Ahojte, potrebovala by som poradiť. Som 11 dní po cisárskom reze a kojím. Doteraz som nemala žiadne problémy s kojením no posledné 2 dni cítim ako keby som nemala dosť mlieka. Ráno mám naliate prsia, ale už poobede nemám skoro vôbec a mám pocit, že malému je málo, pretože dnes mi strasne plakal a pritom bol nakrmeny. Potrebovala by som poradiť čo je dobré jesť, piť na to aby sa mi robilo viac mliečka a čím je najlepšie dokrmovať malého.
@janette2424 a ešte k zvýšeniu tvorby pomaha niekomu napr vinea, matysak hroznova stava, "kava" melta, bylinky - senovka, Benedikt... Tabl. Lactil
@janette2424 ako často sa koji? Spavate spolu? Nemá náhodou perinku? Skúsiť kontakt na kožu, pozrieť udzicky, keď kazia prisatie, môže to znižovať tvorbu. Ale treba si uvedomiť, že také malé bábätko môže byť aj každú pol hodinu na prsníku a nie z dôvodu hladu. Potreba cítiť matku, upokojenie, spánok. Na to všetko slúži prsnik 😊
slepaci ci hovedzi vyvar, rezne😀 ..hlavne aby si nebola hladna, nech sa to mlieko ma z coho tvorit🥗🥕🍕🥑🍼
@janette2424 pamätám si toto obdobie😣 treba vydržať, zachvilu sa to zlepší. Veľa papať, veľa piť, kľudne hroznovu šťavu, čaje na kojenie, senovka s Benedikt atď. Pri každom papani prestriedal prsníky aj niekoľkokrát, mliečko sa tam pomaly tvorí. Asi budeš mať pocit že celé dni len kojis ale tvorba mlieka sa zachvilu ustáli a bude to omnoho lepšie 🙂
@janette2424 pri druhom som v podstate naliate prsia nikdy nemala a pri prvom sa mi to ustalilo okolo 3.m... takze to, ze nemas pocit plnych prs, nemusi znamenat malo mlieka.
Maleho mohlo boliet brusko, mozno sa nahltal.viac vzduchu..
často ho prikladaj, ale dieta nakrmit musiš, takže mu určite dávaj umele mliečko, aby nebolo hladne
@janette2424 hlavne babo casto prikladat. To ze prsia uz nie su nqliate, neznamena, ze je malo mlieka, ale ze sa tvorba ustalila. Babo na prsniku nielen papa, ale získava pocit bezpečia a istoty. Nedávala by som UM, aby ste si "nepokazili" dojčenie, ale radšej by som zavolala laktacnu z Mamily. Držím palce 🙂