Ahojte mamicky.
Aky mate nocny rezim? Mam na mysli co prve robite?
Nase 2 mesacne v noci sa zobudi placom, tak hned ju odviniem zo zavinovacke, si ju prilozim, naje sa, odgrgne, dam spat do postielky, prebalim. Ale tym prebalenim a zavinutim sa znova prebudi a zaplace.. nasleduje kolotoc. ..Znova najest a hadam potom sa utisi...ci je nieco jednoduchsie?
Neprebalovala som skoro nikdy v noci...a ked uz,tak len raz okolo polnoci. Nad ranom by to urcite budilo a male deti to vie rozrusit a nezaspia.. (Mne fakt malokedy kakali v noci... a precikanie tiez nehrozilo.)
@ivangeline Len mne to neda, aj ked vidim ze je len trosku pocikana alebo vidim modru ciarku na plienke tak prebalujem. Je mi luto babatko v tom nechat v noci
@rybka2021 Doslova: Babatku je to jedno. :D Vela detom je jedno..ze su aj pokakane..... aj ked su ovela vacsie.. takze nestresuj a vyber si,ci chces dobre spat alebo prebralovat.
@rybka2021 najpr prebal a potom nakoj a rovno do postlielky. Ked kojis kazde 2 hodiny tak urcite kazde 2 neprebaluj. Bud ked je pokakane alebo kazde druhe kojenie. Moj ma teraz skoro rok a jednu plienku ma celu noc 12 hodin kedze prespi celu noc. Nebudim ho aby som ho prebalila.
@rybka2021 kŕmte sa potme a ani babo to tak nerozhodí, ani vás. Tiež som prebaľovala najskôr pred, potom plakal na cely cinziak, takze už rovno je a prebalujem len keď je už veľmi ťažká plienka a aj to po, alebo sem-tam medzi jedením, keď zaspí a viem, že jedol malo, a že o hodinu by sme zas vstávali, vedúci sa zatiaľ nesťažuje 🤣
@rybka2021 Syn mal prve 4 mesiace stale pokakanu plienku, takze sme fungovali stylom: zobudil sa, prebalila som ho a nakojila, pri kojeni sa pokakal znova, tak som ho prebalila 2x a znova prilozila na prso - to uz bola taka uspavacka, nie krmenie. Trapili ho koliky, takze odgrgnut som ho davala, ale takym stylom, ze ja som sa uvelebila do polosedu a spiaceho syna si prilozila na hrud do vyvysenej polohy, potom som ho prelozila do postielky. Budil sa kazde dve hodiny. Perinku sme pouzivali zhruba len prvy mesiac.
@rybka2021 no môj ričal v noci ako najatý, lebo chcel jesť...asi 2t som bojovala, lebo však všetci mi hovorili, že prv prebaliť,potom napapat (nemôže s pocikanou/pokakanou) plienkou papať...
Jemu to bolo jedno...viac ho trápili to prazdne bruško ako ciknute v plienke...asi od 2m som v noci neprebalovala... Načo, ak bola plienka ok.pasikmi som sa nikdy neriadila..zbytočne sa prebral
Najlepsie mat babo pri sebe, uz ked sa zacne mrvit das prsnik. Ono sa v spanku napapa, ty mozes tiez pri tom spat. Ziadne vstavanie prebalovanie grganie ani postielka. Takto sa najlepsie vyspite obaja a mozno rano ani nebudes vediet kolkokrat babo papalo, lebo to v podstate skoro prespis. Niekedy sa mi mala aj precikala ale nech. Ved som prezliekla rano.
Ja si nemyslím, že je to dieťatku jedno, že ma mokrú plienku. Áno niektoré to neriešia, ale zväčša áno. Mala som podobný problém keď bol drobec malinky. Vždy ho to prebralo. No vstával s takým plačom , že musel mať prsnik hneď 😀 tak som si povedala , že musím byť bleskovo rýchla a potom dám jesť a tak aj bolo. Ukludnil sa a zaspal na kojení. Opačne boli trampoty. 😇 moja rada, radšej rýchlo prebaliť a vydržať ten plač. No a kojit v zavinovačke. Ja som ju mala ale jemne uviazanú a z pod hlavičky som mu ju odkryla a prehla aby sa nepotil a nemal tam mokro
Neprebalovat stale, nas by vrieskal ako pavian, keby ho idem prebalit v noci. A to ma 10 mes. Minule som musela a teda strasne zvuky. Ja som v noci nedavala odgrgnut, uspala som kojenim a hajde spat dalej.
@kiki68
@pa_tricia19
@jana65l
@ledgerka
@pribinak
dakujem, a zaspava a dojcite v zavinovacke? Pretoze moje spi v zavinovacke, dojcim bez (lepsie sa prisaje) A zobudi sa aj na ten prechod do postielky a zaviazanie. Tak potom treba kolisat aby zaspalo.
Cele to trva asi hodinu odkedy vstane a zaspi v noci.
@rybka2021 v tom neporadim, môj bol od 3tyzdnov na um.
dtarsi aj ked plakal prebalovali sme vzdy pred jedenim... maval reflux a prebalovani po jedeni mu narobilo zlotu... to stlacenie bruska pri nadvihnuti noziciek aj ked miesrne mu sposobilo sarapatu vbrusku a opat plakal...
takze nam vyhovoval rezim, prebalit, napapat, nechat zaspinkat na ramene a polozit spinkat.
@rybka2021 určite neprebaluj stale, neboj sa, tie plienky nieco vydržia a babo sa aspoň nepreberie 🙂 co sa tyka zavinovania, ja niekedy po kojeni zaviniem naspäť a trosku pokolisem na fitlopte a nkekedy necham spinkat pri mne 🙂 to si uz musís ty odskúšať, co je lepšie, ale na tvojom mieste by som prebalila max raz, ked je uz plnsia plienka, inak zbytocne..
Mala.som presne ten problém...nakrmene babo sa po prelozeni do postieľky zobudilo a bol problém uspat...v noci aj hodinu hore.
Spíme spolu v manželskej. V noci keď sa mrvi, dostane prso a ja spim ďalej. Keď ma dosť pusti sa sám a spí ďalej. Mňa to vôbec nepreberie. Neprebalujem pokým nie je pretecena plienka. Pampersky musia noc vydržať. Ráno umyjem vodou. Nenatieram. Zapareny nie je.
@adriana522 uplne suhlasim. Mam 4mesacnu, vymyslam si, ze je v noci hore raz, lebo ked poviem pravdu, ze neviem, ludia na mna pozeraju ako na pripecenu. 😀😀😀
veď si “ulahcovanim” života s bábätkom ( zavinovačka, spanie v postieľke) v konečnom dôsledku komplikujes život 🙂 daj si postieľku k posteli bez bočnice keď sa bojíš mat dieťa v posteli, neprebaluj a nezavinuj. Keď v noci zaplace máš ju po ruke ona dostane v momente prso a nezobudite sa úplne ani jedna. Uvidis že aj ty budeš oddychnutejsia.A časom rovnako nebudeš ani tušiť koľkokrát si bola hore 🙂
@rybka2021 rob to tak ako to tebe vyhovuje a aby si aj ty bola spokojna . Ak citis ze chces prebalit prebal , ak budes kludnejsia , babu to je dost jedno. Ja som tiez prebalovala aj castejsie ako moje kamoosky niektore lebo mi to vadilo. Oni zasa robili ine veci komplikovanejsie . Dnes je to kazdemu jedno 🙂 Casom si niektore veci zjednodusis a niektore nie , kazdemu vyhovuje nieco ine 🙂 toto obdobie prejde a pride dalsie, okolo malych deti je skratka vela roboty 🙂
@rybka2021 moj krpec spaval v zavinovacke. Postup bol takyto, odvinula som, prebalila som pri tlmenom svetle (puzivala som latkove plienky takze som prebalovala vzdy, ty nemusis), potom som svetlo vypla, po tme nakojila, dala odgrgnut, zavinula a supla do postielky. Neuspavala som ho nijak aktivne, kym lezal a neplakal nechala som ho vzdy tak. Vacsinou sa pomrvil trochu a do 10 minut zaspal pekne sam. Kym neplakal, neriesila som aj ked nespal.
@rybka2021 ja som prveho mala v zavinovacke-neznasal to(zaviazane nohy-on je hrozne chladnomilny🙂 a teraz druhu som ani nemala v zavinovacke,casto som hore hola (bola malinka,ked sa narodila -iba 2,5kg) a necham odgrgnut v polosede na mne,v noci zasadne neprebalujem! Preberie sa a uz nezaspi iba place.. a takto sa v podstate ani celkom nezobudi-ulovi v noci prso a zaspinka..
@rybka2021 ja som v noci pokial nebolo dieťa precikane či pokakane, tak som neprebalovala. Presne z tohto dôvodu, že to syna úplne prebralo