Ahojte, stále sa neviem zmieriť nejak s tým že sa mi nepodarilo kojit svoje prvé dieta. Chcem sa opýtať tých čo to zažili druhé alebo ďalšie bábätko ste úspešne kojili? Ďakujem
netráp sa tým, pri druhom dieťati to môže byť úplne iné a keby aj nie, veeeľa detí vyrástlo na UM a tu sú, živé a zdravé, hlavne aby boli milované
Ja som prveho syna vobec nekojila, strasne ma to bolelo,bolo mi to neprijemne..jednoducho som to nedala,necitila som sa na kojenie. Teraz mam druheho syna 4mesacneho a je plne kojeny, do porodnice som isla s rozhodnutim,ze ziadne kojenie...a urcite sa nad tym netrap, moj prvy syn vyrastol na umelom a je zdravy,sikovny 🙂
mňa to vobec netrápilo, kojenie sa preceňuje a zbytočne majú ženy z toho vycitky
A ty si myslíš, že tvoje dieťa to trápi?Netrápi ani ho to trápiť nebude, takže sa netráp ani ty.
Ja vám odpoviem opačne....tri deti som kojila každé takmer do troch rokov, žiadny cumel, flaška či umelé mlieko...kým sa nám nenarodilo štvrté dieťatko synček, s razstepom pery a podnebia, takže kojenie vylúčené, hneď sme nabehli na fľašu, umelé mliečko, aj cumlík pri uspavani...poviem vám že to posledné čo ma trápilo bolo že ho nebudem kojit...o nič menej nemilujete svoje dieťa, buďte hlavne vdačna že je dieťatko zdravé ❤️🙂
@zobaka toto bolo pri prvej dcerke, dieta uplakane, ja som myslela, ze koliky, ked mala 4m som jej dala umele mlieko a odrazu som mala vymenene dieta 🤦 druha dcerka, ta sa od narodenia nacucla za 10minut a bola najedena aj 2-3-4 hodiny, ale ako som vyssie pisala mna to strasne stresovalo, ci mam dost mlieka, na verejnosti som kojit nechcela, vzdy vypocty ked sme niekam isli, ci bude chciet jest, kde ju nakojim, alebo jej zoberiem odsate mlieko, to zas otazky, kedy jej odsajem, mam dost v mraznicke, atd. No cele zle pre mna 😀 Jedinu vyhodu som videla v tom kojeni v noci, ze som ju mala pri sebe v posteli a len som jej dala prso a mohla som driemat kym sa najedla.
Vobec sa tym netrap. Ked to ide, je to super, ale ked sa neda, tak sa neda. Moje deti boli kojene vsetky 1 rok, kym nesla prva do skolky, ziadna choroba (okrem soplikov), ale po nastupe 😱 ...co Ti poviem, pediatricka povedala, ze su jej najtazsie pacientky, co sa priebehu chorob tyka... Tam je tolko premennych, ze urcite neznamena kojene dieta = superzdrave dieta. A co sa zvysnych rozdieliv kojenie vs UM tyka,
dolezita je blizkost a vnimava pozornost maminky a tu vies dat tak pri kojeni ako aj pri flaske.
@adka3321 ano a ked pri kontrole u dr. dost schudol, jednoznacne mi povedala, nech sa s tym kojenim netrapim a davam umele mlieko, bola to ulava, presne ako pises, umele som vzala do termosky a tym, ze nebol stresovany hladom aj dlho spal, celu noc, cez den tiez na prechadzke uz bol bez stresu a ja tiez, zo zaciatku som to kombinovala kojenie a k tomu umele mlieko, ale ked po kojeni stiahol este 3 deci vedela som, ze tolko mlieka nevyrobim, jedine, ze by som bola z mastale😂
@babel87 samozrejme že som vďačná, že je zdravé..ale rozhodne ma aj trápi, že sa mi to nepodarilo kojiť..možno to skôr pochopí niekto kto veľmi chcel a nešlo to podľa predstáv..užívam si bábätko a milujem ho najviac na svete, ale..
@zobaka snazim sa výčitky nemať ale je to ťažke
@medda_beda neviem či to trápi moje dieťa ale trápi to mňa..
Ale prečo? Veď dnes ti dieťa neostane hladné.O čom to celé je.Je najedené? Je.
Nemáš dôvod sa trápiť.
@medda_beda samozrejme že neostane hladné..ide o niečo úplne ine..mam pocit že z okolia som jedna z mala ktorým sa to nepodarilo..vkuse kamošky rôzne rady snažila som a mam pocit zlyhania
Ziadne zlyhanie. Nie si ani o nic lepsie ci horsia mama ak kojis/nekojis. Niekedy to fyzicy neide, niekedy psychika zapracuje. Niekto ma viac mlieka, niekto menej.
Dieta potrebuje kludnu vyrovnanu mamu.
UM je plnohodnotna nahrada materskeho mlieka. Ani vas vztah, puto ani nic ine by sa nezmenilo (ne)kojenim
Netráp sa tým čo kamošky.
V mojom okolí je zase každý plodný len ja nie a čo teraz.
Takéto rady si ani nevšímaj.Každá žena je iná a ty za to nemôžeš.Nič sa nedeje, si dobrá mama.
Presne túto otázku som si kládla v druhom tehotenstve. Prvé bolo kojené s obrovskými ťažkosťami, dokrmované, prisatie bolestivé, veľakrát som aj plakala ako ma to bolelo, mlieka bolo málo. Druhé bábätko od prvej chvíle pekne prisaté a kojené 2 roky. Našla som si spôsob (musela som počas jedného dojčenia aj niekoľkokrát meniť prsník).
Ale uvedom si kojenie/nekojenie nehovorí nič o tom, či si alebo nie si dobrá mama. Odhodlanie máš, niečo si poštuduj ako to rozbehnúť a keď to napriek osvedčeným postupom nepôjde, tak sa svet nezrúti. Napr ja som si prvom odmietala rady poradkýň byť s bábätkom telo na telo atď. Pri druhej som bola tomu otvorená a prekonali sme tak krízy, choroby. Držím palce ✊️
Prvá dcéra kojená mesiac, kvôli refluxu sme prešli na UM, druhá rovnaký prípad, ale fľašu odmietala.. takže kojená, skoro dva roky. Prvé mesiace sú najťažšie, po nich už to ide hladko (hladšie 🙂)
Áno,treba riešiť s laktačnou poradkyňou😊.Dcérke som odsávala 10 mesiacov materské mliečko do fľašky (kým som mala mliečko) a syna som potom normálne dva roky dojčila.Nie je to také jednoduché,ako to vyzerá.Vzťah sa buduje aj inak,než len dojčením (hramuli,nosením bábätka,čítaním,spoločným spaním,...).O dojčenie treba zabojovať,ale nie vždy to vyjde.Skúste www.mamila.sk
Áno prvorodena dcéra nekojena a druhorodeny syn kojený 4 roky (a to mi v pôrodnici vraveli, že s mojimi prsiami a bradavkami dojčiť nebudem)😀
Prvu dcerku som kojila 4 mesiace, aj to s tazkostami, druhu rok a to ani neviem ako, akosi to islo same.