Dobrý deň 🙂
Prosím Vás pekne o radu. Som v 8tt a kojím 7 mesačného synčeka. Prečítala som si viacero vyjadrení o škodlivosti kojenia pre plod, no veľa z nich si protirečí. Niektoré tvrdia, že bábätku v brušku to nevadí, iné zas, že je vyššie riziko potratu atď.
Teraz mám obavy a neviem, či kojiť syna naďalej alebo odstavit.
Dakujem Vam za každú radu a skúsenost a prajem pekný deň!
@drobaja ja som kojila do cca 3 mesiacov tehotenstva, potom mi uplne odislo mlieko, syn sa odstavil. Druhemu babatku to neublizilo. Hlavne nie tajto v zaciatkoch a neskor Ti telo podla mna same povie. Doktor nemal vyhrady voci tomu vobec. Povedal, ze ako to citim, no neskor som to uz neriesila. Tak neviem, ake to je vo vyssom stadiu.
Je to ok.2x som dojcila pocas tehotenstva.
@drobaja Nič sa nestane. Jedno tehotenstvo som kojila celé. Dokiaľ som nešla do pôrodnice 🙂 Ešte som v pôrodnici premýšľala co budem robiť keď sa mala nenarodi v ten deň a ja už v nemocnici 😆 Pri druhom sa mi dcéra časom postupne odstavila sama.
@drobaja 17 mesiacov, my sme ho na zaciatku oducali od nocneho kojenia trosku "nasilu", bola som uz velmi unavena. To bol s nim manzel, ponukal mu vodu, chudatko. No a kojila som ho vtedy uz len 3-4x denne a posrupne dostratena. Posledne bolo vecerne. Jeden moment si pamatam, ako sa pricucol, potahal a neslo mu nic, kukol na mna, odcupital prec a ja som sa rozplakala. Strasne mi to prislo luto. Ale s dcerkou sme potom mali take starosti s bruskom, kebyze mam kojit dvoch, tak by som osedivela cela asi...asi to takto malo byt. Mne to kojenie bolo aj dost neprijemne, velmi ma boleli bradavky. On uz bol dost velky, Tvoje babo je malicke este...
Ja som kojila do cca 6. mesiaca. Potom ma neskutocne boleli prsia - nedalo sa to vydrzat a maly sa vzdy po mne liepal a liezol mi na brucho, pripadne pri papani kopal, no bala som sa a bolelo to, tak som ho musela odstavit. Ak nemas podobny problem, tak vobec neries ;)
@drobaja nie, je to ok.