Nekľudné dieťa pri kojení

mindy112
29. nov 2019

Ahojte, idem si po radu prípadne po názor na vzniknutú situáciu. Mám 2,5 mesačné dieťa ktoré je počas kojenia veľmi nekludné. Škriabe mi prsníky, kmitá ručičkami, hýbe prstami, kope ma a odtláča sa nohami. Celý telo napína a odtláča sa od prsníka, vo chvíli ako je od neho začne strašný plač a až dychtivo ho opať hľadá a prisáva sa. Tento problém bol po príchode z porodnice asi týždeň, potom to prestalo a teraz už tretí deň s tým znova bojujeme. Podľa pediatra može byť problémom málo alebo priveľa mlieka. Nič viac mi k tomu nepovedal. Ja si myslím, že mlieka mám dostatok, dieťa pekne priberá. Stolica je pravidelná, vetry odchádzajú a moj jedálniček nie je iný než predtým. Možno mi budete vedieť poradiť, čo može byť spúšťačom tohoto správania aby som sa tomu vyvarovala. Prípadne, či takéto tyky sú u detí bežným javom. Pretože boj pri každom kojení a dodriapaný dekolt podľa mňa nie je úplne normálny stav. Za každú radu a názor ďakujem

nikpa
29. nov 2019

@mindy112 mne toto robil syn asi 3 mesiace 🙄 kým som neprišla na to, že si potrebuje počas kojenia odgrgnut. Vždy keď to začal robiť, dala som si ho na rameno, do minútky odgrgol a znova pekne pil. Skus to 🙂

tenerifka
29. nov 2019

toto je normalne pri kojenych aj nekojenych detoch, trva to do cca ukonceneho 3.mesiaca

queen_mary
29. nov 2019

@tenerifka ano, mne robi to iste pri flasi. Nie vzdy, ale staba sa.

@mindy112 toto mi tiez niekedy pomoze 🙂

tenerifka
29. nov 2019

@queen_mary moje to robili vsetky tri dcery, dovrsenim 3.mesiaca to prestalo zo dña na deñ

zlatkapaps
29. nov 2019

@mindy112 este dva tyzdne vydrzi a pomaly to prejde, alebo ako pisala vyssie slecna nechaj ho odgrgnut, napriklad mne mala robila toto iste ale nie tak dlho, skor tak na striedacku a zistila som, ze ked si cucne ide jej fakt vela mlieka, a nestihala prehltat takto zacala robit ked som ju teda ze skusim odgrgnut tak sa dovracala

blumie
29. nov 2019

Moja toto robila tiez asi 3m a musela som ju davat snad aj 3x pocas kojenia odgrgnut, casto jej vybiehalo aj mliecko spat, teda mala reflux

mindy112
autor
29. nov 2019

Ďakujem dievčatá, skúsim nechať odgrgnúť a počkáme kým to prejde časom samo.

smejko25
29. nov 2019

@mindy112 aj moja toto robi sice sa nerozčuluje až tak ako tvoje babo ale ja si ju zabalim pekne ako “mumiu” 😁 je kludnejsia a ja niesom doskrabana 🙂

relaxx11
6. dec 2019

môj to robí keď je malo mliečka ze je uz nenormálne hladný a nejde mu dostatok.

smejko25
7. dec 2019

@mindy112 ahoj tak ako zlepšilo sa to ? 🙂

mindy112
autor
7. dec 2019

@smejko25 skúšam ho nechať odgrgnúť pri každom kojení v momente ako začne rošambo. Občas to pomože a skludní sa na chvíľu ale nie vždy to zaberá. Podľa mojho sledovania to bude spojené zrejme aj so zastavenými vetrami, lebo už ho začalo napínať akoby do luku.. Momentálne som s ním v štádiu, že skúšam všeličo a raz to zaberie, inokedy bojujeme.

smejko25
8. dec 2019

@mindy112 držiim prsty 🙂🙂 moja takto bojovala v pôrodnici ale to som este mala malo mlieka tak zato 🙂 upravi sa to urcite len trpezlivost 🙂 a nestresuj sa lebo všetku nervozitu cíti aj babätko

mindy112
autor
8. dec 2019

@smejko25 Mňa takéto veci nestresujú 🙂 Ja to nejako veľmi neprežívam. Áno, je mi ho ľúto ake skor mi ide o to získať čo najviac informácií aby som mu s tým vedela čo najviac pomocť 🙂

looba
19. dec 2019

@mindy112 volá sa to dojčenský štrajk. Mali sme, aj kopec kamošiek. Je to reakcia na zníženie rýchlosti toku mlieka, objavuje sa typicky okolo 2 až 4 mesiaca. Treba navýšiť tvorbu, dojčiť v polospánku (keď sa budí), v pohybe na fitlopte, v nosiči, treba skúsiť inú polohu, napr v ľahu. A odstrániť príčinu štrajku. Pre viac info stačí čítať mamila.sk odmietanie dojcenia