveze ked po papani je v klude tak negrcka vôbec

monika1302
autor
5. máj 2014

@lucymk ale vies u nas je chyba to ze moja pjije uz krbickove mlieko kravske pije ho strasne vela adoktorka povedala ze to jej este viac skodi lebo ona vypije liter litera pol mlieka v noci .....a to sa uz ja mne nezda byt zdrave lebo ani cez den tolko vody nevypije ako v noci mlieka .....nechem aby sa jej en reflux zhorsil lebo my ho mame este len taky malicky

lucymk
5. máj 2014

@lucymk tak to by som chcela vidiet tu doktorku ako ona by uspala dieta na noc pol hotku pred papanim,ked moje obydve dcerky vzdy zaspavali pri cicke,elebo flasi.neviem ake mas stare dieta,ale ako vravi doktorka tak sa to da,ale je to tazke a zalezi od dietata.napriklad:1dcerku som ukladala od 3mesiacov na nocne spanie o 7vecer a potom ked sa zobudila tak som jej nukala iba cajik a pekne zaspala,ale aj ked som jej stale nukala ten cajik,tak aj tak mi stavala co 3hodiny den a noc,tak po dvoch tyzdnoch som to vzdala a zacala som jej nukat mlieko, ze je este malinka.pri druhej dcerke to od 3mes bolo tazke,lebo ona strajkovala niekedy ten cajik ani nechcela,tak mala mlieko a niekedy oba naraz.vydrzala som takto 1mesiac,ale uz mi to liezlo na nervy s tym ohrievanim bud abo.nakoniec som sa dockala a malinka mi od 4mes.zacala stavat az o 6rano co som bola prekvapena.dnes ma 9mes a o 6rano stavame stale a niekedy aj o 7.uvidime ako to bude dalej,ale este som zabudla,ze ta prva ako som pisala tak ta do roka stavala kedzde tri hodiny a do dvoch uz iba 2x za noc

lucymk
5. máj 2014

@monika1302 tak to neviem ako by som ti poradila,ale ked tak skus ten cajik a uvidis ci zaberie.moja prva pila hami mlieko a ked tak pocitam tak od 7vecera do 7 rana vypila 4davky mlieka a zdalaka nebola taka baculka aka je ta druha dcerka co v noci mlieko uz nepije vôbec.ta druha je teraz kvoli refluxu na nutrilone ar ,tak to asi stoho tak riadne pribera.mame 9mes a ma 10kilo aj 800g co moja prva mala 10kila ked mala 1rok.doktorka na gastre aj decka ma stale vyhresia ze ju mam dat na dietu,ale ja ich mam ...ona je strasne sikovna co doktorka je snej prekvapena ,ze nato jaka je grula je naposedne a vsade jej je plno,ale aj tak si stale neodpusti poznamku na jej vahu

monika1302
autor
5. máj 2014

@lucymk hej aj moja mala je tlustoch my mame 14mesiacov teras v maji a ma 12kg ties netrpi tym ze by bola chuda ale ze vraj to mlieko nemose pit v noci vobec ked ho pije tak vela......a cajik ked jej dam napije s a trosku ale stale sa bude budot az kym nedostane mliecko tha uvidime dnes nas caka prva noc bez mlieka ako to zvladneme....najhprsie je to ze nechce ani cumlik aj ten sme dnes kupili nechce ho vobec

monika1302
autor
5. máj 2014

@lucymk ona vstava kazde dve hodky vypije 200ml mlieka ide spat o pol siedmej siedmej vecer a rano tak isto aj vstavav kedy ako.....ma 14 mesiacov

emocia
5. máj 2014

@monika1302 ahoj, píše ti laktačná poradkyňa. Prosím ťa zabudni na to, čo ti radili. Napíš mi vek dieťatka a presne čo s ňou zažívaš, aké prejavy má ten reflux, kedy a koľko grcká, aké objemy to sú. Večer som tu naspäť a napíšem ti. Teraz idem akútne radiť, pozdravujem, Alena BA poradkyňa

fopka
5. máj 2014

@monika1302 ahoj, my sme mali, resp. este stále trochu mame ciastocny reflux, nezvracali sme, len sa nam to vsetko dvihalo hore aj so sťavami, čo niekedy malickeho palilo atd, a potreboval a neustale potrebuje veľa grgať aby sa mu ten tlak uvolnil. Pil taktiež velmi veľa mliečka, co este zhorsovalo cely ten stav. Ked som to spomenula doktorke, tak tiež "kdejaké" rady typu, že mu mam davat malo a castejsie, vymenit za cajik, (ktorý doteraz nepijeme, jednoducho ho nema rad), ze je veľmi mliečny, že v porovnani s inými velmi vela pije, ze mam obmedzit mliecko, resp. davkovanie - pripominali mi to so sestrickou za každým, ked som si pýtala recept na UM. NEvedela som si predstavit, ze nemam dat dietatu tolko kolko si pyta a mam ho nechat len napoly zasytene... ale neriesila som to, stale som davala tolko, kolko si pytal. Maly teraz bude mat 10 mesiacov a sam si z dna na den vylucil z jedalnicka mliecko, pije len rano ked vstane a vecer (ale tiez len vtedy, keď je naozaj velmi hladny, inac uprednostni radsej trochu kase alebo krupice, ked je trochu viac zasyteny mlieka sa jednoducho nenapije.. A v noci nepije uz vobec cca mesiac... sam si proste urcil cas, odkedy uz nevyzaduje nocne papanie, dovtedy sme pili v noci aj tak iba raz.... na 14 mesiacov ti malinka pije dost casto v noci si myslim, ked pises, ze kazde dve hodiny.... ja by som zasadnu zmenu hned naraz nerobila vo vasom pripade, ved sa ti mala zblazni, ked jej zrazu nic nedas... mozno by som naozaj len stiahlo to mnozstvo v noci na menej ml a postupne zacala vynechavat nejaku davku, aby to nebolo kazde dve hodiny

monika1302
autor
5. máj 2014

@emocia jeej vdaka ma 14 mesiacov a pije uz kravske mlieko 1,5 a pije ho kazde dve hoky a ona tak nevracka casto na nu to pride asi kazdy mesiac ale to ide prudom stale napije sa vody a uz vraca a skoncime az v nemocnici...tak so isla k doktroke nech ideme na gastro a dnes nam povedali ze ma ten reflux ale iba maly a nemusi drzat dietu len nam dali sirup gastrotuss a ze ma to mlieko obmedyit iba na vecer a rano...lebo to jej este viac skodi vraj a ze uz dnes v noci jej nemam dat mlieko v noci ziadne iba cjaik

emocia
5. máj 2014

@monika1302 ahoj, asi prišlo k nejakému zmäteniu pojmov... ide o dojčenie? či?

monika1302
autor
6. máj 2014

@emocia ja uz nedojcim ona pije uz kravske mlieko

mmmj
6. máj 2014

pozri si na webe alebo v lekarni sirup Gastrotuss. Pomaha pri refluxe, nam pomahal. Da sa po kojeni, resp jedeni a vytvori akoby gelovu zatku na pazeraku, takze babatko nepali zaha a ked sa mu nahodou aj vrati trochu mliecka do pazerka, tak to nepali, moze lepsie spat.

mmmj
6. máj 2014

@mmmj aha teraz citam, ze gastrotuss mate...tak nic 🙂

emocia
6. máj 2014

@monika1302 hm... píšeš do laktačnej poradne... – ? Ale všeobecne platí, že dieťa sa nemá prekrmovať, teda naraz veľké množstvá, či už dojčením či inak. Má jesť často, 7-8 x denne menšie množstvá jedla. Kravské mlieko nie je úplný ideál. Určite je lepšia voľba acidofilné ako bežné mlieko. Všetko dobré, Alena

hori
6. máj 2014

@monika1302 tak ako dopadla noc bez mlieka? vydrzali ste?
skus sa par noci potrapit s tym cajikom, kym sa spanok neupravi...prip. zo zaciatku daj mlieko 1 max. 2-krat za noc, striedaj s cajikom... bude to narocne a ci pomoze/nepomoze uvidis sama, ale urcite by som s tym nieco robila, 200 ml kazde 2 hodiny je na traviaci system obrovsky zaberak aj na oblicky...

monika1302
autor
6. máj 2014

ta tak ze ten sirup co nam dali na reflux nam zabral zaspala o pol8 a vstala az o POL12 v noci co sa nam dlho nestalo aby tak dlho spala bez mlieka a potom plakala pila caj do pol2 a nakoniec som jej dala 150ml mlieka bo sa to uz nedalo pocuvat ten plac dev hodky a nakoniec zaspala o pol2 vstala az o 6h rano celkom dobre myslela som ze to bude horsie ...keby este prestla s tym dvoj hod placomlepsie by bolo