Ahojte, máme 5 mesačného syna, ktorý sa nedá vygrgať. Je len čisto kojený, už som mala doma 2 laktačné poradkyne, pri pití niekedy cmuká. Problém je ten, že má akokeby zaseknutý grg a ten mu vadí a kvôli tomu nevie spať. A ten grg teda nie je len jeden, aj hodinu-dve po kojení sa mu odgrgne. Nie vždy mu aj vygrcne mlieko. Uspávame ho aj 3 hodiny, keď už konečne vygrgne posledný grg tak pekne zaspí. Skúšala som skákať na fitlopte, nosič, upokojujúcu hudbu, ale pokiaľ sa nevygrgá proste nezaspí. Má aj hypertonus. Stretli ste sa niektorá s takýmto problémom? Ako ste to riešili? Boli sme aj na gastre, ale tam sa tvárili, že je to úplne normálne a keďže priberá netreba s ním nič riešiť... má to v podstate od narodenia, ale predtým zaspal, len sa celú noc mrvil. Teraz ako je väčší, mu to viac vadí.
Ďakujem
Treba nájsť polohu . Skúsiť vždy niečo iné čo zábere rýchlejšie . Prvý prvej som tento problém nemala pri druhej som s ňou musela pohupavať a jebne búchať po prdelke . Tretie dieťa to už potom stačilo dať krásne hore jemne sa nahnuť do zadu aby som ju mala v takom polovičnom ľahu na brušku
@kajame moja dcera bola taka. Zistila som, ze ked ju po kojeni na hcvilu polozim na chrbatik a opat zdvihnem, ze vtedy si odgrgne. Zmena polohy pomaha.
Aj my to mame, syn ma 8 mesiacov a stale grga viackrat po mlieku/prikrmoch... Zlepšilo sa to trochu , ked sa začal pretacat na brusko a teraz zacal sediet, tak si pekne poodgrgava...myslela som, ze s prikrmami to prejde, ale nie, stale ma potrebu grgnut a tiez ked nukam vodu,ci uz z flase, pohara, lyzicky, stále po napiti musi grgnut... Asi z toho len musí vyrast 🤷🏼♀️
Ja som syna tiež iba kojila ale nikdy si neodgrgával vo zvyslej polohe nejak mu to nešlo ale vždy si vedel odgrgnuť keď bol na brušku( ten tlak mu poposúval vzduch a išlo to von)