Ahojte, Prosim Vas je šanca že takmer mesiac po pôrode môžem ešte ovplyvnit zasoby materskeho mlieka? Od zaciatku dokrmujem a mliekto sa mi prvy tyzden dobre tvorilo. Na prelome 2-3 tyzdna som mala problemy so zaludkom bola som v ukrutnych bestiach niekolko dni a mam pocit ze v tie dni sa mi znižila “produkcia” mlieka a som tam kde aom bola v prvom tyzdni ba aj menej ho mam. Vypumpujem okolo 40ml z obovh prs a maly mi papa uz okolo 100ml. Je este sanca ze ked ho budem stale prikladat tak budem mat viac mlieka a budem moct skoncit s UM? Alebo je to takto “neskoro” uz stratene a musim sa uspokojit s malom.
Mne sa to nepodarilo. Skúšala som všetko. 12 týždňov trápenia. Daj vedieť ako dopadnete.
@miroslava2710 ani u mňa nič nepomohlo.vitamini,čaje ,vinea kopa peňazí pošli a nič ani mala neroztahala ani odsávačka.
Tebe drzim prsty.
@miroslava2710
To že si odsajete 40ml neznamená že aj bábo vypije 40ml. Ja som si odsala vždy ledva max 20ml a syna dojčím už 1,5 roka a to môžem dojčiť aj susedových deti, toľko mám mlieka.
Nič nie je stratené, treba veľa prikladať bábätko, veľa kontaktu koža na kožu,dostatok spánku, veľa tekutín. Skúsiť dojčiť v noci častejšie, v noci sa uvoľňuje hormón prolaktín viacej ako cez deň, ten priaznivo pôsobí na produkciu mlieka. Skúsiť Power pumping, nájdete si na internete, je to metóda na zvýšenie produkcie mlieka. Ak už dokrmujete tak najprv ponúknuť prso a až potom dokrm. A ešte lepšie, začať používať cievku, bábo pri používaní cievky aktívne saje na prsníku 😊
Potom by som kontaktovala určite laktačnú poradkyňu 😊
Vobec nie je neskoro, treba viac dojcit, odsavat (power pumping), aj v noci aspon raz. Vitaminy ani caje (z byliniek len senovka a pestrec) ani vinea, pivo, rascova polievka NEMAJU vedecky podlozeny ucinok, to je len o placebo efekte. Treba castejsie vyprazdnovat prsniky, nevynechavat nocne dojcenie, vela kontaktu koza na kozu, pestra strava a dostatok tekutin.
@miroslava2710 určite je šanca, veľa ponúkaj a ono sa to naštartuje.