Dobry den stalo sa niekomu ze dostal zapal a odsavacka to nevedela odsat? Doteraz som odsavala, no jeden prsnik ma zacal boliet a potom druhy. Odsavackou ziskam par kvapiek, musim si vytlacat mlieko ale to je velmi pomale a prsniky naliate. Uz neviem ako to mlieko vytiahnut von. Neradte mi prikladat dieta, mlieko nemam ciste
Dakujem
Môj malý je predčasné narodeny a nevedel sa vôbec prisať. 7 a pol mesiaca som odsávavala mlieko. Dosť často som mala zápal. Mne vždy najviac pomohla horúca sprcha na prsia a masírovať a súčasne skúšať odstriekavat v sprche. Aj cez bolesť.
Neprijemne... mne na to vraveli, ze treba rozbit to mlieko v hrci medzi rukami aj cez bolest... vela stastia
Skus v tej horucej sprche, odsavacku mi na to vobec neodpirucali
@michaelam2 antibiotika uz mam, octan neodporucali aby som neprisla o mlieko.. sprchujem prsia teplou vodou a masirujem ale je to strasne zdlhave, nonstop vytlacam, odsavam.. nemam cas poriadne ani ist na wc, musim pobehovat okolo babatka, prsia stale naliate tvrde.. nestiham ho vybrat von
@erika212 presne to robim ale nestaci to
@kitycat mne kazali odsavat ale vobec to nejde, musim stlacat cely prsnik smerom k bradavke aby nieco vyslo
Vies co trikrat som mala zapal prsnika, prvykrat velke trapenie a 40tky horucky a atb. Druhy a treti krat som si dala octan a do dvoch dni som ani nevedela o zapale a mlieka som mala stale rovnako. A poznam vela bab co pouzivali octan a vzdy v pohode takze za mna je to najlepsia zachrana.
@michaelam2 ďakujem za radu, ak si nebudem vediet pomoct inak, tak urcite vyskusam
Pohodlne sa usadiť a teplý vzduch napr z ventilátora som si nechala fúkať na prso a vytláčať. Pripadne poprosit manžela nech ti odsaje a bude vypluvat ak je mlieko zle
infracervena lampa
Ako pise monsterablue, jedine infracervena lampa pri tomto. To bol hotovy zazrak.
Ahoj. Mne na toto najlepšie zabrali vínové obklady. Mlieko mi pri nich samovoľne vytieklo a hrča sa stratila.
@minka201 ake vino? Dat napr na plienku a prilozit?
Ja som si dávala biele. Naliala som si ho na tú okrúhlu vložku do podprsenky a na kozmetické tampóny, aby to bolo riadne mokré.
Pozri si instagram vasa_laktacna_konzultantka Ma tam popísané ako na zapal prsníka, ako si pomôcť a aj tipy ktoré ti určite pomôžu 🙂
Mne zabral lecitin _ proti upchavaniu mliekovodov, mliecko lepsie odtekalo. Pred odsavanim nahriat vankusikmi, odsavat v miernom predklone, pred odsavanim "vytriast" jemne prsia.
Pri odsavani kludne pomahaj stlacanim prsnika, ona sa to rozbehne, plus co sa tu uz pise teplym nahriat, odsavat v predklone a tiez spravny obvod hlavic odsavacky, ak je prilis maly, nemusi to ist, nechat ten iniciacny rezim aj dlhsie, potom spustit odsavanie a striedat. Okrem lecitinu, co som pisala uz v komentari, este si spominam, ze moringa tbl mi.uvolnili mliekovody, po 30 min od pozitia tbl mi doslova vytieklo z prs _ cela som bola mokra.
Dobrý deň , môžte poraďte sa z pediatrickou ja som mala zápal a poradila mi aby som malej dávala priviotikum a kojit som mohla ďalej zavolala som jej že mám antibiotiká a že mlieko vykacujem že čo mám robiť
Co znamena ze mlieko nemas ciste? Ak uz ide hnis, treba ist k lekarovi a da ti atb. A skus masaz pod horucou vodou a potom natri octanovou mastou.