Ahojte,uz v porodnici nam dali bielu kavu, dostala som fest krce, no viete ze vtedy boli cele brucho a neda sa zistit poriadne ktora jeho casto boli viac. Doma mi mama spravila vtacie mlieko, kadeco vraj treba vapnik....a ja neskutocne zaludocne problemy,dala som si dietu, no nevedeli sme z coho to bolo. Maly taktiez mal hnackovu stolicu no kedze babatka maju casto stolicu a riedku, tak sme nevedeli ci su to fakt hnacky, no ale asi boli len 2 tyzdne stal na vahe, co tiez nevieme ci z toho alebo ze malo pil MM. NO a po 2 tyzdnoch ked som po kremesi dostalo teda riadne zabrat, tak sme zistili ze to bude asi z mlieka. Tak som jedla len jogurty,acidko, syry ,dobre z toho inak priberam. Maly ma uz 3 mesiace skusila som dnes mlieko a zase krce. Nemozem dokonca ani puding,ani napr. mliecnu polievku. To fakt pokial budem kojit nebudem moct nic made by milk????
ja nemozem ani jogurty ☹
julie: moja mala zase mala prve tri mesiace silene koliky ☹ a tiez mi vsetci hovorili, ze aby som jedla co najviac mliecnych vyrobkov a ze nema jest ziadnu zeleninu ani ovocie-len osupane jablka ☹
no a na konci 3.mesiaca som zistila, ze tie koliky mala hlavne ked som jedla tie m,liecne vyrobky 😒
A to z čerstvého mlieka to býva a z jogurtov a podobných mliečnych výrobkov nie??
S najväčšou pravdepodobnosťou ide o intoleranciu laktózy. Tá je v kyslomliečnych výrobkoch zmenená (baktérie ju skvasujú, teda štiepia na jednoduchšie cukry, ktoré vie telo využiť) pôsobením kyslomliečných baktérií. Preto po jedlách, kde je mlieko, býva človeku zle a po kyslomliečnych(jogurty, acidko) nie. Tehotenstvo môže v tele matky veľa zmeniť. Je to záťaž pre organizmus a každý sa organizmus sa s tým vyrovná posvojom. Mne sa veľmi zhoršil ekzém. Julie, mala si problémy aj pred tehu?
Ahoj mamakro, praveze vobec som pred tehu problemy nemala,pila mlieko a jedla mliecnu ryzu,zmrzku,pudingy an tony,vynechala som kavu,takze som pila kakao,mlieko a zrazu taky problem.
ahoj .Moj maly nema alergiu ani na laktozu ani na mlieko a predsa mu robi zle.Ked mu ho dam tak sa mu hned spravi ekzem.Stretli ste sa uz niekto s tymto problemom?ak ano tak ako ste to riesili dakujem.
Ahoj no ja tiez mlieko namozem,ale mi ho vobec doktor , ani neodporucil len jogurty acidko a probioticke mliecne napoje.Aj mliecna ryza robi problemy,mala mala krce.