Nekonečné grganie u 5-mesačného dieťaťa

kajame
22. máj 2024

Ahojte, máme 5 mesačného syna, ktorý sa nedá vygrgať. Je len čisto kojený, už som mala doma 2 laktačné poradkyne, pri pití niekedy cmuká. Problém je ten, že má akokeby zaseknutý grg a ten mu vadí a kvôli tomu nevie spať. A ten grg teda nie je len jeden, aj hodinu-dve po kojení sa mu odgrgne. Nie vždy mu aj vygrcne mlieko. Uspávame ho aj 3 hodiny, keď už konečne vygrgne posledný grg tak pekne zaspí. Skúšala som skákať na fitlopte, nosič, upokojujúcu hudbu, ale pokiaľ sa nevygrgá proste nezaspí. Má aj hypertonus. Stretli ste sa niektorá s takýmto problémom? Ako ste to riešili? Boli sme aj na gastre, ale tam sa tvárili, že je to úplne normálne a keďže priberá netreba s ním nič riešiť... má to v podstate od narodenia, ale predtým zaspal, len sa celú noc mrvil. Teraz ako je väčší, mu to viac vadí.
Ďakujem

idemo
22. máj 2024

Ja som syna tiež iba kojila ale nikdy si neodgrgával vo zvyslej polohe nejak mu to nešlo ale vždy si vedel odgrgnuť keď bol na brušku( ten tlak mu poposúval vzduch a išlo to von)

mariska1989
22. máj 2024

Treba nájsť polohu . Skúsiť vždy niečo iné čo zábere rýchlejšie . Prvý prvej som tento problém nemala pri druhej som s ňou musela pohupavať a jebne búchať po prdelke . Tretie dieťa to už potom stačilo dať krásne hore jemne sa nahnuť do zadu aby som ju mala v takom polovičnom ľahu na brušku

simsalabim
22. máj 2024

@kajame moja dcera bola taka. Zistila som, ze ked ju po kojeni na hcvilu polozim na chrbatik a opat zdvihnem, ze vtedy si odgrgne. Zmena polohy pomaha.

soncafarma
22. máj 2024

Aj my to mame, syn ma 8 mesiacov a stale grga viackrat po mlieku/prikrmoch... Zlepšilo sa to trochu , ked sa začal pretacat na brusko a teraz zacal sediet, tak si pekne poodgrgava...myslela som, ze s prikrmami to prejde, ale nie, stale ma potrebu grgnut a tiez ked nukam vodu,ci uz z flase, pohara, lyzicky, stále po napiti musi grgnut... Asi z toho len musí vyrast 🤷🏼‍♀️