Ahojte . Mám takýto problemik. Mám dvojtýždňového drobca . Snažíme sa papať v intervaloch každé 3h. Cez den s tým problém nie je ale ako náhle padne večer a to hodina cca 19-20 napapa sa a je hore až do 23-24. Snažím sa ho kojit ale pre iste problémy a po poradení s lekárkou striedam kojenie s odsatim mlieckom s fľašky . Nemá problém večer vypit 90ml ale kým je hore samozrejme mrnci tak ho zvyknem ešte priložiť . Keď sa podarí konečne zaspinkal a v noci ma zase papať každé 3h neviem ho po prvé sní zobudiť veľmi ťažko a po druhé ceca maximálne 5 min . Neviete mi poradiť ako do meho dostať viac mliečka či je to v poriadku že v noci mi proste nechce skoro vôbec papať ? :(
Ahoj.ja na tvojom mieste by som drobca v noci nebudila keď bude hladný sa zobudí sám a uvidíš na poradni ak ti dr povie že slabo prospieva tak až potom by som riešila budenie.Mne malá spala celú noc do troch mesiacov potom dr povedala že málo pribrala že treba budiť v noci tak sme budili ale len raz a tiež si cucla 5min a bola spokojná teraz má 10mesiacov a je hore tak tri krát cucne a nič jej nechýba ty vieš najlepšie čo treba.A preco musíš aj odsavat
Ja ešte deti nemám ale čo viem veľa báb nejaké intervaly nerieši a kojí na požiadanie, bábätko dá samo vedieť kedy potrebuje, niekedy je hladné, inokedy je iba smädné tak pije kratšie inokedy sa potrebuje kojením iba upokojiť. Pokiaľ je zdravé a priberá tak by som ho vôbec v noci nebudila ani nenútila do papania keď nechce. Tak malé bábo reaguje čiste inštinktívne a prirodzene, keď potrebuje papať ozve sa, keď nie jednoducho nebude papať aj keby si ho nútila. Nechaj pracovať svoj materinský inštinkt a tak najlepšie vycítiš čo tvoje dieťatko potrebuje a nedaj sa zbytočne zmiasť predpismi a intervalmi. A pokiaľ viem tie 3 hodinové intervaly sú už dávno pasé. Mnohé mamičky by dali celý majetok za to aby bábo v noci trochu viac pospalo a nie ešte malé budiť, nútiť ho a potom zase u spávať.
Mne sestrička u lekárky hovorila že budiť každé max 3h že dlhšie nemám ho nechať spávať . Tak som už zmetena z toho .
Jejda a nenariadili ti este aj prebalovat plienku v nejakych presnych casovych intervaloch? Ved daj papat ked je hladne a ked spinka, nechaj spinkat. Nestopuj hodinky a riad sa materskym pudom 😉
Nechapem radsej rozkoj a nedavaj flasu lebo bude problem sa prisat a postupne stratis mlieko u mas sa flasa neodporuca ak chces kojit chcelo by to laktacnu poradkynu ked uz mas taku nemoznu lekarku ktora radi ze jest kazde 3 hodiny
To je nezmysel dieta ma papat na poziadanie a tolko kolko chce. Su tabulky pre kojene dwti ako priberaju ale pozor su ine ako tabulky pre deti co piju z flase aleno umele mlieko. Hlavne nestresuj prisposob sa dietatu a aj ono bude v pohode
tiez by ma zaujimalo preco mas ho krmit raz z prsa a raz z flase..nieje nic lepsie a pohodlnejsie ako prsko...ked by som mala male miminko co spi dlho cez den same v postielke tak by som ho zobudila....ale v noci ani za svet..este aby sme si budik nariadovali ?:D cela rodina hore....nehrozi.. radsej aj kazde dve hodky cez den na poziadanie...lebo babatko zazenie hlad ale obcas je aj smadne....este by som popracovala na lepsom rezime...
a este som chcela napisat ze malu som nekojila ze 10 min na jednom a 10 min na druhom ako odporucaju mudre...lebo ide predne mlieko a zadne ktore je najsytejsie a to chvilu trva.. mne mala sa kojila 5-10 z jedneho prska a to jej stacilo....mala som vela mlieka mala bola papkac a pribrala tabulkovo do roka 3-nasobok porodnej vahy a to mala 4100g
Budenie na kŕmenie každé 3 hodiny, to ešte naše mamy praktizovali na nás za komančov.
@03katka03 sestricka je asi starsia pani, aj ked to uz moja mama vedela,ze spiace dieta sa nikdy nema budit. Vacsina z nas by dala vsetko zato,keby dieta spalo v noci viac ako tri hodiny v kuse. Znamena ze mu staci mliecko a rozhodne ho nebud a nedavaj mu ani flasu. Ty sama si ho kazis a bude z toho akurat nervozny. Mojej sestre spalo tyzdnove dieta v noci 9 hodin a od narodenia vzdy prespala celu noc. Doktorka jej vravela ze jedine vtedy budit,ak by slabo priberala a neprospievala,inak nech sa tesi. Ty sa tes tiez a nechaj maleho neh si sam urci kedy chce papat.
Dieta treba kojit na poziadanie, t.j.ziadne intervaly. V noci, ak spi BEZ zavinovačky a v tvojej blizkosti, na hlad sa zobudi. Nebudit. Ja som budila, az ked začal maly trocha strajkovat.
A naco ta flasa? Len ti dieta pomyli a vies co sa stane? Na 99% ti cca o mesiac-dva zacne odmietat prsnik a dokojila si. A dovod? Z flase tecie bez namahy babatka, bez prestavok, tj nemusia cakat, kym sa mlieko spusti. Tak sa potom vykaslu na prsnik, logicky.
Ak chces kojit co najdlhsie, isla by som sa pozriet na nejaku podporku dojcenia, ci by som si zavolala overenu laktacnu.
@maggiba Prepac, ale nepíš nepravdy. Každé dieťa je iné. Niektoré sa "vykašle" na prsnik ked ma flasu a iné nie. Kde si vzala tych tvojich 99%-lrbo tvoje deti, lebo laktačná to super "mamily".... Obe moje deti boli dojcene, syn len dojceny mal caj a vodu z fľašky od 1.tyzdna-ziadny problém, dcerka bila čiastočne dokrmovana, tiež žiadny problem. A poznam viac deti. To len tu na MK "dojcomatky" nemajú nic ine na robote len rozdávať zaručene rady a strašiť mamicky.
Ospravedlňujem sa za preklepy.😊
@03katka03 predovsetkym, dojit sa ma na poziadanie,cize aj kazdu hodinu,ak dieta pyta. Su deti,co sa v noci budia malo alebo vobec,aj ked su dojcene. Skus dojcit cez den castejsie.
O flasi v takom nizkom veku mi pedina povedala,ze ta vie pokazit dojcenie, flasa nema vplyv na dojcenie zvacsa az po 2-3.mesiaci.
@evittam Tak sa potlapkaj po pleci, ako si velmi vyvratila moju odpoved a uzivaj si den.
A nechaj na autorku prispevku, nech sa rozhodne, co bude robit. Za to, ze tvoje deti sú také, ake su a ze si ich aj s flaskou dokazala dojcit dlhodobo, nemusia take byt aj ostatne. To je holy fakt a ziadne strašenie.
Asi sa skor stretavam s tymi menej stastnymi, ktore to nedokazu a odtial pramení moja odpoved. A aj len cisto z tvojich vlastnych skusenosti prameni odpoveď, ze sa da dlhodobo dojcit aj s flasou. Takze sme s poznatkami na tom uplne rovnako. 🙂
Ahoj, nečítam príspevky, nemám na to čas, ale tvoje bábo samo vie,kedy je hladné a potrebuje papať, vtedy sa v noci zobudí a maminka naplní jeho potreby, vie to samo, a 100%-ne lepšie ako setrička u lekárky, pokiaľ spinká v noci dlhšie ako 3 hoďky, je mu dobre a je spokojné, pokiaľ si bruško bude pýtať mliečko, samo sa zobudí..ver svojmu dieťatku..noc je na spanie, a môžeš byť spokojná maminka, že si v noci aj ty dlhšie pospíš..pokiaľ je tvoje bábo zdravé, nie je príliš malinké, a priberá, nie je dôvod ho v noci budiť..pokiaľ máš príliš naliate prsníky, môžeš si ho priložiť, nech ti mliečko vyťahá, ale pokiaľ máš odsávačku, čo dedukujem, že máš, keď kŕmiš aj z fľašky, tak si môžeš mliečko odsať..držím palce, nech pekne priberáte a ty sa nestresuj, vyspi sa🙂
Nikdy som nebudila, ani nesledovala kolko ml vypijú, ani šajnu nemam koľko mohli vypiť. A jedno kojenie u nas nikdy netrvalo viac ako 5 minút. A nikdy som nedokrmovala. Každé dieťa je iné, a vypýta si podľa svojich potrieb
ak som dobre pochopila, v noci spi a nechce papat? dakuj Bohu a pekne sa vyspi aj ty ;) ak dieta pribera konstatne, vsetko je v poriadku. Len ziadne nadmerne vazenie a dumanie, ci vypilo dost, malo, privela, primalo a nebodaj nasilu dieta v noci budit, To je cesta k tvojej nervozite a este sa ti bude potom aj maly v noci sam budit a budes sa pytat , co robit, aby spal. Pokial nema silnu zltacku, pribera, vyvija sa primerane, tak sa uvolni a nechaj to na prirodu ;) (a to hovorim ako mama, ktora prve dieta nasilu budila a ine, lebo dala na uzasne "rady", pri druhom som uz tuto chybu neopakovala a mohli mi hovorit, co chceli... )
No ja niesom za budenie v noci. Nas maly sa v noci budil na kŕmenie 3x za noc, teraz v troch mi prespí 12 hodin v noci a nebudim ho 🙂 Priberá normalne priam tabuľkovo aj led tabuľky v prípade deti nemam rada. Je spokojný 🙂 Budila som ho len v pôrodnici a to 1 den ked ma nechceli z nej pustiť lebo podľa ich tabuliek schudol viac 🙂
Dobry den ja som kojila dceru cca 1 rok a v noci som ju vobec nebudila na papanie a bola a je uplne v poriadku kym babo pribera nevidim v tom problem (doktorka mi tiez vravela ze mam ju budit) ale je to na vas😉