Nedojčenie a depresia

johankaivanka
26. feb 2022

Ahojte. Ste tu niektorá, kt.ste mali depresiu z toho, že nedojčíte?
Ako ste sa z toho dostali? 🥺

janynyna
26. feb 2022

Ahoj neviem ci to môžem nazvať u mňa depresiou ja som tiež nedojcila. Výčitky som mala obrovské. Mala som pocit, že som neschopná mama. Časom to prešlo. Hlavne keď je spokojné bábätko môžeš byť spokojná aj ty. Môj ma už 3,5 roka a nevidím rozdiel, že by bol iný ako deti ktoré dojčenie boli. Teš sa, že bábätko je zdravucke. Drzil palce 🥰

hennyinnsbruck
26. feb 2022

Mama mia sak kojenie neni vsetko😳😳 mat z toho depky???tes sa ze mas zdrave babo,a uzivaj si ho.
Tiez som nekojila mam sikovne zdrave vyse 3 rocne dieta.

bororka
26. feb 2022

@johankaivanka ja dojčím, ale poviem ti po pravde, že tie 3 mesiace tak strašnej bolesti a utrpenia, byť to ešte raz, by som už nedala.
Nechápem, že mi to nikto dopredu nepovedal. A články typu dojčenie nebolí, NIE SÚ pravda.
Všetci sa tešia, že dojčím a bla bla. Byť na mne, je malá už pradávno na UM.
Viem všetky super výhody dojčenia, ale ja sama a 90% ľudí okolo mňa vyrástli na UM. Všetci sme zdraví a prosperujuci 😂
Kdežto, aj práve teraz ma moje dieťa rozoberá. Nehty, kĺby, vlasy, pokožka, zuby.. To je len to čo vidím a cítim.
Ja som tvoj opozit, čo by z nedojčenia mal úsmev na tvári 🙂
Ak máš niečo konkrétnejšie čo ti na tom spúšťa depresiu, sem s tým

johankaivanka
autor
26. feb 2022

@janynyna dakujem za podporu..
Ja som dojcila 4,5 mesiaca, bojovala som s tvorbou, potom som to vzdala. A neviem, ci horsia depka bola pocas boja alebo teraz, keď boj skoncil 🥺

mamina1419
26. feb 2022

@johankaivanka nečítajú škrabky aké je dojčenie potrebné. Podľa mňa je to preceňované. Ja som nedojcila ani jedno z detí, obe zdravé a vzťah máme krásny. Povedz si vždy že robíš všetko čo môžeš. A ak má okolia dáke poznámky pošli ich kade ľahšie. Ja som povedala aj svokre že dlhšie než dojčenie bude dieťa potrebovať mňa v pohode tak aby nekomentovala. Drobcovi záleží na tom že si pri ňom a staráš sa.

bororka
26. feb 2022

@mamina1419 nečítajú škrabky 😂😂😂♥️ Ďakujem 😂😂😂

sandyan
26. feb 2022

Urcite nemaj z toho depresie ani smutne myslienky, ja som dojcila plus minus 2-3 tyzdne a dostala som oblickovy zachvat tak dalej to uz nebolo mozne..a predsa spokojna mamicka je pre dietatko to najlepsie netrap sa 😍

petricka22
26. feb 2022

@johankaivanka ja som asi depresiu nemala, ale orevala som to tiez riadne. Brala som to ako svoje zlyhanie. Ale nie je to tak. Dojcenie predsa nie je vsetko, dnes sa na ro strasne tlaci, ze je to to najlepsie pre tvoje dieta, ale ved aj UM su tiez niekde inde, ako pred 30 rokmi.
Ja som moje deti dojcila len velmi kratucko a teda nic im nechyba 😉a v niektorych momentoch si hovorim, ze som sa aspon vyspala, ked moje kamosky dojcia v noci aj 10x a ja 1-2x.
Netrap sa, lasku im das aj bez cicika.

cyberk
26. feb 2022

Mne pride, ze tie nedojcene deti maju ocela lepsiu imunitu ako dojcene 🙏🤗

alvaluka
26. feb 2022

@johankaivanka ak mas pocit, ze mas depresiu alebo nabeh na depresiu podla mna skus napriklad napisat nejakemu psychologovi, alebo rovno zavolat. Porozpravas mu, on ta vypocuje, da ti nestranny nazor. Mozno sa od problemu s dojcenim dostanete aj niekde inde a niekedy je jednoducho iba dobre sa vyrozpravat, niekomu, co ta nepozna.
Vies, tu ti mozeme napisat, ze sme tiez bojivali s dojcenim, ze ja som bola skoro na prasky z toho, vzdy ako mala donesie novu chorobu zo skolky, sa ozve niekde vo mne vycitka, ze keby bola iba plne na materskom mlieku do neviem akeho casu tak by nebyvala chora. Kamaratka svojho dojcila do 2,5 roka a tiez jej nosi zo skolky takmer vsetko, co s tam objavi.
Zdravie dietata je dolezite, rovnako dolezite je ale aj zdravie matky a v oboch pripadoch myslim na zdravie fyzicke ale aj psychicke.

domak2
26. feb 2022

@johankaivanka ja co si tu všímam tak ta depresia zo sklamania často prejde do hnevu na kojenie všeobecne, vidno to v témach o dojceni dosť často. Pozri, pre niečo si prestala, dieťatko nie je hladne, načo sa tým zatazujes? To nie je súťaž, teš sa z prítomnosti. 🙂

tncka
26. feb 2022

@johankaivanka zvlastne,ja som sa tesila ze som dokojila,obe sme boli spokojne stastne a vyrovnane. Keby som za kazdu cenu chcela kojit asi sa zblaznim lebo to neslo.

mamina1419
26. feb 2022

@bororka automatické opravy mali tam byť články 😁😆

elizabet173
26. feb 2022

@johankaivanka na čo sa tým preboha zaoberáš? Dojčenie je neuveriteľne preceňované. Aj ako prostriedok výživy dieťaťa, aj ako ochrana pred chorobami, aj ako prostriedok na citovú väzbu s matkou. Sú tisíce detí, ktoré neboli dojčené vôbec a sú zdravé, spokojné, majú s matkou nádherný vzťah a naopak, sú deti dojčené dlhodobo, ktoré sú nonstop choré a vzťah s matkou na bode mrazu. Som žena, ktorá dojčila, mala som ale dostatok mlieka, hladoša, žiadne problémy s dojčením a bolo to pre mňa pohodlné. Keby sa nedalo, ani by ma nenapadlo brať to ako vlastné zlyhanie a mať z toho depky. Mimochodom, moje dieťa malo úžasný vzťah aj s otcom, aj on ho vedel upokojiť, uspať a to nedojčil. Tak sa tým prestaň zaoberať, užívaj si drobčeka nečítaj články a príspevky kojofanatičiek, sú aj deti adoptované, zdravé a šťastné a vyrastali od narodenia na UM, moja známa ich má tri.

hederamonstera
26. feb 2022

@johankaivanka aktualne bojujem s rozbehom mlieka (som 8 dni po porode) a nist..stihla som schytat uz aj zapal maternice, nejako nestiham, lebo neviem spat, ked spi maly a musim upratovat/varit/riesit veci (v noci si vzdy bucham hlavu o stenu)..a tiez som si prve dni poplakala, ze som uplne zlyhala…

a potom som si povedala, ze ci som normalna, vsak maly je napapany, usmievavy, kludny, mojkame sa aj bez toho, aby mi vysel na prse, telo na telo, proste idylka. Preco by som mala mat vycitky? To nech maju matky, co si svoje deti nechaju vyrevat, v tehotenstve fajcili, pili a pod.
Ani v minulosti nekojili vsetky zeny, proste to neslo vsetkym - nakojili susedy, dali kozie mlieko (nehovorim, ze je to ok, len ze sa to robilo), existovali dojky. Nie je to ziadna novinka. Uzivaj si malicke, rychlo vyrastie a aby si potom nelutovala, ze si zabijala cas smutkom namiesto uzasom nad tym zazrakom, ktory ti bol dopriaty😘❤️

sirka9
26. feb 2022

@johankaivanka ja som dojcila 2 mesiace. bojovala som s tvorbou, mala bola taka, ze na prsnik ani za nic. vsetko mozne som skusala. nakoniec sa trapila aj ona. ja som z toho bola v riti, nie preto, ze sak kojit musim, ale kvoli tomu, ze sme sa obe trapili. musela som to spracovat nejak v sebe, lebo zdeptana mama babatku nepomoze. mala bude mat 3 mesiace, je na UM a obe sme spokojne. nebojujeme. a hned je to vidno na spravani sa malej. drzim palce. nebojuj prilis, lebo je to na skodu vam obom. deti su bezne na UM a su tu. a nie kazda zena bola obdarena kojenim na roky ci mesiace. proste, ked to nejde tak to nejde. a ak si vyskusala co sa dalo, o to viac.

jazula
26. feb 2022

Ja sa ani nečudujem, že to na teba dolieha, hormóny a kampane na podporu dojčenia robia svoje… Moja veľmi dobrá kamarátka tiež skoro pri prvom dieťatku spadla do depresií kvôli tomu, že sa jej nepodarilo dojčiť. Aj som sa o ňu dosť bála vtedy. Už má deti tri, nepodarilo sa dojčiť ani jedno. Všetky tri sú úžasné, šikovné, majú dobrú imunitu, maminku zbožňujú, hlavne stredný chlapček je úplný mazloš 😍.
Takže keď to nejde, tak to nejde, skúsila si a teraz sa ide ďalej. Aj na UM vyrastie tvoj drobček ako má a dostane všetko čo potrebuje. Hlavne potrebuje maminku, ktorá ho nakŕmi (kľudne UM, o chvíľku aj prikrmami), pohladí a bude s ním, keď ju bude potrebovať 🤗. Radšej UM ako mamina v neustálom strese.

mimitami
26. feb 2022

Ja som dojcila 3 roky. A tebe radim,kalsi na to,ze nedojcis. Ano je to lepsie,alenked to nejde,tak to nejde. Niesi o nic horsia matka ako tie co koja. Nemaj depky z toho. Spkojna matka,spokojne dieta

mimitami
26. feb 2022

@cyberk no to je blbost riadna. Moje 2 deti 3 eoky dojcene a imunitu maju dobru. Okrem nadchy na jar a jesen max.3 dni im nikdy nic nebolo.

johankaivanka
autor
26. feb 2022

BABY, DAKUJEM, ZE STE MA NEODSUDILI.
Ono ide o to, ze ja mam celkovo trocha sklon k depresiam, kv.inej veci. A chcela som dojcit, pretoze dojčenie bol pre mna ako liek. Naozaj. Ja som sa vtedy citila stastna.
Jasne, ze to ma ak kopec inych benefitov, kv.ktorym som chcela dojcit..ale toto bol jeden z hlavnych dovodov, ze som to proste milovala. A zradzalo ma moje telo s tvorbou. Bojovala som dlho, mozno som si to nakoniec aj sama vsetko pokazila, ze som to tak velmi chcela. Strasne som to silila, lebo som sa bala, ze uplne pridem o mlieko. Ja mam spokojne dieta, krasne v noci spalo, cez den nie, ale aj tak to boli mega stresy pre mna. Syn bol strajkac, on nemal potreby byt na prsniku a to mi uplne kazilo este viac tvorbu..a strasne ma trapilo, ze starsia bola uplne na boku, lebo som sa tomu max.venovala.
Dufam, ze sa z toho vyhrabem, lebo neuveritelne ma to mrzi..

mimitami
26. feb 2022

@johankaivanka neskusala si nejake bylinne caje na tvorbu mlieka? Nevies to este nejak rozbehnut. Pri druhej som.mala tiez prve 3 mesiace s dojcenim . Uz som chcela ist kupit UM ,ale ked som si predstavila kolko by ma to tyzdenne vyslo,tak som som sa zatala a povedala som si ze kojit budem aj keby tanky z neba padat mali. Nakoniec sa kojila 3 roky

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
johankaivanka
autor
26. feb 2022

@mimitami skusala som vsetko mozne..Benedikt, Senovku, Moringu..caje, liek Costi..kt.sa berie na zaludok, ale vedlajsim ucinkom je tvorba mlieka..vo velmi vysokej davke. S civkou krmila..Proste cez mrtvoly..
Jak posadnuta..
Este asi nie je neskoro.., ale tazko by som ho prinutila..je na flasi na mojom odsatom mlieku, aj na flasi strajkuje...proste vsetko cele zle...

johankaivanka
autor
26. feb 2022

@neanonymna tiez mi krasne spal celu noc, ked som dojcila. To bolo super..Ale to krmenie cez den hotovy horor.

johankaivanka
autor
26. feb 2022

@mimitami ja si myslim, ze by som to este dala. Len mna doma v tomto vobec nechapu a nepodporuju. Okrem toho tu mam este 2,5 rocnu, kt.vyzaduje tiez pozornost..
🥺

mimitami
26. feb 2022

@johankaivanka no prvom rade sa musos ukludnit. Ked budes vkuse v strese,mlieko budes stracat. Skusaj maleho stale prikladat. Je zle ked doma nemas oporu. Noa k to nepojde,tak sa vykasli na to. Maly citi z teba stres

petricka22
26. feb 2022

@johankaivanka muzi nepochopia, co to pre zenu znamena. A ked mas doma viac deti, nemozes sa malickemu venovat 24/7. Netrap sa. Je to normalne.

lucia147852
26. feb 2022

Ja som mala depresiu keď som dojčila a neslo to a skúšala som milión veci a aj tak mlieko nebolo a dcéra stále hladná. Keď som prestala spadlo zo mna obrovské bremeno. Dcéra je zdravá ako buk, nijako jej to neublížilo. Keby mám druhé dieťa a zas mlieko neni seknem s tým už omnoho skôr. Hlavne sa tes z bábätka a neoocuvaj kojomaniacky. Dôležité je šťastne a sýte babo. A nie, nedokáže každá žena kojiť ako sa to prezentuje. Takze no stres a užívajte som vzájomnú blízkosť

snezienkaaa82
26. feb 2022

Áno, skoro mi preplo, lebo som v kuse čítala mamilu. Až jedného dňa, som si povedala dosť, už som bola psychicky na dne, manžel kúpil UM a bolo...

lucia147852
26. feb 2022

A hlavne!!!! Nepchaj do seba costi, hádam sa nechceš kvôli kojeniu zabiť predávkovaním týmto liekom