Nočné odstavenie

mary174
27. máj 2023

Ahojte, viem že táto téma je na MK rozoberaná už veľakrát,ale nemám momentálne energiu všetko dohľadávať.
Mám skoro ročného syna a velmi často sa v noci budí na dojčenie (10-20x), trva to už 7 mesiacov spím naozaj velmi málo(3-4 hod prerusovane)a syn je tiež z toho budenia nervózny. Cez den dojčím tak 4-6x nezje mi momentálne dost príkrmu ale to je asi tiež sposobene tym že je stale na prse.Rozhodla som sa že skusime na noc odstaviť. No synček mi nechce prijať fľašu a okrem vody podanej na lyžičke nič nevypije. Poradite mi niekto kto ste boli v podobnej situácii či vám nočné odstavenie pomohlo a babatko lepšie spalo a dokonca začalo lepšie piť cez den aj iné tekutiny ? ( z flase piť vie to uz mám overene)
Ako ste odtavili na noc? Nestratili ste mlieko uplne ? Ja by som cez den velmi rada dojčila nadalej. A este dolezita vec vecer zaspava na rukách, v noci niekedy dam prso a niekedy len pohladkam alrbo zaspievam a zaspí.ďakujem vám

ls56
27. máj 2023

@mary174 neviem či ti poradím, ale ja som odstavila pred mesiacom cca. Dcéra mala vtedy skoro 16 mesiacov. A robila som to práve kvoli tomu nočnému budeniu ale najma aj kvôli tomu že som tehotná. No ale ! Absolútne sa nič nezmenilo. Budí sa rovnako, rovnako spi nepokojne v noci, stále sa len prevaľuje. Ešte ostáva zrušiť cumeľ na spanie, ale či to tiež pomôže.🤷‍♀️

kikulik1
27. máj 2023

@mary174 ahoj. Mam dojčení prvú aj druhú dcérku. Poviem ti,že to dojčením nie je...a ani hladom to nie je. To ,že ho odstavia na noc, ti nepomôže v lepšom spánku. Prechádzate spankovou regresiou. Bohužiaľ niektoré detičky sú také. Aj moje sú také. Teraz mám 18mesacne a tiež sa ešte budi aj 5x za noc a zaspí na prsníku. Z mojej skúsenosti ti poviem,že odstavenie na noc a nočné dojčenie nie je za tým,že sa ti malý budí v noci, to prejde časom.
Kamoška tiež dojčila výhradne a mala prespala celú noc...od začiatku...takže ti len držím palce a treba to vydržať.
Ak ti malý málo cez deň papa, nezufaj, a stále ponukaj cez deň papanie, on sa chiti.

mary174
autor
27. máj 2023

@kikulik1 ďakujem pekne za skusenost. Teraz papa malo ale to len 2 tyzdne predtym papal velmi vela no posledne 2 tyzdne zacal stat a chodit popri nabytku tak to mozno aj bude regresia. No nocne budenie je hrozne uz asi 7 mesiacov predtym sa budil max 3x. Je to veru o nervy

mary174
autor
27. máj 2023

@ls56 ďakujem že si napísala. Budem držat palce aby sa vám noci zlepšili ked čakáš druhé bábo

biankaaaa
27. máj 2023

Boli sme na tom rovnako. Od novembra do apríla sme boli v noci hore 10-15x, už som bola zúfalá. V apríli mi trhali osmičku, nastali veľké komplikácie, potrebovala som už silné lieky proti bolesti a antibiotiká, ktoré nešli dokopy s korením. Malý mal presne 15 mesiacov, keď sme ho odstavili. Nevedeli sme si to dovtedy predstaviť, ale už sme boli situáciou donútení. Trikrát ho večer uspával manžel, najprv bolo trochu plaču, ale nie takého hysterického, ako sme sa báli. Odvtedy je hore jedinýkrát v noci, a to väčšinou ho len pohladkám a spí ďalej. Sem-tam sa napije vodičky, ale to minimálne. Takže nám to odstavenie neskutočne pomohlo a som rada, že nakoniec jeho priebeh nebol až taký dramatický, ako sme čakali.
Ale ja som už cez deň dlho predtým nekojila, len v noci. Mlieka som už nemala veľa, ani som si nemusela odstriekavať. Pila som len šalviovy čaj.
Držím vám veľmi palce

biankaaaa
27. máj 2023

@biankaaaa *s kojenim, nie korením 🤣

stanislavicenka
27. máj 2023

@mary174 mam 2 deti, dojcenim to budenie nebude. Neviem, ci ti poradim, mne pomohlo prestat pocitat zobudenia v noci, inak by som sa zblaznila.
Ma iba rok, je este maly

majlo1234
27. máj 2023

Niektorym kamoskam to pomohlo, inym nie. Ja sa este stale odhodlavam, uz ma skoro dva roky a didku pyta zo 7 krat za beznu noc a cez den tiez😒

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
27. máj 2023

@mary174 u nás to bolo určite dojčením, ale ja som odsťahovala už veľkú 2r slečnu. Kamarátky mali problém tiež s rocnymi detickami a po odstavení sa im tiež zlepšil spánok. Teda - konečne sa všetci vyspali. Takže aj u nich to bolo dojčením. Rovnako začali aj poriadne jest.
Možno by som skúsila odnaucit od dojcenia v noci, ak by sa podarilo, to by bolo najlepšie.

ivangeline
27. máj 2023

13m,spala na obed uz len raz,v noci sa budila menej z 8 na 5... ale poatupne do roka a pol len 2! 🙂 Flasu som davala,bola cuckac. Ponosila,ukludnila a dala flasu v polospanku.

kikulik1
27. máj 2023

@mary174 vydržíš. Neboj sa.... Nie je nič krajšie ako dojčenie. Nechci o to prísť,keď ti to príroda dopriala.