Nechcem dojčiť. Spustí sa mi tvorba mlieka po pôrode?

23. sep 2021

Ahojte, pokial nechcem kojiť vôbec .. ako to bude prebiehať? Spustí sa mi tvorba mlieka po pôrode ? Budem si musieť odsávať, alebo vôbec neriešiť a potom sa prestane tvoriť ? Som neskúsená tak neviem ako to prebieha a mám z toho obavy..

bagre
23. sep 2021

Mlieko sa tvoriť začne, čo s ním ďalej, budeš riešiť potom. Ak bude mlieka veľmi veľa, budeš musieť odsávať, lebo by hrozil zápal. Ak ho nebude veľa /ja som mala málo a neskorú tvorbu, len ja som kojiť chcela :( / tak ho bude menej a menej bez problémov. Treba sa opýtať doktorky.

autor
23. sep 2021

@bagre ďakujem 🙏🏻😔

julka828
23. sep 2021

Mlieko sa ti zacne tvorit ale ked nebudes kojit strati sa lebo nebude potrebna jeho produkcia kedze ho nikto nebude "potrebovat"

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianarem
23. sep 2021

Su aj lieky na zastavenie laktacie, daju sa nasadit hned po porode a ani sa ti nemusi zacat tvorit.

leona45
23. sep 2021

Ja som tiez nekojila. Mlieko sa spusti, ale aj samo prestalo tvorit

autor
23. sep 2021

@leona45 a vôbec netreba odsávať ? Proste neriešiť ?

sara07
23. sep 2021

ako u koho u niekoh sa nespustí alebo sa prestane už v pôrodnici tvoriť lebo sa dieta neprikladá alebo sa začne vo velkom a musi sa odsavat - to pochopíš ked budeš mat takžé prsia na bokoch sa ti začnu robit hrčky a to ako je iny level
ak nehceš kojit hned to povedz mudr su na to lieky
ale uprimne je to najkrajšie čo môže byt kojenie to náhradou za flašu to nie je to isté

nelca0510
23. sep 2021

Ja by som to oznámila ešte v pôrodnici a dajú ti lieky/injekciu. Veľa zdaru

vanda323
23. sep 2021

Ahoj, v pohode hneď po pôrode to povedz na sále...dajú ti tabletku na zastavenie

leona45
23. sep 2021

Ja som nemusela

whatever1
23. sep 2021

Mlieko sa začne tvorit, ale v akom množstve to ti nikto nepovie. Sú na to lieky, ale po nich vraj vacsinou byva zle. Pokiaľ nebudeš pravidelne odsavat, malo by to odísť samo po pár dnoch. Na úľavu od bolesti sú dobré kapustove listy z chladnicky( nie jesť ale priložiť na prsia)a obviazat alebo si obliecť tesnejšie bolerko.

tenerifka
23. sep 2021

tak ako tu uz bolo spomenute, v nemocnici poziadaj po porode o injekciu, a mlieko sa nespusti, ale priprav sa na blbe komentare. Jedna baba co rodila v rovnaky deñ ako ja si to dala pichnut, bola fajciarka a nechcela sa toho vzdat

bagre
23. sep 2021

Ak by ti dali tabletky, tak pozor na nežiadúce účinky, tieto málokto zvládne v pohode. Ja som odpadávala (dali mi ich po potrate v 18tt).

nevenka
23. sep 2021

@bagre hej, to su take, ako na zvyseny prolaktin, to bol des, ked som to musela dlhodobo brat. Vecer som brala a to som potom nemohla uz ani na wc ist, lebo ma drblo o zem...s prepacenim 🤭

leniel
23. sep 2021

neviem síce, prečo si sa práve takto rozhodla ☹ ale teda ešte jedna rada - odmietni bonding, prvé prisatie, a maj čo najmenej kontaktu s bábätkom - zavinovačka, cumlík - čím viac by ste totiž boli spolu, telo na telo, na hrudníku, tým viac hormóny reagujú a to všetko neskutočne vplýva na laktáciu. Šalviový čaj, mätový čaj.

taga
23. sep 2021

@leniel chapem, ze tvoj prispevok je len rada.. ja len ze, ake je to smutne 😥 odmietni kontakt s babatkom, atd atd...

leniel
23. sep 2021

@taga ver že tiež mi pritom srdce puká... 🙈

sonetta
23. sep 2021

@vanda323 mne nechceli nič dat a ešte za mnou psychologicku poslali.
Pri prepúšťaní mi vrchná tak postlacala prsia,paprce by som jej za to najradšej dolamala. že veď mi ide mlieko, že sa mi aj rozbehlo a presne ako som očakávala, išlo to u mňa do depresii. Tak muž išiel rýchlo kúpiť homeo ricinus comumnis 30,na pevno ma obvazoval obvazom, pila som úplne minimum tekutín a keď už strašne boleli prsia, tak som si trosku mlieka odsala odsávačkou. Po týždni nebolo po mlieku ano stopy.

sunshine_18
23. sep 2021

Ak bude mlieka veľa budeš musieť odsavat aby nevznikol zápal + vypýtať liečivo na zastavenie laktacie.

bagre
23. sep 2021

@leniel čo by som ja bola dala za to, aby som videla pozitívny efekt týchto opatrení... a nepomohlo nič. 4x ako cez kopírku.
Viem, že to bolo myslené dobre, ale ani za nič by som neodstrihla dieťa len preto, lebo potrebujem obmedziť tvorbu mlieka. Práve naopak, kvôli psychike by som ho viac stískala. Rozumiem, čo si tým myslela, len pozerám na to tak, že keď už bude bez mat.mlieka, tak objatia mu určite nevezmem...

essenceee
17. okt 2021

ja popravde doteraz neviem ako to je. Či sa to tvori automaticky, alebo tym, že sa dieta priklada a ťaha tak sa tvori. Ja som prikladala, dcera tahala, nič nešlo, vrieskala, že je hladna a nakoniec sme z toho plakali obe. Takže pila umele mliečko

mamandyka
16. mar 2022

Ahoj, ako to nakoniec dopadlo, vieš mi poradiť, rodím o 10 dní plánovanou sekciou ale nechcem po pôrode kojit.

elementissa
16. mar 2022

Spustí sa ti, ale keď povieš v nemocnici, že nechceš kojit, ak natrafíš na normálnu osobu, dá ti lieky na zastavení laktácie. V inom prípade si budeš musieť pomôcť "babskymi radami"- stiahnuť prsia na tesno, neodsávať, max v sprche v teplej vode odstreknúť ak by si ich mala tvrdé. Môže sa stať, že sa ti upchá mliekovod a dostaneš zápal :( to bolí veľmi. Aj ja som mala. Ale zvládneš to s paralenom a kapustovymi listami či nastrúhaným zemiakom v podprsenke. Potom sa ti už nebude tvoriť, ak ho nebudeš nijako stimulovať. Mne takto zmizlo mlieko zo dňa na deň po zápale.