Mile mamicky ,
nastala nejaka chyba alebo neviem co sa stalo ( maly bude mat 4 mesiace a ma 7.5 kg a je len dojčení , tak ze mlieka mam asi dost ) prsia sa mi nalievali stale. Kojim dost casto hlavne teraz cez leto, tak ze nemala som ani nejak casto potrebu odsavat skrz plných pŕs.
ALE 3 dni dozadu uz na noc ked idem kojit okilo tej 20:00 vycuca ma . Nestaci mu. Dala som 60ml umelého plus opat cucnust si a rano okolo tej 5-6 ked sa mi budi mam prsia NIE uolne naplnen alebo by som povedala ze za tych 10 hodin co by mi maly “vybuchnut” nemam dost mlieka v oboch.
Strava ? Alebo co v tom moze byt ? Cez den je to v poriadku … plnia sa , v noci horsie. :( nechcem stratit mlieko. Za kazdu radu dakujem
Po čase sa to ustáli a nebudeš mať pocit "preplnenia" ale to neznamená, že mlieko v prsiach nie je. Pokiaľ dieťa je v pohode, neplače od hladu, tak je toľko mlieka, koľko ono potrebuje. Približne aj v tom čase, ako píšeš, mala som to podobne, a tiež som sa bála, že bude mať drobec malo. Ale všetko bolo ok, stačilo, priberal pekne.Teraz bude mať 10 mesiacov a je stále kojeny. Čiže pokiaľ on je v pohode, vôbec nerieš, či máš prsia "plné" na pocit alebo nie.
Nedavaj umele..
K veceru kvoli unave a slabemu pitnemu rezimu vie byt mlieka menej...
Ak ta vycucka...ide to...nie je hladne..
Ahoj,presne ako pisu,tvorba mlieka sa ustali a mliecko sa ti zacne tvorit ked maly zacne papat....vsetko mas v poriadku,podla mna neni treba davat umele...keby si mala malo a maly by bol hladny plakal by,vedela by si...ja mam 17mes,kojim 2krat denne,prsia mam makke,ked ale zacne pit pocujem ako prehlta...teda je to v poriadku🙂
iba ti poradim, že kde mliečko maš, tak koj a kde nebudeš mat, tak dáš umele mlieko. Recept na to, ako mat mlieko čo najdlhšie asi neexistuje
Mne sa po cca 3 mesiach ustálila tvorba mlieka. Už som ich nemala plné na prasknutie a ani som už nepoužívala prsné vložky. Odvtedy som neriešila, či mám plné alebo prázdne prsia, ani som to nevedela posúdiť, či nemá náhodou málo. Vždy tam je toľko, koľko malá potrebuje. Malá má rok aj 2 mesiace a kojím stále.