Nechutenstvo u 6-mesačného bábätka

29. jún 2024

Ahojte, syn ma od mala problemy pri kojeni, opakovane som to riesila s pediatrom, syn zvracal prudom, neskor sa to upravilo a jednalo sa len o mierne pregrcnutia, maval riedku - vodovu stolicu a neskor maval stolicu v ktorej som z casu na cas videla hlien. Pri kojeni sa prehybal do luku, protestoval, odtahoval sa.
Doma som mala laktacnu poradkynu, bola som na gastre, kde mi dr od stola povedala, ze to je reflux, neurobila ziadne sono nic. Pred par dnami zacal odmietat prsnik, uz cca mesiac prikrmujem, nechce ani prikrm, celodenne place a ma riedku stolicu 2-3x denne. Pediater neriesi, len sa usmeje a ukonci to tym, ze sa jedna o reflux a ten moze mat aj do roka. Za uplynuly mesiac mi pribral len nieco malo cez 200g.
Stretli ste sa s podobnym problemom? Uz neviem ako ho mam nakrmit..som z celej situacie znacne deprimovana.

autor
29. jún 2024

Pred par dnami sa mu tiez na kozi objavilo nieco ako ekzem okolo krku a na nohach..situacia od zacatia podavania prikrmov sa nezlepsila

pribinak
29. jún 2024

Smer gastro.

Nechápem ako si mihla odísť z ambulancie bez vyšetrenia.

autor
29. jún 2024

@pribinak ja sa tam chodim prosit uz opakovane, doktorka len posle dalej a na gastre od stola diagnoza reflux..budem volat opakovane na to gastro, o co sa jedna, nakolko odkedy uz vobec nechce jest, tak sa mi to vobec nepaci.

beronsche
29. jún 2024

Myslím, že by si mala zmeniť gastroenterológa.. ja viem, že dostať termín nie je ľahké, ale na tvojom mieste obvolam aj pol Slovenska..

coccinellaseptapunktata
29. jún 2024

Napíš mi prosím správu.

maryetta
29. jún 2024

Mam doma 5,5mesacnu. Podobna stolica. To ze vygrcne nieco von je-prebytok. Aspon ja to u mojch tak registrujem. A hlavne prvy syn prudom grcal minimalne pol roka. A ako som zacala davat prikrmy snad az po 2-3mesiacoch sa to ustalilo a prestal grcat uplne.

autor
29. jún 2024

@coccinellaseptapunktata napisala som 🙂

autor
29. jún 2024

@beronsche budem volat v pondelok, ked nic zmenim a skusim este kontaktovat pediatra, ze co..aj toho planujem zmenit, lebo tam je pomoc nulova.

autor
29. jún 2024

@maryetta naposledy bolo to zvracanie 4x v priebehu jedneho dna,neviem ci by to bol prebytok..podla mna je tam problem v nejakej zlozke stravy, ale to ja mozem jedine polemizovat

kylie1983
29. jún 2024

Skús ty vylúčiť vsetko mliecne striktne, možno to stojí za pokus.

autor
29. jún 2024

@kylie1983 uvazovala som aj nad tym, ci to nemoze byt alergia / intolerancia..mava bolesti bruska, prdy, kym sa nevykaka koniec sveta..preto som nad tym uvazovala ci nahodou

pininka1
29. jún 2024

Podľa mňa je to intolerancia na mliečne. Mam kamošku ktorej dcéra nemohla ani jej mlieko, aj to jej robilo zle. Až keď prešli na bezlaktozove bol kľud a začala aj priberať.

maryetta
29. jún 2024

Ako jasne. Moze a nemusi. Moj grcal po kazdom kojeni.

simona92101
29. jún 2024

Smer alergologia,tipujem to na ABKM,ktory sa okrem ineho prejavuje hnackami,hlienom,slabym prospievanim,refluxom,bolestami bruska.

kitycat
29. jún 2024

A co tak alergia na potraviny?

Ak ma na pokozke vyrazky tak kludne moze byt dalsi sprievodny jav. Ale divne ze az takto po polroku.
My mame ABKM a vajicko. Od jej 2m som riesila neustupujuci exem, potom sa pridal hlien s krvou. Koza okolo krku bola snad na maso vyzrata, tak konecne sme sa dostali na alergo a tam z krvi bum. Ja som uz mliecne vylucila vtedy a kompenzovala to vajickom 🥲

K tomu grckanie, casta stolica..no bol to zazitok kym sme zistili co je vo veci

autor
29. jún 2024

@kitycat ten vysyp mohol byt z niecoho celkom ineho ako zboda okolnosti, ten som spozorovala len minule raz, ale pri uz zavedenej zelenine a to mi prislo zvlastne.
Od narodenia plac od rada do vecera, bolest brucha, kym nepocvicim nozky, nepomasirujem tak koniec sveta…kym sa nevykaka nechce jest - ani mlieko, ani prikrm, po jedeni hned kaka a miestami to bola az voda.
Na cas som vylucila aj mliecne vyrobky, myslela som si ze to bude z nich a moj dojem bol, ze sme mali lepsiu fazu..ale ja mam tiez uz dost obmedzenu stravu ked vylucim mliecne vyrobky a takto som uz nejedla pomaly nic. Cize je to obojstranne trapenie z mojho pohladu..

kitycat
30. jún 2024

Tak ono trva aj 2 tyzdne, kym sa ti pisledne mliecne vyrobky vylucia. Js potravinove alergie nemam takze ten rok bez este zvladam uvidime dokedy budem kojit, teraz jem po troche ale krupicka na kozi je zase. Mne aj prospievala aj spala, prdela a kakala vela.

Ak ty mas diety a este pridas tak fakt zvaz UM aj ked to nerada pisem. Ale az po alergologii. Ci. Skor. Mne to z krvi volali na druhy den