Ahojte, idem si po radu prípadne po názor na vzniknutú situáciu. Mám 2,5 mesačné dieťa ktoré je počas kojenia veľmi nekludné. Škriabe mi prsníky, kmitá ručičkami, hýbe prstami, kope ma a odtláča sa nohami. Celý telo napína a odtláča sa od prsníka, vo chvíli ako je od neho začne strašný plač a až dychtivo ho opať hľadá a prisáva sa. Tento problém bol po príchode z porodnice asi týždeň, potom to prestalo a teraz už tretí deň s tým znova bojujeme. Podľa pediatra može byť problémom málo alebo priveľa mlieka. Nič viac mi k tomu nepovedal. Ja si myslím, že mlieka mám dostatok, dieťa pekne priberá. Stolica je pravidelná, vetry odchádzajú a moj jedálniček nie je iný než predtým. Možno mi budete vedieť poradiť, čo može byť spúšťačom tohoto správania aby som sa tomu vyvarovala. Prípadne, či takéto tyky sú u detí bežným javom. Pretože boj pri každom kojení a dodriapaný dekolt podľa mňa nie je úplne normálny stav. Za každú radu a názor ďakujem
toto je normalne pri kojenych aj nekojenych detoch, trva to do cca ukonceneho 3.mesiaca
@queen_mary moje to robili vsetky tri dcery, dovrsenim 3.mesiaca to prestalo zo dña na deñ
@mindy112 este dva tyzdne vydrzi a pomaly to prejde, alebo ako pisala vyssie slecna nechaj ho odgrgnut, napriklad mne mala robila toto iste ale nie tak dlho, skor tak na striedacku a zistila som, ze ked si cucne ide jej fakt vela mlieka, a nestihala prehltat takto zacala robit ked som ju teda ze skusim odgrgnut tak sa dovracala
Moja toto robila tiez asi 3m a musela som ju davat snad aj 3x pocas kojenia odgrgnut, casto jej vybiehalo aj mliecko spat, teda mala reflux
Ďakujem dievčatá, skúsim nechať odgrgnúť a počkáme kým to prejde časom samo.
môj to robí keď je malo mliečka ze je uz nenormálne hladný a nejde mu dostatok.
@smejko25 skúšam ho nechať odgrgnúť pri každom kojení v momente ako začne rošambo. Občas to pomože a skludní sa na chvíľu ale nie vždy to zaberá. Podľa mojho sledovania to bude spojené zrejme aj so zastavenými vetrami, lebo už ho začalo napínať akoby do luku.. Momentálne som s ním v štádiu, že skúšam všeličo a raz to zaberie, inokedy bojujeme.
@mindy112 volá sa to dojčenský štrajk. Mali sme, aj kopec kamošiek. Je to reakcia na zníženie rýchlosti toku mlieka, objavuje sa typicky okolo 2 až 4 mesiaca. Treba navýšiť tvorbu, dojčiť v polospánku (keď sa budí), v pohybe na fitlopte, v nosiči, treba skúsiť inú polohu, napr v ľahu. A odstrániť príčinu štrajku. Pre viac info stačí čítať mamila.sk odmietanie dojcenia
@mindy112 mne toto robil syn asi 3 mesiace 🙄 kým som neprišla na to, že si potrebuje počas kojenia odgrgnut. Vždy keď to začal robiť, dala som si ho na rameno, do minútky odgrgol a znova pekne pil. Skus to 🙂