Neviem si odsať mlieko

10. nov 2023

Nechapem co robim zle. Mlieka mam dost, tecie, strieka ked stlacim prsnik, mala pije dost, najedlo by sa na mne este minimalne jedno dalsie dieta...
Mam rucnu odsavacku, skusala som dat aj dolu to stlacadlo a robit to s tym mechanizmom a ani to nefunguje.
Mali ste niektora takyto problem alebo som jedina?
Odsavacka je v poriadku, ale moje o minimalne 5 cisel vacsie prsia nie 😄

maryetta
10. nov 2023

Veru tiez som tak mala. Mlieka kopu. Tieklo striekalo. A aj ked som odsala tak max 10-20ml uz bolo vela.

bambi2225
10. nov 2023

mne odsavackou nikdy dobre neslo odsat, z jedneho prsnika este ako tak, ale z druheho vobec. Ja som vzdy rucne odstriekavala a bolo to efektivnejsie, rychlejsie... nastastie som to nepotrebovala casto, iba v specialnych pripadoch ked som dlhsie nemohla kojit.

petronellla87
10. nov 2023

Tiez som nikdy nic neodsala odsavackou

bolarazjedna
10. nov 2023

Ja som mala elektrickú odsávačku a ešte v pôrodnici som vedela odsat, ale potom som to okrem prvých týždňov nepoužíval, a keď som chcela odsat neskôr (asi v 3 mesiacoch), tak mi to tiež nešlo... Teda, odsala som asi 30ml z oboch prsníkov dokopy, a to za pol hodinu. Dieťa som kojila bez problémov do 13mesiacov. Ja si myslím, že odsávačkou nevyvinies taky silný stimul, ako keď saje dieťa a tým pádom už prsníky nereagujú na odsávanie.

oblecenieavecicky
10. nov 2023

Ručnou to nešlo ani mne, zožeň si elektrickú.

daja07
10. nov 2023

Potom si to mlieko odstriekaj alebo ked mas moznost pozicaj si inu odsavacku. Ja som mala sice rucnu, mlieko mi tieklo, striekalo, ale na jdenu davku mlieka pre dieta som odsavala 2 dni. Vobec to s odsavackou neslo. Niektore baby si pochvalovali elektricke. Ale ked pozries diskusie tu na MK tak niekedy ani s elektrickou nejde.
Skus teda odstriekat do flase.

anavixy
10. nov 2023

Treba vyskusat elektricku odsavacku a zvolit vhodnu velkost nadstavca (zmerat bradavku a vyberat podla priemeru bradavky, nie dvorca). Stava sa aj ze aa odsat neda, ale to sa neda takto uzavriet len na zaklade rucnej odsavacky.

gvenduska
10. nov 2023

Za mna elektricka bez starosti a namahy

nikam
10. nov 2023

Skus si pred odsavanim prsia nahriat, mne to velmi pomahalo. Solux alebo teply uterak.