Nejde mi mlieko

7. jan 2025

Som po predčasnom pôrode, dieťa je v inkubátore, tak sa snažím odsavať denne materské mlieko každé 2-3hod, ale nejde nič, doslova len kvapky... Som už zúfalá, laktačne mi dokopy nič neporadili, len že odsavať min 8x denne a pozerať fotky bábätka (to však má u mňa skôr opačný efekt, lebo mi je smutno)... Kto ste boli v podobnej situácii, ako ste naštartovali laktaciu? Som tri týždne po pôrode a som už zúfalá z tohto celého, že nejde mlieko.....

amelie22
7. jan 2025

Jediné čo mi ešte napadá je skúsiť senovku a benedikt, poradila mi to aj kolegynka čo so mnou ležala v pôrodnici, keďže moja malá krásne sala, chcela, išlo jej to, ale mlieko nešlo, a a na druhý deň ako som nasadila mlieko prišlo (4. deň po pôrode). Ale či to nebola náhoda a či by sa to nespustilo už aj tak, to naozaj neviem povedať. Za vyskúšanie nič nedáš.
Ale ak nepomôže, podľa mňa si z toho nerob takú ťažkú hlavu. Kojila som dcéru 2 roky a poviem ti, že kojenie má svoje výhody, ale má aj svoje nevýhody. Pri prvej som samozrejme chcela kojiť a bola by som asi nešťastná z toho tiež ak by to nešlo, ale pri druhom by som z toho už hlavu nevešala, s tými kojenými deťmi je to niekedy ako za trest :D :D teda prvý rok fajn, človek veľa ušetrí keď nemusí kupovať, často je to asi aj pohodlnejšie, ale aj tak sú krízy, ale potom keď sú už väčšie je to podľa skôr na príťaž a niektorí sú fakt ceckoši a ťažko sa odúčajú 🙂. Držím palce, nech sa to vyrieši k tvojej spokojnosti.

zuzinkka18
7. jan 2025

Ja síce nemám predčasne narodené, no mne pomohlo veľa piť tekutin...pila som aj hroznovú šťavu a v pôrodnici mi zabrala po obidvoch pôrodoch ich " nemocničná melta" zázračný nápoj to bol pre mňa...no ja som si aj dieťa 9hla prikladať, povedali, že stačí ak aspoň bradavky olizuje, že aj to je "veľká vec"

hederamonstera
7. jan 2025

Mne nepomohlo nic a to som mala dieta pri sebe. Proste mlieko neslo aj ked som urobila vsetko. Vsetko bude v najlepsom poriadku aj ked bude dieta na umelom mlieku. Drzte sa🙂

jajanka31
7. jan 2025

Mala som predcasne a mne z fotiek bolo tiez smutno ale videa mi robili radost a casyo som za nim chodila ho pozorovat a hladkat.. ale bol to boj pol roka som odsavala kazde 3 hodiny po 150 az 200 ml...bolo to vzdy tak ze som nemala ziadne zasoby..co som odsala to z flase zjedol..po pol roku sme si s manzelom povedali ze stacilo tohto trapenia a uz tie davky podla vahy ani nestacili..zacali sme s um.. pila som caje,benedikt, senovka, hroznove stavy...prisat sa nikdy nevedel...bol drobny a slaby..
Tes sa z babatka, dakuje ze je tu a mozno aj mlieko pride ak nie netrap sa daj umele..nebudes horsia matka

erika212
7. jan 2025

Koľko si po pôrode? Môj bol v inkubátore, tiež predčasné narodeny 2 týždne. Odsávačla som si každé 3 hodiny. Prve dva- tri dni skoro nič a potom kvapky. Pomaličky sa to rozbehlo. Akurát, že malý sa už nedokázal prisat a ani laktacne nepomohli a ja som 7,5 mesiaca každé 3 hodiny odsavala mlieko 🙈.

barka1
Včera o 03:45

Prvé dieta? Chodíš za ním denne? Klokankujes?

Druhorodeny syn sa narodil 31+6, sekciou. Na JIS bol 4 dni, na vyhrievanom lozku dalšie 4 dni, potom už sme boli spolu. Kolostrum som skusala odsat druhý den po porode, na tretí som za ním isla a len čom som odkryla inkubátor, už boli flaky na tričku...začala som odsávat každé 3 hodiny, vela pila a jedla, ale nic speciálne. Do 2 tyzdnov som bola na 300ml na 1 odsatie. Od cca 10 dní po narodeni som ho každé 3 hodiny aj vážila a prikladala, každý ml bol úspech. Domov isiel po 25 dnoch plne dojceny.
Boli si mnou ženy, ktoré skoro nic neodsali. Tie s tým do mesiaca prestali a domov islo dieta s flaškou s um.
Už by som to na tvojom mieste vzdala. Už je to dost dlho a ak s ním este X tyzdnov nebudeš, za mna to nemá význam...

barka1
Včera o 03:46

@erika212 píše 3 tyzdne