Nespustilo sa mi mlieko a napuchli mi prsia

minka432
1. jún 2020

Caute maminky 🙈ja uz nevien co mam urobit..
Vo stvrtok som rodila spontanne..mlieko sa mi vobec nepustilo..prsia mi napuchli a mam ich neiveritelne teple..a tvrde..
Ani kolostrum mi nejde..
Maly sa aj snazil cuckat prso..ale nic mi z neho nejde..tak prestane..
Citala som ze si mozem dat obklady z kapusty..ze to pomaha..mate s tym niektora skusenost ?
Som z toho uz ozaj zufala..prsa ma fest bolia..hlavne lave. Citim jak keby mam dva kamene 🙄
A este ako tie listy si mam dat okolo prsa..aby mi to aj drzalo?

tatiana1329
1. jún 2020

@minka432 a skusala si si odsavat odsavackou?

ayanamirei
1. jún 2020

@minka432 to musis rozmasirovat, mas to zaseknute a ked to neuvolnis, tak sa ti to zapali cele. Teplu sprchu, nahriat a poriadne pomackat a odsavacku na prvotne odsatie a pustenie mlieka.

ziarifka
1. jún 2020

Odsávať do uvoľnenia, nech prsia nebolia. Kolostrum je husté, ťažšie ide, druhá dcérka mi ho tiež nevedela vytiahnuť, pila iba keď som držala stlačený prsník. Pri druhej som aj to kolostrum mala také husté, že som ho ani odsávačkou nevytiahla. Prsia mi pomáhali uvoľniť staršia dcérka, prípadne môže aj partner odsať. Môj to raz tiež musel absolvovať, keď som mala upchatý mliekovod a ani odsávačka, ani dcérka nedokázali mlieko vytiahnuť. Musel chlap ;)

katie253
1. jún 2020

Pozri si na youtube videá ako odsať, odstriekať mlieko. Ja som takto tiež fungovala na začiatku V nemocnici.

zbruna
1. jún 2020

Mala som prsia take, ako Ty - akoby "natlacene kamenim", bol problem s prisatim, mlieko mi neslo. Ako baby odporucaju, treba prsia najprv nahriat - ja som pouzivala infracervenu lampu (horuca sprcha nebola pre mna dostacujuca). Nahrievala som jedno prso cca 15-20 min, popritom zacala pomaly masirovat (treba nejaky mastny krem, aby to slo lahsie). Ked je uz prsnik uvolneny, skusit trochu odsat, uvolni sa tak tlak na bradavke a dieta ju lepsie uchopi...

saskia_98
1. jún 2020

Kapustny list prilozit a v sprche rozmasirovat pod teplou vodou. Ja som tak mala a nakoniec sa mi mlieko vobec nespustilo.

simona92101
1. jún 2020

@minka432 mala som nahrievacie vankusiky,tie som nahriala a prikladala,v sprche rozmasirovala pod teplou vodou,pomohol aj nahriaty uterak alebo odsavacka.hlavne nenechat prsia ako kamene,moze vzniknut bolestivy zapal

ivinkapink
1. jún 2020

ahoj presne ako pise zbruna 😉

evaachesa
1. jún 2020

Mne sa pustilo az na 5ty den po prichode domov z porodnice..dovtedy mi neslo absolutne nic a maleho som musela prikrmovat cez striekacku. Uz rano v den odchodu mi hrozne navreli a hrce som mala az v podpazusi...v sprche som si to rozmasirovala a mliecko sa mi pekne spustilo. Drzim palce, bude to v pohode 🙂

leniel
5. jún 2020

@minka432 ako sa ti dari?

minka432
autor
6. jún 2020

Mlieko sa mi spustilo..cca len vcera predvcerom..maly sa mi prisat nechce 🙄 skusam ho prikladat a nic..aj bol maly podstrihnutie jazycka..ma aj vrch aj spodok..ze sa moze lepsie prisat..ale aj tak sa mi prisat absolutne nechce 🙄

Odsavam odsavackou..len neviem 🙄 ide mi to strasne pomaly..a niekedy len po kvapkach..
Sa mi spravili uz pod pazuchou zlazy 😪 trosku pali, alebo skor take teple citim..(neviem to ani sama opisat)
Teplu sprchu aplikujem..ale mi ti vobec nepomaha..gyn. dr mi radila ze si mam odstrekovat v sprche..lenze ked tlacim si prsia tak mi z toho vobec nic nejde 🙄
Alebo sem tam len kvapka.

zbruna
6. jún 2020

@minka432 Mozno by si mala zavolat laktacnu poradkynu, nech sa Ti pozrie na to prisatie ... neviem, ci mas tu moznost. Skus pozriet na mamile...

taga
6. jún 2020

Maly sa ti nechce prisat preto, ze ked mas take plne prsia, tak mu to ide tazko uchopit bradavku a dvorec. Mliecko odstriekavaj a potom ho skus prilozit. Kde stlacas prsia, ked sa snazis odstriekat?

leniel
6. jún 2020

@minka432 maleho krmis mimo dojcenie flaskou? To uz je vazny strajk. Po strihnuti treba cvicit, inak sa to moze opat zrast. Tie kamenne prsia co opisujes - to uz bolo mlieko, ono tam totiz je uz pred porodom, toto je dosledok preplnenych prs a upchatia mliekovodov. Teplo len suche, napr.infralampa/nahrievane vrecuska, Studený pomliazdeny kapustný list ako obklad menit každé 2 h, po nahriati skús odstriekať a potom sa snaž o prisatie bábätka. Ideálne ponúkať v spánku alebo polospánku.Ak dokrmovať tak cievkou na prsníku nie cez fľašku.Je to vážne, skús nájsť vo po svojom okolí laktačnú poradkyňu a zavolať si ju. Zoznam poradkyn je na stranke mamily.

minka432
autor
6. jún 2020

No ja som mala spontanny porod len ako sa maly narodil nedychal hned a museli ho trosku odsavat..takze ja som ho nemala ani lrvu noc lebo bol velmi vyslabnuty..
Potom sa nam zrazaju faktory..ja som negat a on je pozit..a zltacka dost vyskocila takze dve noci (nebol zase so mnou..lebo bol na ten lampe kvoli svetlu)
Takze on bol cely cas krmeny len flaskou..
Uplne na zaciatku mi aj sal z prsnika, ale vtedy mi neslo absolutne ziadne mlieko..prsia som mala naliate v pondelok ale to som dala kapustne listy. To trosku zabralo..
Teraz nemam take naliate prsia..
A ked sa snazim odstrekavat..mne to proste nejde..ani v sprche..neviem ci to robim zlou technikou ci ako..no nejde mi to
Pozrem ten zoznam.
Dakujem pekne mamniky 🙂

taga
6. jún 2020

@minka432 a este jedna vec, zaludky novorodencov su fakt mini, takze on ti nebude pit vela, ale o to castejsie.. brusko sa rychlejsie zaplni a materské mliecko sa rychlejsie stravi. Len sa ho pokusaj prikladat co najviac. Ja som raz citala peknu myslienku, ze aj maminka aj babatko sa musia naucit dojcit. Takze len skusat a skusat. Moj prvy pil ako z brozury, druhy mal pomalsi nastup, tak som trosku nechápala, preco mu to nejde.. potom som si také myslienky zakázala a len sme skusali kolko sa dalo. Par dni a bolo to super. Vela stastia a vela sil.

bluka2
6. jún 2020

Hlavne žiaden stres, oddych a okrem tej teplej sprchy pred dojčením je veľmi príjemna studena po dojčení

minka432
autor
6. jún 2020

Jasne pokoj a klud. Dakujem velmi pekne za rady 😊

biela_sova
6. jún 2020

@minka432 Ahoj, ja som isla sekciou, maly bol taky zacudovany, nevladal velmi sat. Sestricka mi ho polozila hore na prsia tak, ze hlavicku mal na jednom prse, nozicky tam, kde koncia rebra. Ja som lezala na bruchu. On mal hlavicku naboku bradavku nadosah pusi ky. Tak si tam driemal, sem tam cucol, driemal, cucol ..a rozkojil sa. Nech si dudluje, nech sa uci. Ked Ti uz chyti prso a zacne cucat a bude sa Ti zdat, ze zaspava a este by mohol pocucat, povytiahni trosku bradacku, zase parkrat posaje. Ja aom v tejto polohe ani nemusela odsavat tvrde prsia, lebo gravitaciou nejako tak "dobre dopadla pusa na bradavku).
Takze bol tak trosku priecne, do diagonaly. Hlavka na prse, zvysok telicka tak pohodlne pohodeny na Tvojom hrudniku.

graft
6. jún 2020

@minka432 viem presne o com hovoris...pri poslednom porode som si do porodnice zbalila aj fen...fenovala som si prsia teplym vzduchom a masirovala...mliecko sa zo zaciatku velmi pomaly-po kvapkach-spustilo , treba mat trpezlivost, ako pisu viacere maminky, masirovat, odsat aby bol prsnik makksi a hned prikladat babatko, ono sa to samo podda, zaciatky su tazke,ale stoji to za to vydrzat...neboj,to das🙂 🙂

seepferdchen
6. jún 2020

@minka432 vela odsavat, hadam sa pusti hoci po kvapkach. Je to velmi bolestive ale skus vydrzat. Ak nevies co dalej skus laktacnu poradkynu. Inak mne kapustove listy pomohli ale daju sa kupit aj studene gelove vlozky presne okolo prsnika a daju sa aj nahriat aj vychladit ja som mala od lansinoh. A avent elektricka ma “zachranila”

seepferdchen
6. jún 2020

@minka432 listy si daj do starej podprsenky 😉

katren
6. jún 2020

@minka432 mne v tomto pomohol manzel....uz som tiez nevedela co a tak som poprosila, vytiahol co sa dalo, uvolnil.......horsie by bolo, keby tvoj nechcel.....

bublinkai
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bublinkai
6. jún 2020

@minka432 Ahoj, blahoželám mamička hlavne nech ste obaja zdraví! Kľud kľud a ešte raz kľud inak si uškodíš sama. Nahriať, masírovať a elektrická odsávačka - super vec. Na podporu mlieka mne veľmi pomohli Senovka grécka a Benedikt kt. podporujú tvorbu mlieka a zlepšujú imunitu alebo homeopatia - ricinis communis / no tu neviem aký máš na homeopatiu názor 🙂 tak len skromne prikladám/ A na prisatie dieťatka Ti predsa mali dať tréning laktačné z nemocnice, aspoň u nás sedeli nonstop. Až ma rebrá boleli toľko sme sa z ich skúseností s mamičkami nasmiali za tie štyri dni 🙂

seepferdchen
6. jún 2020

@minka432 spominam si na moje prve babo. V porodnici bola so mnou mamka, ktora tiez nemala mliecko aj ju tam dost sestricky stresovalu, prsia mala sama modeina, co si dieta prikladala a tobtam uz tyzden predo mnou lezala, ked som ja odchadzala tak sa ma pytala, ze conto ma v tom klobuciku ( musela uz mat koli fakt pretazenym bradavkam) A ja jej ze mliecko 🙂 tak velmi chcela ze sa jej to hadam na 10 ty den podarilo. Nezufaj hlavne nech je drobcek zdravy. A hlavne nic si nevycitaj.

seepferdchen
6. jún 2020

@minka432 aj po kvapkach, hlavne nech to ide von. Je to narocne viem, ja som prve dvatyzdne len odsavala, islo to pomaly ale mlieka som mala velmi vela, cize kamene, ako vravis a velmi to bolelo... skus vydrzat, to prejde a urcite skus aj tu laktacnu ak nebudes vediet co dalej ale ono to tak je, boli to potom uz bude dobre uvidis ;)