Nechcem stratiť mlieko. Ako ďalej?

oblivian
18. okt 2015

Ahojte,
mám 3-mesačné bábo a máme problémy s dojčením. Moja malá si pýta cez deň každé 2 hodiny jesť, cez noc prespí 6-7 hodín. V noci sa mi dosť nalejú prsia, vždy sa zobudím s mokrým tričkom (trvá to cca 4 hodiny, kým sa nalejú), ale cez deň sa mi nechce tvoriť mlieko. Malú si prikladám cez deň každé 1,5-2 hodiny, keď nespí, je stále na rukách (v šatke nechce byť), trávime spolu veľa času. Cez noc ju nechcem budiť, ale spí vedľa mňa v posteli.
Vidím, že mlieka, ktoré sa vytvorí cez deň, je strašne málo, dcéra je nahnevaná, je len tak minútu - dve minúty z jednej strany, potom začne plakať a neberie bradavku do pusy, vtedy ju dám na druhý prsník a problém sa zopakuje. Zase vymením prsník a už to nechce zobrať vôbec do pusy, len plače...
Čo všetko môže byť príčinou nepostačujúcej tvorby mlieka a ako by som si mohla pomôcť? Čo robiť v prípade, ak je dieťa naozaj hladné a nemám mu čo dať?

bonaqa2013
18. okt 2015

V lekárni si kúp homeopatikum na podporu kojenia. Pred kojením zješ 3 - 5 guličiek. Mne to pomohlo, poradil mi to lekár. a viac oddychuj, najma pred kojením si polež aspoň 20 minút.

paradize
18. okt 2015

*Mne pomáha hlavne relax 🙂 pre mňa to je kúpeľ. Takže vtedy všetko zlé prefiltrujem, upokojím sa a cítim sa lepšie.
*Ďalšia vec - vajičková (rascová, či zapražená = stále tá istá) polievka. Po nej sa mi nazbiera viac mlieka.
*Čierne pivo! Existuje aj neolko od zn. Steiger (napríklad) a predávajú ho v Tescu.
*Taktiež vraj pomáha Matyšák 100% hroznová šťava. Stojí asi 4€ za liter, alebo za 7dcl? Nejak tak, ale riedi sa to s vodou (zajtra idem do vinotéky, lebo u nás som ho ešte nikde nenašla)
*Túlenie sa s manželom je dokonca tiež veľmi efektívne pre tvorbu mliečka 😉

*Ricinus communis Ch5 - tie guličky. Tiež asi pred kojením 3-5ks
*Motherlove MoreMilk+ sú kapsule. 1x4 denne
*Feniklový olej - hlavne ráno jednu až dve lyžičky a mastiť ním prsia. (kupovala som na nete v bio obchode)
*Laktofyyt sirup, tiež z netu
*Senovka grécka+Benedikt lekársky

Ja preferujem prvý odstavec, kde je veľa vecí "domácich". No dopĺňam to s Moremilk+, pretože mám už polročnú kočku, čo odmieta príkrmy 😀 takže u mňa je to veľký zaberák

Držím palce

slniecka85
18. okt 2015

ahoj!doporucujem zavolat laktacnu poradkynu,ktora zhodnoti dojcenie a istotne ti pomoze ,poradi,podrzi!vela sil,nevzdavat to,verit sebe ale aj malej,kojit kojit kojit na pozaidanie,vylucit flasu a cumel..drzim prsty

siska53
18. okt 2015

Zavolaj laktacnu. Vela pi aj caje na podporu tvoeby mlieka.
Moj tiez cez den kazdu hodinu az dve, v noci prespal celu noc vynimocne sa zobudil. Tiez prsa na kamen rano. Cez den som prave bola vdacna,ze to tak nebolo a prave okolo 3.m.sa to cele zacalo upravovat (asi aj kvoli rastovemu spurtu) a prsia pochopili,ze v noci nemusia tolko tvorit. No maly bol spokojne babo.
Na rozdiel od malej,kde som mala pocit,ze nemam mlieko (ale mala som,len.prsia nerobili nadprodukciu,pamatali si to este). Mala alr mala koliky a vsetko ju rozptylivalo (hlavne 2r.bracek), vela revavala,ale prezili sme a. Aj dojcenie. Hlavne som bola v pohode a dodrziavala okrem.pit.eho i stravovaci rezim.

Takze mozno mate len ten spurt,ale laktacnu by som zavolala isto.

lindusss176
19. okt 2015

Vyskúšaj piť aj tento čaj sypaný bylinkový čaj so železníkom lekárskym podporuje tvorbu mliečka a samozrajme ak chces kojit dietatku stale davat cicik a mliecko ti pojde. Prave v obdobi po troch mesiacoch zhruba sa laktácia spolamlý trva to tak tyzsden dva ale ked vydrzis a babu budes stale davat cicik tak mlieko sa ti krasne spusti a dietatku to bude staci. Treba sa aj stravovat a jest, pit vsetko co podporuje tvorbu mlieka pokial chces naozaj kojit.
https://www.naturonline.sk/sk/doplnky/caje-byli...
držím palce-🙂

andreablabla
19. okt 2015

V noci je praveze velmi dolezite kojit babo. Je to velmi dolezite pre tvorbu mlieka. Moja mala v noci tiez prespi,preto ja mam budik na kazde2,5-3h.nastaveny. Malu si prilozim,pekne sa pricucne,poriadne sa napapa- v noci papa uplne najlepsie. Ja ju polozim a ona pekne spi dalej. Ziadne budenie. Moja znama takto stratila mlieko.....ze v noci nechala maleho spat a nebudila ho.....
Len drobcovi prejdi v noci okolo pusinky,prejdi mu cez nostek a uvidis,ze sa prisaje.....

sojorez
19. okt 2015

suhlas s radou vyssie,dolezite pre tvorbu mlieka je nocne kojenie,ale pokial dieta nema potrebu kvoli papaniu v noci vstat,nechaj ho spat a ty pekne s nastavenym budikom odsavaj alebo odstrekuj mlieko kazde dve-tri hodiny....predides tym naliatym prsiam rano a podporis tvorbu mlieka... plati priama umera - cim viac mlieka ide z prs von,tym viac sa ho tvori...

mamazem
27. okt 2015

Z prírodných produktoch je výborná Shatavari od Planet Ayurveda. Skúste pohľadať tu vo fóre, už ju baby spomínali...