Nesprávne prisatie kvôli uzdičke

jessinocka
31. júl 2014

Ahojte, mam 3 dnove babatko. Od zaciatku sa chce krasne prisavat, akurat ze sa narodila s prirastenou uzdickou a jazycek a tym padom robi podtlak jedine pomocou pusinky. Jazycek vobec nepouziva. Obidve bradavky ma uz velmi bolia. Dnes jej uzdicku prestrihli a ja neviem ako ju oducit od tohto nespravneho prisavania.
Mam to stale skusat aj napriek bolesti a cakat kym na to pride sama? Alebo na to existuje nejaka metoda? Momentalne si mliecko odsavam a krmim ju z flasky. Dakujem za akekolvek rady a skusenosti.

mammaroma
31. júl 2014

@jessinocka
V prvom rade blahoželám k bábätku 🙂 Je fajn, že už v pôrodnici zistili u maličkej problém s uzdičkou, teda predpokladám, že ešte si v pôrodnici. Ak hej, skús požiadať sestričku z novorodeneckého oddelenia, mala by Ti vedieť pomôcť s prisatím. Ak nie, tak využiť pomoc laktačnej poradkyne, na mamila.sk je ich zoznam podľa tvojho bydliska. Fľaška môže spôsobiť skôr komplikácie. Určite si maličkú často prikladaj, dbaj, aby mala doširoka otvorenú pusinku, hlavičku mierne v záklone a uchopila čo najväčšiu časť dvorca. Bolesť bradaviek ustúpi. Veľmi Vám držím palčeky 🙂

culia1
1. aug 2014

Gratulujem a zaroven ti radim, aby si sa urychlene vzdala flasky (poharik,lyzicka,cievka)ak ju budes pouzivat,mozess sa rozlucit s kojenim. Mojim obom detom strihali uzdicky,obom im trvalo kym sa naucili pekne sat aj mesiac. Ale bola som tvrdohlava a odvtedy pekne papali.

culia1
1. aug 2014

Aa co sa tyka bolesti,asi dva tyzdne ma boleli,aj praskali bradavky,kym si zvykli na kojenie,ak si presvedcena ze chces kojit,tak to zvladnes aj za cenu bolesti

ladywitch26
1. aug 2014

@jessinocka mala som obidvoch synov s uzdickou pod jazyckom, ale bolest som zazila len pri jednom. osobne si myslim, ze uzdicka pod jazyckom nesposobuje az taku bolest, skor ma problem babatko tahat. problem moze byt uzdicka pod hornou perou. a toto vacsina doktorov nevie. moj najmladsi to mal totizto tiez, a to som v porodnici pri kazdom jednom kojeni doslova videla vsetkych svatych. skus si vygooglit nejake obrazky "upper lip tie", podla toho skontroluj, ci to nie je pripad aj tvojej dcery a potom ziadaj o podstrihnutie aj toho. mimo ineho to neskor sposobuje aj problemy pri trvalych zubkoch, kvoli tomu mavaju deti velku medzeru medzi hornymi jednotkami

jessinocka
autor
2. aug 2014

@mammaroma
@culia1
@culia1
@ladywitch26 dalujem 🙂 od vcera sme doma a flasku sme ani raz nepouzili, bojujeme obidve 🙂 pri prisati ma to boli hlavne na zaciatku, potom to prejde. No verim, ze to zvladneme, urcite chcem kojit. Mam cislo aj na laktacnu, tak jej zavolam...

culia1
3. aug 2014

drzim palce, uz to bude len lepsie!

renik28
3. aug 2014

@jessinocka ahoj, ja mam 4 tyzdnove babatko a uzdicku nam strihali v piatok, tiez sa vie prisat, ale posledne 2 tyzdne akoby nasavala popri tom vzduch a zacali sme mat koliky, ja to pripisujem tomu jazycku 😒 prv som myslela,ze to pomoze,ale presli dva dni a stale pocujem take cmukanie pri kojeni, cize asi to chce este cas,kym sa tie deticky naucia spravne pit 😅 urcite minimalizuj uzivanie flasky, ja som prvu dceru krmila po cievke 2 mesiace kym sa prisala k prsniku, pomohla mi laktacna 😉 tak vam prajem vela trpezlivosti a "dobry pricuc" 🙂